Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky,
nevím, jak na tom jsou jiné kraje, ale tady v Krkonošších řádí chřipka, která je doprovázena vysokými horečkami, nekončícím kašlem, rýmou a také zvracením. Potýká se s tím celá naše rodina a doktorka říkala, že půlka našeho města je „v posteli“. Já se jen bojím o tu nejmladší, kterou postihl nejhorší průběh a už jí to trvá šestý den. Nezdá se mi to normální, tak přemýšlím, že pojedu s ní na pohotovost, ať jí dají nějaké antibiotika. Už je mi jí líto, jak trpí.
Co radíte?
Díky
Teri
Zdravím,
taky nás to postihlo. K nám přijela paní doktorka domů. Nechtělo by se mi s dětmi čekat v čekárně plné nemocných dětí. Ale naše paní doktorka bydlí o 2 bloky dál… .
Doporučila nám:
Pokud je ta možnost, poprosila bych tedy svého pediatra, aby se přijel podívat. Jestli má již 6 dní horečku, tak je to už nutné.
Teplotu bych srážela paralenem (či podobnými medikamenty) a také ochlazováním třeba ve vlažné sprše (pozor - to jen pokud nemá studené ruce a nohy).
Na kašel, rýmu … je toho spousta … určitě poradí i v lékárně.
To zvracení je blbý. Může být způsobeno dráždivým kašlem, ale i něčím jiným. Záleží také na množství, frekvenci, materiálu a způsobu. Myslím, že je přitom třeba hlídat zavodnění dítěte. Ale jestli to zase letělo obloukem, tak nevím …
Pozor na interakce leků a na případnou nesnášenlivost léku organismem dítěte.
Jestli je Vaše holčička apatická (snad ne), tak ji určitě ukažte lékaři co nejdříve!
Tak koukám, že jsem se rozepsala. Taky mě to trápilo, když byla děcka nemocná. Vždycky mám strach, aby se nejednalo o něco závažnějšího.
Oni to ty děti naštěstí ani tak neprožívají. Co jsem se navymýšlela ruzných zábav, aby mi vydržely v posteli. Kupodivu mi ani moc nechtěly spát.
Přeji Vám brzké uzdravení, ať máte pěkné vánoce.
Určitě se poraďte s dobrým doktorem (když Vám nic nového neporadí tak, ať máte aspoň klid na duši).
Kristýna
Ahoj,
pokud ma sesty den teploty, tak bych urcite zajela na pohotovost. Pro normalnim prubehu virozy by mely teploty bez ATB za tri dny ustoupit. Prave jsme opet nemocni, takze tusim jak ti je. Jednou nam nezabrala ani ATB. Takze pokud by teplota nezmizela ani po 48h od zacatku uzivani, tak je potreba aspon zavolat Dr. a domluvit se s ni. Nam doporucila podavat ty same, ale casteji a to konecne zabralo…
At jste brzy fit…
Terik