Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, poraďte mi někdo, čím můžu vyléčit kašel, když kojím. Je mi jasné, že žádné kapky asi nemůžu, ikdyž třeba Stoptussin nedávno brala malá (5 měs.), tak nevím proč bych ho nemohla i já. Navíc odkašlávám a zároveň mám chvílema hodně dráždivý kašel, že se pomalu nemůžu nadechnout. Tak nevím co použít.
Obecně to, co mohou malé děti tohoto věku. Na suchý dráždivý kašel jde určitě Sinecod kapky. Nebo v lékárně řekni, že je to pro 5-ti měsíční dítě a popiš kašel, tam ti určitě něco doporučí.
Martina
ahoj!
brala jsem hedelix a malýmu jsem ve 4 měsících dávala hedelix kapičky..pomohly krásně oběma
Třeba bylinky. Na dráždivý suchý kašel čaj Dr. Popov - islandský vánek, obsahuje lišejník (dutohlávku). Na vlhký kašel (podpora odhleňování) podběl nebo lipový květ. Nikdy ne dohromady.
Ptala jsem se mudry na nebezpečí bylinných čajů v kojení, řekla, že mnohem nebezpečnější je pro mimi kašlající mamina než to co je v prostředcích na léčbu kašle. Nic ale neužívat dlouhodobě tj. déle než dva týdny. Omezení na preparátech uvádějí výrobci spíše jako alibi protože nemají dost dat z klinických zkoušek na kojících (prostě se nedělají, nejsou dobrovolníci).
Vánocům zdar, kašli zmar.
Bára
Mě pomohl sirup Stodal, nebo Hedelix, oba mi napsala doktorka při kojení.
Díky za rady, hned si jdu uvařit bylinkový čaj a kurýrovat se.
Tak se přidávám do stavu nemocných Stodal jsem koupila pro jistotu malé kdyby to ode mě chytla tak ho asi hned na:,–(ím taky.Jinak do sebe od včera leju echinaceový sirup a cucám propolky a nic.
Ahoj holky,
potrebovala bych poradit co na drazdivy a velice bolestivy kasel v dobe kojeni.
V predchozich prispevcich je uveden Stodal, ktery mi i v lekarne dali, ale v pribalovem letaku nekolikrat pisou, ze se pri kojeni uzivat nema, jelikoz je v nem ethanol
…a doktorka mi ho take nedoporucila
..
Take u detskeho mucosolvanu a sinecodu, bylo psano, ze jej kojicim nedoporucuji.
Mam jitrocelove kapky, ale zatim moc nepomahaji a ja jsem uplne vyrizena
.
Uz nekojim plne, malemu je pet mesicu, uz dostava prikrmy a kasicku na noc…kojim v noci cca 3× a pres den take tak 3×.
Zkus Propolis sprey mě docela pomohl..No a čaj, med paralen..
Já vím akorát o jitrocelovém syrupu, že se může jak v těhu, tak při kojení..
Nebo si vyrob domácí z cibule a medu a můžeš přidat i kapku citronu ![]()
@katulit ahoj, já dnes dostala v lékárně sirup DROSETUX, taky kojím ![]()
@katulit Já jsem z kašle taky už vyřízená, mám ho týden…
Na suchý, dráždivý kašel mi v lékárně dali ten Sinecod. Sice ho v příbalové informaci úplně nedoporučují při kojení, ale zároveň je pro děti od dvou měsíců, takže když mám šestiměsíční, tak mi ho dali
Po pěti dnech jsem se dostala alespoň k odkašlávání a zašla raději k MUDr a ten mi doporučil Hedelix. Je to nějaký přírodní sirup. Zatím ho mám od včera, tak čekám ty zázraky ![]()