Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, neměl někdo prosím podobný problém…přesne 14 dní zpět začala synovi viróza, zvracel celé dopoledne, poté se přidal průjem, druhý den jsme to chytli my s partnerem. V neděli, tj. 6 dní od začátku už jsme byli všichni bez příznaků. Nasadila jsem probiotika a do tří dnů se spustil synovi průjem. Probio jsem vysadila, jestli to není tím, ale nebylo. Již je to pátý den, průjem není celodenní ale nejvíc v noci, přebaluji 2×, samozřejmě ho to budí…a ráno to samé, poté už opět nic. Na noc i v noci pije syn ještě mléko, jsou mu 2roky, dnes jsem se snažila mu ho nedat, ale nespal a nespal, dokud mléko nedostal, v 1h ráno už jsem to vzdala
zdá se, že ho to vždy prožene, ale nesedí mi, že ty 4 dny od neděle do čtvrtka měl úplně v pořádku stolici
s Dr jsem řešila, ale nevypadá to na akutní průjem, takže jsem se moc nedozvěděla, dávám enterol na noc. Každopádně může se stát, že po viroze může být nějaká přechodná intolerance? Nebo ještě nějaký dojezd po viroze? ![]()
@Tyna205 píše: Více
a nemůžeš se s doktorkou domluvit na výtěr z konečníku? Klidně tam může být ještě něco být. Doktorka vnoučat dělá běžně bud ze stolice nebo výtěr, když má některý z nich průjem nebo podobné problémy.
@Tyna205 po rotavirových infekcích může vzniknout přechodná intolerance laktosy. Vyloučila bych mléko třeba na 2 týdny, nebo jen bezlaktosové.