Strhnutí predkožky u 20 měsíčního syna

103
9.10.15 18:18

strhnuti predkožky u 20 mesicniho syna

Ahojky holky nemate zkušenost se strhnutim předkožky od dr? Synovi se prej delal zanet tak mu radeji strhla ani sem netusila v ty rychlosti co mu vlastne bude dělat :( a ted ma pindika strasne oteklého boli ho curani a nenecha si na nej ani sahnout aby mu to třeba opláchla :( sedel v repiku asi pul hodiny ale na pindourka si sahnout nenechal.Mate podobnou zkušenost? Děsi mě že to tak oteklo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
9.10.15 18:37

Nemas ophtalmo-framykoin? dat trochu pod predkozku na uklidnení? predtím oplachnout stríkačkou s borovou vodou…nestahuj mu to, jen to supni lehce do te dirky. nejdriv vodu, pak mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.10.15 18:38

Jinak curat bych ho nechala do vody, at si treba sedne do lavoru s vlaznou vodou, at se zaroven trochu ten pindik ochladi. Nechápu, co furt ty dr. k tomu vede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.10.15 19:37

@Ada92 Stížnost na takovou doktorku :cert: No já nevím… pokud to teď necháte, tak právě hrozí, že mu to přiroste zpátky a už to bez chirurgické pomoci nepůjde. Je tady jeden pán, který šíří osvětu a celkem se v tom vyzná. Taky bych byla pro ty koupele a čůrání do vody. Ono se to asi bude postupně zlepšovat. A na otok chladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
9.10.15 20:01

Ahojky moc vam dekuju za rady vykoupala jsem v řepiku a na spicku jsme dala framykoin už se i vycural otok snad bude lepsi ale bojim se ze mu to zítra nepretahnu abych mu to vyčistila on si na nej nenecha ani sahnout a mam strach aby mu ta předkožka sla pak zpet jak to ma otekle :( ja jsme hotova kdyby jsem tohle věděla že mu udela tak s tim nesouhlasim ale my tam byli protože mel okolo moc. trubice cerveny flicek prej obycejny ze to nic není a najednou mu to cele strhla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
9.10.15 22:05

No nezlobte se na me, ale ja bych si stezovala. Mozna to zni divne, ale i bych pindika vyfotila, kdyby se to zhorsovalo. Malyho bych zitra rano sbalila a jela s nim na pohotovost, at se na nej podiva jiny doktor. Nasemu malemu ( necele 2 roky) kuzicka jde pretahnout jen trosku a nase doktorka rika, zkouset to pri koupani a jen kam to jde a rozhodne to nervat nasilim…
Sama to nezkousejte, at se to jeste nezhorsi, musi moc trpet chudinka malej a vinu si nedavejte, nemuzete za to, ze doktorka je…, nase doktorka mi vzdycky dopredu rekne, co bude prckovi delat atd…
Mozna reaguji hystericky, ale tento hnusny pristup nekterych pediatru me vytaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
9.10.15 22:11

My máme Dr. chlapa a ten začíná řešit až v 5. letech pokud to nejde. Takové mrše bych asi vjela do úsměvu. Ať se to rychle hojí, bobek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
10.10.15 19:46

Děkuji za rady, dneska rano otok zmiznul koupala jsem hned po ranu v Řepiku a malinko stahla a ted večer znova ale zacna mu to srůstat znova a ja mu to nasilim dělat nebudu nezvladla bych to a ani mu nechci ubližovt jen mamstrach aby pak netrpěl :( v pondělí zkusim sehnat nejakeho urologa aby se na nej podival. Myslite ze kdz to sroste znova ze je moznst že to amo povoli samo casem? Na doktoku si budu stěžovat protože tohle mi neprijde normalni, jsem uplne zoufala a mam strach aby malej nemusel pak třeba na obrizku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.10.15 21:06

@Ada92 Nechci strašit, ale právě mám pocit, že právě takto vzniklé srůsty se už samy neuvolní :( Toho urologa určitě zkuste, ale někoho pokrokového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.10.15 07:57

@AliTad.

Mám málo času, za chvíli budu v Holandsku, takže pár dní bez internetu.

Dr. Travis píše, že se ty srůsty mohou vyřešit také, ale nemusí. Okopíruju, co o tom píše:

Co může nastat u malého Ethana?

Ethanovi rodiče mají všechny důvody k tomu být rozzuření a ustaraní. Předčasné násilné stažení Ethanovy předkožky bylo riskováno nebo to zapříčinilo jeden nebo více následků, kterým se dalo zcela vyhnout a některé se mohou projevit až po letech. Nastane starost: předčasné stažení předkožky je v každém případě velmi bolestivé, poněvadž předkožka je struktura, která je v mužském těle nejvíce protkána citlivými nervy. Výzkum ukazuje, že tyto bolesti mohou mít později psychické důsledky.

* S největší pravděpodobností má nyní dítě iatrogenní (lékařem způsobenou infekci), která byla způsobena zbytečným stažením. Většinou se tyto pokusy dělají bez chirurgických rukavic a vhodného antisepčního prostředku a otevřená rána je pak přímým vstupem pro infekci.

* Jeho infekce může zhoršit urelaci urerty (močové trubice) nebo může dojít dokonce ke stenóze urerty (zúžení močové trubice), septické napadení pohlavních orgánů je důvodem pro pravděpodobnou infekci močových cest, která je pak využívána jako záminka pro obřízku v dětství.

* Bolestivé, krvácející povrchy, které byly dříve slepené přírodní membránou, takzvanou synechií nebo též balanoprepuciální membránou, mohou společně srůstat, což má za následek nepřirozené adheze a kožní mosty, které se mohou vyřešit časem - nebo také ne.

* Jeho infekce může zanechat jizvu, která dělá předkožku nepružnou, což brání osobní péči v dospělosti a normální sexuální funkci.

* Tato nepružnost může vést k patologické fimóze, tedy k nepřirozenému zúžení otevření předkožky, které se časem nemusí zlepšit a pak je ironicky lékařský zásah nutný.

* Dítě s nepružnou předkožkou může trpět parafimózou, kdy předkožka už nejde vrátit, pokud je stažena. Pak může být přiškrcen původ krve do žaludu, což způsobuje otoky - což někdy musí být vyřešeno v nemocnici.

* Dítě může trpět bolestivými nočními erekcemi kvůli své poškozené předkožce (čtyři nebo pět nočních erekcí je normálních v každém věku. To by mohlo zasahovat do základní REM spánkové fáze a dokonce vést k sexuální disfunkci v dospělosti.

* U dítěte se může pochopitelně vyvinout velký odpor k tomu, aby se dospělí dotýkali jeho genitálií a také ke koupání.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…t-zastavena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
11.10.15 08:11

Je tohleto možný vůbec? Paní doktorka je kráva nebeská, sešila bych jí ji kus a pak rozškubla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
15.10.15 23:08
@AliTad píše:
@Ada92 Stížnost na takovou doktorku :cert: No já nevím… pokud to teď necháte, tak právě hrozí, že mu to přiroste zpátky a už to bez chirurgické pomoci nepůjde. Je tady jeden pán, který šíří osvětu a celkem se v tom vyzná. Taky bych byla pro ty koupele a čůrání do vody. Ono se to asi bude postupně zlepšovat. A na otok chladit.

Moc se v tom zase nevyznám, zabývám se tím teprve rok a půl. Měli jsme o tom diskuzi jinde a já hájil určitý názor. Jak jsem se podíval na Dr. Travise, tak on píše, že to může srůst a nemusí, a že ty srůsty mohou časem povolit, nebo také ne. Tak že bych dal na něj jako na lékařskou autoritu, která se tomu věnuje a něco o tom ví. Já se k této problematice dostal náhodou, když jsem loni na jaře narazil na tehdejším www.lide.cz na případy mužů, kterým obřízka zničila jejich sexuální život. Z českého internetu bych se nic nedověděl, jenže dělám už téměř 20 let v Německu, takže řeč pro mne není problém a tak jsem se dověděl věci, které otočili můj názor na tuto problematiku zcela naruby. Tak jsem se rozhodl vytvořit osvětové stránky. Není to má vlastní tvorba, pouze překlady. Toho Dr. Travise jsem překládal před Silvestrem, teda téměř před rokem, takže vím, co zhruba v těch článcích co dávám do odkazů je, ale přesně si to nepamatuju. Prostě nejsem lékař. Když vidím dle výpovědí mamin tu na emiminu, co někteří doktoři dělají, tak se toho hrozím. Tato doktorka nebyla ojedinělý případ. Takže vůbec nevím, co paní Adě92 poradit a to ani po medicínské ani po právnické stránce. V Německu máme fórum, kde jedna z moderátorek, Maria Wernerová (my ji nazýváme Mary) je právnička. Jenže nemá smysl se Mary na toto ptát, poněvadž v Německu jsou v tomto zákony trochu jiné. Škoda, tu by bylo třeba rady právníka, jak má Ada92 vůči té doktorce postupovat.
Takže v tomto poradit nemohu, tu už se stalo.

Je to však důležité pro jiné. Prostě než před doktorkou (doktorem) chlapečka rozbalí nebo vysvlékne, tak důrazně říci, že si nepřeje násilné přetažení předkožky a pokud to udělá, že to bude řešit právník. Vím, že to, co ta doktorka udělala není ojedinělé. Těch případů, co jsem tu viděl na emiminu je mnoho, a jsou si podobné jako vejce vejci. Vždy nepoučená matka vůbec nestačí reagovat, jak rychle ta doktorka či doktor takovou škodlivou věc provede. Kdo to jednou zastaví? Proto považuju svou osvětu v tomto za důležitou. :hug:

@Agnesita:

Takové rozčilování je k ničemu. Spíše to chce osvětu jako prevenci. Kdysi jsem ti něco napsal do zprávy, jenže tys nereagovala. Došel jsem k závěru, že na 95% obřízek u chlapců se dělá zcela zbytečně. Rodiče o tom vědí málo, a lékaři - katastrofa. Dobrých lékařů v této oblasti je v ČR jako šafránu. Dnes večer jsem se díval na stránky U lékaře a z toho, co tam ti doktoři na otázky odpovídají jsem se zděsil. Samá cvachovina. Slovutný MUDr Cvach ještě neznal internet, takže svými radami tolik škody udělat nemohl. Dle rad těch doktorů by mělo být přes 70% kluků do 5 let obřezáno. Chápu dobře, že zbytečným obřízkám ze „zdravotních důvodů“ se zabránit nedá. Cílem mé osvětové činnosti však je, aby zbytečně obřezaných kluků bylo co nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
16.10.15 19:47

Ahojky moc vám děkuji za rady, dopadlo to tak že jsem včera s jela na urologii klukovi to nešlo vůbec pretahovat a prirustalo to.Tam mu udelali to sama ale s tim že už ho to nebolelo bylo to zahojene a jen slepene.Ted už to jde krasne pretahnout a doufam že už budeme mit klid :) Moc vám všem děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.15 16:58

Ježíš to je hrozný, to asi ta doktorka nesnáší chlapy?! Naštěstí naše skvělá Mudr na Praze 8 doporučila sice kortikoidy, ale jinak většinou vybírá přírodní řešení tak jsem byla pro. Malýmu moc nešlo ani čůrání jak měl malou dírku. Tak jsme dva týdny mazali a masírovali a jen za tu dobu šlo přetáhnout stoprocentně. Nechápu jak by mu to mohla strhnout jen tak. Určitě bych si na ni stěžovala a varovala ostatní matky. Jinak přeji hodně štěstí ať se to vašemu chlapečkovi už jen zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
29.10.15 15:51

Dobrý den, to čim si prošel bylo opravdu šílene už nikdy vic. už to mame naštěstí zahojene, předkožka jde krasne stahnout taak už nas snad nic takového nečeka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí