Střídavá péče a výživné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42001
21.1.20 09:47
@Anonymní píše:
@unuděnáTak to není… lyže a další věci jsme pro děti pořídili v době manželství.
Ale on si je nechal.

to placení na půl je trochu divný :think: pokud si ty věci nejste schopni předávat, nemyslel to spíš soud tak, že každý svoje a je to vlastně tak, že reálně ty náklady máte každej stejný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42001
21.1.20 09:48
@Anonymní píše:
Náklady na půl jsou ale právě myšleny tak, aby to děti neměli dvakrát.Teď je to tak, že já koupila zimní bundy zimní boty.. a on mi půlku nezaplatil… ale děti v tom k otcovo chodí a nosí to i u otce.

A když jim něco koupí on, tak chce po tobě půlku? :think: pokud nejste schopni se dohodnout, nebylo by lepší, kdyby jste si hradili každý svoje a ty dražší věci k sobě prostě nepřenášeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.1.20 09:48
@Keyllah píše:
však ano, ale pokud zaplatí lyžáky u sebe a ona u sebe, tak je to na půl, ne? pokud by on měl zaplatit celé u sebe a půl u ní, tak už to tak fér není. Jasně, může teď on chtít půlku za své lyžáky a ona pak za své, ale to už je trochu ad absurdum a nemuselo by se to zakladatelce vyplatit, takže je s tímto bych k soudu asi spíš nechodila :think:

Tak předně by on neměl dětem kupovat takové velké věci bez porady s ní a bez toho, aby jí dal možnost uhradit polovinu. Nicméně zakladatelka dopsala, že lyže byly kupovány společně ještě v době manželství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.20 09:49

Holky lyže pro děti jim na týden proste nepůjčí.

Mám si koupit svoje protože na hory jedou semnou. Ať prý vím kolik co stojí.

Odešla jsem od něho já… dává mi to sežrat..

A protože se u soudu trasl, kvůli alimentum tak sliboval jak nic není problém platit.

Já jsem mu věřila. A zároveň nejsem mrcha která potřebuje ždímat.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.1.20 09:51

Souhlasím s názorem, že pokud se nedokážete dohodnout, budete si muset jet každý na svém písečku. A ty si zažádej o zvýšení alimentů, u soudu ukaž vaše konverzace, kde třeba odmítá úhradu věcí, které děti přenášet musí (taška, bundy, boty, školní potřeby apod.) a hlavně tam nezmiňuj takhle hanlivě tu jeho novou partnerku. Ta s tím nemá nic společného. Nicméně můžeš si určitě zažádat i svěření dětí do své péče na základě toho, že otec není schopen plnit dohodu. Ale myslím, že by sis měla nejprve zamést i před svým prahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.20 09:52

@Keyllah

Už po několikáté říkám, že on detem nic nekupuje.
Takže nemá za co chtít polovinu.

Obleceni mají u něho to co jsem mu já dala.

Ano možná jim koupi nějakou hračku.
Ale to je všechno.

Komplet děti oblekam já. Kroužky platím já (argument jsou ve tvé dny ) tábory platím já (jsou ve tvých dnech)

• Citovat
  • Upravit
53190
21.1.20 09:52
@Anonymní píše:
Holky lyže pro děti jim na týden proste nepůjčí.

Mám si koupit svoje protože na hory jedou semnou. Ať prý vím kolik co stojí.

Odešla jsem od něho já… dává mi to sežrat..

A protože se u soudu trasl, kvůli alimentum tak sliboval jak nic není problém platit.

Já jsem mu věřila. A zároveň nejsem mrcha která potřebuje ždímat.

A proč jsi mu neřekla, že jsou tvoje? Koupené v manželství jsou stejně tvoje, jako jeho :nevim: Nemusíš být mrcha, stačí používat logické argumenty a nenechat si kálet na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.20 09:55

@unuděná

Proč bych já měla zametat před svým prahem?

Já tady chci radu jak postupovat když otec detem nic nezaplatí. A všechno hradim jen já.

A to je něco špatně?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.20 09:56

@unuděná
On je v době manželství zaplatil. Protože já nechodila do práce ( nepřál si to)

• Citovat
  • Upravit
42001
21.1.20 10:00
@Anonymní píše:
@unuděná

Proč bych já měla zametat před svým prahem?

Já tady chci radu jak postupovat když otec detem nic nezaplatí. A všechno hradim jen já.

A to je něco špatně?

tak buď můžete chodit neustále k soudu, kdy ho můžeš žalovat o vydání lyžáků a dále s každým podobným problémem a prodrbat svůj čas čekání na soudě a placením advokátů, nebo se smíříš s tím, že od teď si za své děti platíš sama -) to co jim chceš dopřát, koupit a jeho nechat, ať financuje to, co chce on pro ně, když jsou u něho. Jinak je to dohadování a běh na dlouhou trať s blbcem, kdy nemusíš vyhrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
21.1.20 10:01
@Anonymní píše:
Uvažují o zvýšení… protože dohoda kterou máme i sepsanou od právníka zněla, že nákladnější obleceni (jako bundy, boty, atd… ) sportovní vybavení jako lyže a další budeme hradit 1/2

Jenže cokoli chci detem koupit jako zimní bundy boty a další tak odpověď kup si svoje já si taky koupím svoje

Chci lyže pro děti - ne nepůjčím ti je kup si svoje…

Zajímá mě jestli když podám navrh na soud o zvýšení z důvodu toho, že naše dohoda nefunguje a na základě toho já musím výdaje platit sama… jestli to soud schválí…

Ex vyhrožuje pokud to podám, že bude chtít děti do své pece.

Domnívám se, že ne. to by šlo v případě, že by jsi hradila ty, on využíval. Pak věřím, že by to šlo i zpětně navýšit- doložíš, co jsi zaplatila, na co on nepřispěl a nechala si to proplatit, navýšit výživné nebo na základě toho, že on není schopný platit potřeby dětí, i zrušit střídavku.
Ale takle - on si to zajistí- obuv, oblečení, sportovní vybavení. To, že se vy nedokážete dohodnout a musíte vše pořizovat dvakrát, to už mi přijde, že fakt nebude řešit soud, ani kvuli tomu navyšovat výživné ( protože on to ve skutečnosti dětem pořídí, zajistí).
A jo, přijde mi to pitomý, na hlavu postavený, že to dětem nepovolí užívat i u tebe. Ale nedovedu si moc představit rozsudek, který by to řešil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.1.20 10:11

@Lama Lama Vždyť ona ale psala, že jim nic nekupuje, natož oblečení nebo boty. Že jí jen odmítl půjčit lyže a lyžáky, které koupil (ale v době trvání manželství)..

Jako takhle, můžeš dělat ještě víc dusno, říct mu, že mu nebudeš děti vodit v nových bundách a botách, že si k němu nemůžou vzít tebou koupené hračky nebo kdoví co, pokud to nezaplatí napůl, nicméně obávám se, že takový boj nevyhraješ a budete akorát deptat ty děti.
Taky můžeš říct, že mu děti necháš ve výhradní péči, pokud má doma nějakou 19tku, vsadím boty, že se mu to líbit nebude, i když by byl hodně rád, aby sis myslela, že ano, že má na tebe páku ;)
Nebo se na to vykašli, lyže dětem pořiď v bazaru nebo na ten týden půjči v půjčovně a budeš mít klid. A po něm dál vyžaduj platbu poloviny nákladů nad rámec běžných, nejlépe mu to dávej písemně (účty za to dražší oblečení, tašku, kroužky, dovolenou…) a jeho odpovědi schovávej pro soud jako důkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.1.20 10:13

Jo mimochodem, ty jsi psala o kroužcích, které nechce platit, protože jsou v době tvé péče. Jaký máte tedy rozsah té střídavé péče - on je nemá nikdy v týdnu? Nebo snad máte kroužky jen každý druhý týden? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
21.1.20 10:14
@Anonymní píše:
@Keyllah

Už po několikáté říkám, že on detem nic nekupuje.
Takže nemá za co chtít polovinu.

Obleceni mají u něho to co jsem mu já dala.

Ano možná jim koupi nějakou hračku.
Ale to je všechno.

Komplet děti oblekam já. Kroužky platím já (argument jsou ve tvé dny ) tábory platím já (jsou ve tvých dnech)

NO, pokud jsou opravdu na tvůj popud, v dobu, kdy jsou s tebou, přijde mi to logické. Pokud se opravdu nejst schopni dohodnout, tak prostě musíte jet tu dražší variantu, každý svoje.
Třeba se to časem utřepe. A nebo opravdu chce dělat s dětma koníčky sám. A aktovku by skutečně koupil levnější. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.1.20 10:21

@Lama Lama Což je ovšem taky fakt, že jako matka samoživitelka bych nekupovala aktovku za 2,5tis :think: Jasně, zakladatelka byla zvyklá na úplně jiný standart (o tom svědčí i ta jeho věta, ať se naučí znát cenu peněz). Mě osobně by rozvod v tomto směru taky dost bolel, ale holt okolnosti se změnily a kola za 10tis, boty za 3tis a večeře z rozvozu už praktikovat nepůjdou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna