Střídavá péče - jaká je šance?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
25.6.19 15:30

@Oliver10 No musis se rozhodnout, zda jit neprijemnou cestou (soudni stridava pece) s nejistym koncem (i kdyz tady myslim, ze mas velkou sanci, pokud dokazes, ze uz tak u tebe travi cca tretinu casu),nebo cestou mensiho odporu, kde ti ale tva ex urcuje nesmyslna pravidla a defacto te vydira.Vis,co bych zkusila ja? Az priste zase bude mit pozadavek na penize navic nebo kdo ma ci nema vyzvedavat dceru ze skolky, tak ji rekni, ze pokud ti bude klast takove nesmyslne pozadavky, tak o tu stridavku zazadas.Mas stejna prava jako ona, na to nezapominej, nemuze ti urcovat, s kym se dcera styka v dobe tveho hlidani, je to vse na tvou zodpovednost.Mas pravo vzit ji k babicce kdykoli budes chtit. Urcite rekne, ze ji vydiras vyhruzkami o stridavku, ale ona te ted vydira mnohem horsim zpusobem.Snaz se ji stale opakovat, ze se chces dohodnout, hlavne aby mala byla spokojena. A pokud to jde, schovavej si dukazy o vasi komunikaci pro pripadny soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
25.6.19 17:45
@Oliver10 píše:
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…ano ten týden co ji nemám dělám 12 hodin nebo jdu celý víkend… Toho se právě bojím že ji tím jen nastvu a budu mít úplný utrum s malou.. No není s ni celou dobu hlídava ji třeba mamka od jejího nového přítele atd jak bych to dělal norlmane ráno do školky a odpoledne že školky jinak moje mamka už je v důchodu mobilní pojízdná všechno… A malá ji má taky hrozně ráda jednou jedinkrát jsem chtěl právě aby si ji vyzvedla babička protože z práce jsem tehda nemohl a bohužel musel jsem si jet až druhý den sám… A jak jsem psal nedělám z ex bůhví co ani si nemyslím že by se tam malá měla špatně byli pak otázky tka jsem odpovídal jak teď fungujeme nebo tak jen jsem chtěl vědět jestli mám šanci na tu stridavou péči pac pořád držet pusu a krok nebo dávat peníze pořád navic… Vse jsem si domů pořídil svoje oblečení atd aby malá právě nemusela pořád cestovat s batohem jinak jsem teď od sebe asi 20 kilometrů odstěhovala se totiž ke svému novému příteli

to se ti nedivím, že to chceš soudně. Malou má právo vyzvednout i babička a klidně hlídat babička, když jsi v práci. Hele, jak daleko bydlíte od sebe? Jak je reálná střídavka v tomto ohledu? co se týče jedné školky a později jedné školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
25.6.19 17:47
@Oliver10 píše:
Ahoj ja psal že si nemyslím že se má u maminky špatně apod nedej bože že ji týrá to vůbec ne jen jsem psal jak to teď funguje… A popravdě i u mě dostane na zadek když zlobí atd a od ex mám jasně instrukce co ji můžu a nemůžu dovolit a ta se pak malé ptá :wink:

a co máte v rozsudku, máte rozsudek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
27.6.19 04:39

Děkuji všem za reakce vážím si toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
27.6.19 08:36
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz mám dceru se kterou nežijí od jejího pulroku teď ji jsou 3 roky… S bývalou jsme domluvení že mám malou vždy od středy do neděle jednou za 14 dni někdy je to více třeba o den záleží jak moc držím pusu a krok.. A jak stíhá moje peněženka… Posledních cca půl roku malá se nechce vracet k mamince dělá scény pláče musí ji ode mě odrhavat atd.. Nemyslím si ovšem že by se měla u maminky nějak extra zle apod.. Přemýšlím teď nad stridavou péči myslíte že mám nějakou šanci vůbec když s ní nejsem od jejího pulroku… Děkuji za postřehy

Střídavá péče je reálná, šance nezáleží na tom, jaké máte vztahy, jak fungujete, jak to cítí dítě, ale jaký názor na střídavou péči bude mít senát odvolacího soudu, zejména pověřený člen. V ČR neexistuje předvídatelnost rozhodnutí, jsou případy, kdy podle mě byla šance na střídavku limitně se blížící nule a vybojovali jsme ji, naopak jsou případy, kdy střídavka byla naprosto jasná, a soudíme se o ni řadu let marně.
Takže postup:

1. promluvit o tom s matkou, zjistit, proč nesouhlasí (často to jsou prachy), pokusit se její důvod odstranit.
  2. pokud to nevyjde, zkusit mediaci
  3. pokud ani to nevyjde, tak mi napište soukromou zprávu a něco s tím provedeme.

Ohledně pláče dítěte při předávání, optimální řešení je předávání přes školku, takže se zkuste dohodnout, že v neděli zůstane malá do rána, dáte ji do školky a matka si ji vyzvedne. A je po pláči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
27.6.19 10:12
@Oliver10 píše:
Ahoj ano vždy na ti co ji mam si beru volno jinak by mi malou nedala to byla její podmínka že si ji vzdy musím vyzvednout já žádná teta babička atd a ze s ni musím být jen ja takže vždy co ji nemám si nadpracovavam abych měl vždy volno co ji mam v práci znají situaci a vyšli mi vstříc..

Prave jsi uderil hrebicek na hlavicku co se tyce rozdilu mezi stridavou peci a vyhradni peci jednoho rodice. Pokud bys mel stridavou peci, nas pravo kohokoliv zplnomocnit k napriklad zde zminenemu vyzvedavani ditete. V soucasne dobe praktikujes asymetrickou stridavou peci, nicmene rodicovska prava mas omezena a jsi bohuzel vydiran. O uhrade nakladu na peci se asi nema cenu zminovat.

Dite neni tak male na stridavou peci, sam mam stridavku od 2 let ditete. Fakticky se nemusi menit vubec nic, ale po pravni stránce bych ti doporucil, aby pravni status odpovidal stavu skutecnemu.

Naprosto chapu, ze nechces jit do konfliktu, libi se mi tvuj přístup k peci matky. Nicmene se zamysli, zda jsi opravdu rodicem druhe kategorie, kteremu cizi clovek dovoluje ci zakazuje byt s vlastnim ditetem.

Urcite je lepší jit cestou dohody nez soudniho konfliktu. Jenze dohoda nema znamenat, ze ty se budeš neustale přizpůsobovat pranim a pocitum ex. Odhaduji, ze to ex nepochopi a nepřistoupí, zkus ji ale navrhnout (prokazatelně, napr. emailem, bude se ti to jednou hodit) navstevu mediatora. Dost hran otupi, pokud navrhnes, ze vyzivne zustane zachovano ve stavajici vysi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
27.6.19 10:16

@Saulus už máš po soudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
27.6.19 10:18

.