Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ano na to plakaní.. obrázek ve školce ji taky namaluje třeba dva za měsíc vám jen jeden.. ale ona tam jde třeba 18 a vy jen 2 do měsíce.. od vás se ji nechce protože vás vidí min ale tak stejně muže plakat než si pro ni přijdete
tak stejně by jednou určitě plakala až by měla být třeba 14 dnů u vás.. jen jestli vy se v tom příběhu nevidíte jako ten lepší a vaši ex jako tu špatnou..
Ne to určitě ne… Verze na plakani a da se s tím i souhlasit je ta že já když ji mam plně se ji věnují a mám na ni čas… To je její verze zkoušel jsem i to když jsem navrhl jestli spolu někde nezajedeme když to trvá už půl roku aby nám někdo poradil jak se třeba zachovat v této situaci aby se to zlepšilo mi bylo řečeno že nikde chodit nebudeme a nebudeme že sebe dělat blbce a ano taky by mě zajímalo kdybych ji měl 14 dni u sebe jestli by plakala že chce za maminkou… Ale jak jsem psal zkoušel jsem i to at je malá u mě jak dlouho chce až si řekne že chce za maminkou tak pojede a je jedno jestli po týdnu 3 dnech nebo měsíci.
A myslím si a doufám v to a mělo by to tak být že by po 14 dnech nebo i 10 dnech chtěla za tou maminkou
A upřímně říkám že když to začalo tak to bylo něco na moje ego a dělalo mi to dobře ze pláče a nechce ode mě ale věřte že čím se to zhorsovalo tisíckrát budu radši když po těch 5 dnech pojede s úsměvem a v klidu zpátky domů a já nebudu muset se koukat na to co je ted
@Oliver10 píše:
A upřímně říkám že když to začalo tak to bylo něco na moje ego a dělalo mi to dobře ze pláče a nechce ode mě ale věřte že čím se to zhorsovalo tisíckrát budu radši když po těch 5 dnech pojede s úsměvem a v klidu zpátky domů a já nebudu muset se koukat na to co je ted
Jsi ji vzácnější a proto se za tebou těší a pak se jí stýská, když má odjíždět. Navíc se dětské preference mění, jednou je víc v kurzu tatínek, jindy maminka
Je to naprosto normální, my to tak máme s babičkou a není to vůbec o tom, jestli ji někdo někde neubližuje…
Se střídavkou bych ještě počkala, je dost malá a většině soudců by to vadilo, ale pokud pojedete v tomto módu, tak si chystáš půdu a můžeš prokázat, že delší čas bez problémů dáte. Já bych počkala, u soudu by ti to kvůli věku malé nemuselo projít a jen by jsi naštval bývalou…
@Anonymní píše:
Ano na to plakaní.. obrázek ve školce ji taky namaluje třeba dva za měsíc vám jen jeden.. ale ona tam jde třeba 18 a vy jen 2 do měsíce.. od vás se ji nechce protože vás vidí min ale tak stejně muže plakat než si pro ni přijdetetak stejně by jednou určitě plakala až by měla být třeba 14 dnů u vás.. jen jestli vy se v tom příběhu nevidíte jako ten lepší a vaši ex jako tu špatnou..
Nevím kdo je lepší a kdo horší každý máme něco… píši jak to je… A určitě svoji ex neocernuji apod aspoň doufám
@Keyllah píše:
Jsi ji vzácnější a proto se za tebou těší a pak se jí stýská, když má odjíždět. Navíc se dětské preference mění, jednou je víc v kurzu tatínek, jindy maminkaJe to naprosto normální, my to tak máme s babičkou a není to vůbec o tom, jestli ji někdo někde neubližuje…
Se střídavkou bych ještě počkala, je dost malá a většině soudců by to vadilo, ale pokud pojedete v tomto módu, tak si chystáš půdu a můžeš prokázat, že delší čas bez problémů dáte. Já bych počkala, u soudu by ti to kvůli věku malé nemuselo projít a jen by jsi naštval bývalou…
Ano ja psal že si nemyslím že ji ubližuje nebo že se tam má špatně kdybych si tohle myslel tak už nějak jednám… Jen si myslím než tohle půl roku co se děje a stupňuje že by nebylo od věci to nějak řešit… Jinak děkuji za názor
Ono je taky mozne, ze u matky musi dodrzovat rezim a u taty ma, co si usmysli. A ty deti se jasne pozenou tam, kde muzou se, koupi se jim, na co pomysli atd.
@Oliver10 @vokishka no to jsem chtěla napsat, že třeba tatínek není tak přísný jak maminka, dětičky jsou vychytralé
@vokishka píše:
Ono je taky mozne, ze u matky musi dodrzovat rezim a u taty ma, co si usmysli. A ty deti se jasne pozenou tam, kde muzou se, koupi se jim, na co pomysli atd.
ja si myslim, ze neco takoveho v tom bude. Tatinkove byvaji vseobecne takovy spis neresici, at uz z pohodlnosti, nebo ze proste to „nevidi“. A kdyz dcerku vidi jenom jednou za cas, urcite se ji to snazi vynahradit a tak je dost dobre mozne, ze se u nej ma dcerka subjektivne lepe - rozumej, darecky, pozornost, absence zakazu - a to je proste zajimavejsi nez maminka a jeji vychova.
Ale tezko rict no, do toho nevidime. Nekteri chlapy dokazou byt lepsim rodicem, nez matka a klidne to muze byt ten pripad i u zakladatele.
@Oliver10 píše:
Ano ja psal že si nemyslím že ji ubližuje nebo že se tam má špatně kdybych si tohle myslel tak už nějak jednám… Jen si myslím než tohle půl roku co se děje a stupňuje že by nebylo od věci to nějak řešit… Jinak děkuji za názor
Ale střídavka Ti tohle nevyřeší. Myslím tu nepohodu malé při odjezdech od Tebe. To žádné soudní rozhodnutí nezmění a navíc preference malých dětí se fakt mění. Můžeš do poradny i sám bez ex, budou to další plusové body pro Tebe. U nás tohle trvalo hrozně dlouho a ukázalo se v terapii, že zatím je to, že dítě se nesmířilo s tím, že rodiče nejsou spolu. Tam byl rozpor s realitou a dítě to nechtělo přijmout, vůbec to nebylo o vztahu rodič dítě ale o vztahu rodič a rodič. Jo a ze zkušenosti v tomhle věku se malé po mně vůbec nestýskalo, stačilo dodat zábavu a jídlo a klidně 14dní v kuse u otce vydržela a vzpomněla si tak jednou na mě. Před školou a v mladším školním věku se to úplně změnilo a má problém i s týdnem.
@Akinee píše:
3-letá nechce za maminkou? To ji máma týrá? Nebo úplně stejně nechce od maminky za tebou? Že by jí ty změny nedělaly dobře.
Presne.
Jestli máš šanci ti tu nikdo nepoví zkusit to můžeš, hlavně se snaž domluvit s matkou. Ale to plakani je v tomhle věku celkem normalni, syn taky vždycky plakal když jel od otce, babicky atak. Při předávání dělal scénu jak chce být u nich (je to tím, že je vidí min a oni mu tam vždycky vymysli zábavu a dovolí mu to, co má třeba doma zakázané) no ale jak přišel domu a nikoho neviděl, tak se uklidnil a za chvilku už byl zas samej smích a na otce si ani nevzpomel…
Chtěla bych slyšet i “maminky” verzi..