Střídavá péče - soud

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2168
19.9.20 19:07
@Anonymní píše:
@Sany80s jenomze to jsme ji meli kratky dlouhy tyden..ted ji budeme muset vozit kazdy den 4 mesice a to opravdu nejde, kdyz mam 3 mesicni miminko a malou uz ted mame uz skoro mesic nebo nejdriv jeji mama byla na dovolene a ted je cca 14 dni uz v cizine. A pritel uz momentalne dela na smeny. Prisel o praci diky korone a ted je normalnevefabrice.

Dcera uz neni male mimino a uz dokaze jezdit busem nebo vlakem. Rozhodne lepsi nez ji vytrhavat ze skoly, kolektivu, kamaradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
19.9.20 19:08

Bus nebo vlak nejezdí?

• Citovat
  • Upravit
13299
19.9.20 19:08
@Anonymní píše:
@Sany80s
Porad nechapete ze ale pritel a dcera tady uz bydli pres rok. A ted mame spolecny dite 2 mesicni mimco a pritel ma smeny ranni a odpoledni.. mama vedela ze bude problem sd
dojizdenima proste i tak odjela a poradnese nedouvila jak si to predstavuje.

Ale já to naprosto chápu, chlap se před rokem odstěhoval od vlastního dítěte a jediným a dost blbým argumentem je větší byt, což je, jak jsem říkala, prodejná nemovitost.
Teď to chudák dítě defakto přišlo o matku, které je asi milejší vlastní přítel v zahraničí a navíc ještě přijde o všechny kamarády, když změní školu.
Myslím si, že do péče ji asi získáte, stále se chováte výrazně lépe než její matka.
Ale je to smutný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 19:12

@mackA159 pritel ale i tak nebydlel v miste bydliste kde bydlela dcera, kdyz je rozvedeny ;) tak nechapu tohle..mel to sice bliz ale v 1+1 a po domluve se prestehoval proste ke me.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.20 19:13

@Sany80s
Kamarady ma i v miste kde bydlime ted.

• Citovat
  • Upravit
2168
19.9.20 19:16
@Anonymní píše:
@Sany80s
Kamarady ma i v miste kde bydlime ted.

Odpovis? proc dcera nemuze jezdit busen nebo vlakem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
19.9.20 19:17

Já chápu částečně vsechny strany. Matku asi nesnášíte, nesoudím, ale asi potřebuje peníze. Moje máma rozhodne není nejak na prachy, ale po rozvodu s tatou nemela ani na koupi vlastního bytu, tak se rozhodla odjet na půl roku na Zéland a ty penize, co jí chyběly si tam za tu dobu vydělala. Jinou moznost proste neměla…v CR by na to pracovala roky. Chápu i tebe. Dojíždění takhle daleko je proste denne nerealizovatelný a navíc denne s malým dítětem. Dítěte je mi líto, že ho vytrhnete z kolektivu, ale to je život! V Americe se lidi za prací stěhují tisíce kilometrů, treba i nekolikrat za život. Jediné, co absolutně nechápu a přijde mi to jako podraz, ze chcete malou do péče. Tahat matku po soudech!!! a chtít po ní snad ještě alimenty. Ostuda…i kdyby v cizine byla x mesicu a pak prijela a byla 2 mesice a byla s dcerou…jak by bylo tobe, kdyby ti nekdo chtel vzit dite jenom proto, ze vydelavas penize? Jste podle me v tomhle ohledu nechutný a pro mne je nepochopitelný, že si v rámci rodiny lidi chtěj talhle škodit. Jestli o ty prachy nejde hlavně vám si tak říkám, když nad tím tak přemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13299
19.9.20 19:18
@Anonymní píše:
@Sany80s
Kamarady ma i v miste kde bydlime ted.

To se dá těžko srovnat s kolektivem dětí v tomto věku ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 19:22

@sediza
Po matce alimenty nechceme ;)
Jen jsem se ptala zda mame sanci nic vic.
Ja mot takovou mamu tak ji poslu do prdepe. tohle bych nikdy v zivote neudelala.. zustal ji barak a pritwl odesel z 2ma taskama. Jeji mama chce vic. S ex jsem vychazela dobre, ale tohle byl podraz pro pritele a jeji dceru bez rozlouceni odjela. Utisujte dite, ze vlastni mama odjela kvuli penezum.

• Citovat
  • Upravit
195
19.9.20 19:24

@migmina
Museli by 2× prestupovat a uz by musela odject pred 6h aby to stihla do skoly a spatne spoje proto jinak i tahle varianta byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 19:32

Mama jinak dala souhlas prihlasit dite do jine skoly ale po te ma v planu ji zas prihlasit do te kde byla do ted

Jinak vsem dekuji za reakce. Uvidi se co rekne pravnik a jak vse bude.

• Citovat
  • Upravit
34322
19.9.20 19:33
@Barca28.8 píše:
@migmina
Museli by 2× prestupovat a uz by musela odject pred 6h aby to stihla do skoly a spatne spoje proto jinak i tahle varianta byla

Za mě se chováte k dceři hrozně!!!
Nechápu, vůbec.
Jednak ta změna školy v tomto věku, dcera vám brečí, že změnu nechce. Mělo by být prioritou jí tu školu udržet. Mohli byste ji vézt třeba pouze ráno a domů by se dostala s tím přestupem (benzín mi pak vychází na snesitelných 3.500/měs.).
Jeden den v týdnu by si udělala přespávačku u kámošek (stejně to ty děti furt chtějí) a už jste na 1.400 za benzín/měs.

Druhá věc je ta máma. Měli byste ji ujišťovat, že její máma má velkou šanci na dobrý výdělek, teď je u nás korona, bude krize, je to jedinečná šance jak si vydělat na horší časy, takže prostě to využije a na těch pár měsíců odjede!! A ne na mámu házet špínu.
Od toho je tam přítel-otec, aby se postaral, když matka nemůže.
Ale on je naprdnutej, že mu ex hodila dceru na hlavu, že jo? A to svěření do péče je spíš taková schválnost, viď?
Takže místo toho, abyste dceři mámu zachovali aspoň poté, co se vrátí, tak jí ji chcete sebrat úplně? Tleskám.

A ještě pamatuj, že když u vás dcera bude pořád, tak vám náklady za ni vystřelí nahoru. Nějaká sedmička za benzín proti tomu bude čajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
19.9.20 19:38
@Anonymní píše:
@Sany80s
Porad nechapete ze ale pritel a dcera tady uz bydli pres rok. A ted mame spolecny dite 2 mesicni mimco a pritel ma smeny ranni a odpoledni.. mama vedela ze bude problem sd
dojizdenima proste i tak odjela a poradnese nedouvila jak si to predstavuje.

No, zas holce změnit během školního roku školu, kvůli 4 měsícům. Zvlášť jestli to stejnak zavrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 19:44

@Lucie_Sx pritel ji mel jakou dobu v stridave peci platil 3tis, hadry se tez kupovali, jidlo to same, veci potrebne do skoly tez. Vse co mala potrebovala mela. Stejne vzdy byla vice u taty nez u mami.. u mami byla porad zalezla v pokojiku. S nami aspon jezdila na vylety, venovali jsme se ji. Jeji mama ne. Takze nejake naklady nas netrapi. Pritel ji chce jen do pece. S mamou se bude vydat stejne tak jako kdyby ji mama mela porad na sebe. Je to jen kus papiru. Ale jeji mama nam kvuli tomu dela zle, proto ji chce pritel jen do sve pece. Nic vic nic min.
Je toho vic jen tohle byla posledni kapka, kdyz jela brz jakekoliv domluvy pryc a dcery se jakoue,,zbavila,,..

• Citovat
  • Upravit
34322
19.9.20 19:49
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx pritel ji mel jakou dobu v stridave peci platil 3tis, hadry se tez kupovali, jidlo to same, veci potrebne do skoly tez. Vse co mala potrebovala mela. Stejne vzdy byla vice u taty nez u mami.. u mami byla porad zalezla v pokojiku. S nami aspon jezdila na vylety, venovali jsme se ji. Jeji mama ne. Takze nejake naklady nas netrapi. Pritel ji chce jen do pece. S mamou se bude vydat stejne tak jako kdyby ji mama mela porad na sebe. Je to jen kus papiru. Ale jeji mama nam kvuli tomu dela zle, proto ji chce pritel jen do sve pece. Nic vic nic min.
Je toho vic jen tohle byla posledni kapka, kdyz jela brz jakekoliv domluvy pryc a dcery se jakoue,,zbavila,,..

Nejspíš existuje spousta výdajů, o kterých nemáte ani šajnu, a které platila ta máma. Ono totiž nejde jen o hadry a jídlo.

To, jak se kdo stará, bych nehodnotila, protože máma je pořád máma a tu nenahradíš, i kdyby ses na uši stavěla.

A dost pochybuju, že by se s mámou dcerka viděla stejně, když jí měníte školu k vám a bude furt u vás. To jako KDY by byla s ní?

A poslední věta jen potvrzuje, že je to celé jen schválnost…

Je mi z toho na :poblion:, jak se chováte. Snad se soud aspoň zeptá na její názor a vezme ho v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna