Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Lucie_Sx píše:
Kdyby dcera jezdila zpáteční cesty sama veřejnou dopravou a jednu noc v týdnu přespala u kámošky, tak ji vezete 4× týdně.
To je problém?
Zrušení alimentů po dobu pobytu mámy v cizině jste navrhli?
proč by měla holka spát u kamarádky? jak jsi na to přišla?
@Lama Lama píše:
Změnit školu chce otec.
No to by právě teď neměl.
@canaglia píše:
No to by právě teď neměl.
No, ale nepíše matka. Ale přítelkyně otce. Ta asi předběžné opatření podávat nebude nebo nerozumím.
@mojmira píše:
proč by měla holka spát u kamarádky? jak jsi na to přišla?
Tvoje deti nechteji prespavacky u kamosek? Moje furt.
@Anonymní píše:
@sediza
Po matce alimenty nechceme
Jen jsem se ptala zda mame sanci nic vic.
Ja mot takovou mamu tak ji poslu do prdepe. tohle bych nikdy v zivote neudelala.. zustal ji barak a pritwl odesel z 2ma taskama. Jeji mama chce vic. S ex jsem vychazela dobre, ale tohle byl podraz pro pritele a jeji dceru bez rozlouceni odjela. Utisujte dite, ze vlastni mama odjela kvuli penezum.
A že se otec odstěhoval, to je v pohodě? Není. I když to bylo před rokem, tak to v pohodě není. Co vám brání se přestěhovat do města, ve kterém dcera vyrůstala? Co kdybys přestala furt řešit matku a začala jsi řešit dceru, když ji teda chcete do péče?
@Anonymní píše:
Ne asi. Ale preci maji strid.peci a soudne je to dany, tak proste platte..Diky za rady.
Vsem co naspali tezMěj te se
No tak řešte změnu, ne?? Hrajete si na chudáky, hážete špínu na matku a přitom sami jste pokazili, co jste mohli. Holka přišla nejdřív o otce, který se odstěhoval, pak o matku a teď přijde i o kamarády. Bravo
@kacz píše:
No tak řešte změnu, ne?? Hrajete si na chudáky, hážete špínu na matku a přitom sami jste pokazili, co jste mohli. Holka přišla nejdřív o otce, který se odstěhoval, pak o matku a teď přijde i o kamarády. Bravo
To zas přeháníš, ne? S odstěhování otce jsem také vyjádřila nesouhlas. Ale že by kvuli stěhování o otce přišlo, to zas je ptákovina. Spíš by mi zajímalo, jak to měli vymyšlené dlouhodobě, pokud otec není chopný zajistit dopravu
@Lama Lama o otce nepřišla samozřejmě napořád, to nejspíš ani o matku (4 měsíce). Jen mě naštvala ta rétorika - platit musime, soud rozhodl… vozit nemůžeme, to nás zruinuje… matka bla bla bla… přitom oni jediné řešení, které vymysleli, je změnit holce školu.
@Lucie_Sx píše:
Tvoje deti nechteji prespavacky u kamosek? Moje furt.
ne, nechtěly a v dnešní době bych se divila, že by to někomu nevadilo, na toto nemůže spoléhat
@kacz píše:
@Lama Lama o otce nepřišla samozřejmě napořád, to nejspíš ani o matku (4 měsíce). Jen mě naštvala ta rétorika - platit musime, soud rozhodl… vozit nemůžeme, to nás zruinuje… matka bla bla bla… přitom oni jediné řešení, které vymysleli, je změnit holce školu.
O otce nepřišla napořád, ale ani na chvíli.
Kdyby otec zmizel na 4m do zahraničí, byla bych taky na něj nas. raná a sršela oheň. |Co už je více zvláštní, je, že to tak trápí zakladatelku. Zdá se, že na sebe nechala péči o dítě hodit. A ted co…
Na mě to dělá dojem vrána k vráně. Matka se s péčí nepřetrhne, hodí to na otce. Otec na zakladatelku… A ta místo aby mu to hodila zpátky, to řeší na něj a viní ze všeho matku.
@mojmira píše:
ne, nechtěly a v dnešní době bych se divila, že by to někomu nevadilo, na toto nemůže spoléhat
Souhlas. Jo, občas tu někdo přespí, občas přespí děti někde. Ale že by to bylo pravidelné, co týden, to ne.
@mojmira píše:
Ne ze na to bude spolehat, ale muze to prilezitostne pomoci.
@Lucie_Sx píše:
Ne ze na to bude spolehat, ale muze to prilezitostne pomoci.
Psala jsi jednou týdně. To není příležitostné.
@Lama Lama píše:
Psala jsi jednou týdně. To není příležitostné.
Blbe jsem to napsala. Chtela jsem tim rict,, ze nakonec by tech odvozu stejne nebylo tolik, protoze prespavacky, nemoci, svatky, prazdniny…
Chtela jsem jeste nejak to dat na pravou miru, ale kdyz tady pisete jak dcera prisla o otce a ze to pritel hodil na me.. jste se fakt posrali a zblaznili akort, kdyz stejne nebydlel v miste jako dcera, tak nevim proc tohle furt resite
pritelovo dceru beru jako vlastni a nedelam zadne rozdili a ani mé rodice ma unich tez prvni a posledni.
A ne opravdu nejde se prestehovat jinam, kdyz mam vlastni byt, ktery splacim a pritel ma na sebe napsanou hypoteku na barak, kde zije matka + jeste prodava diky kovidu svuj vlastni byt a bude stejne -200tis. Takze by nam v bance nepujcili a do velkomesta opravdu do pronajmu ne akort, kdyz jsem na rodicaku.
Prespani u kamaradek by mozna slo, ale take to nejde kazdy den a kazdy tyden, ze ano akort kdyz se v dnesni dobe lidi boji skrz vir. Bus by nebyl spatny napad, ale dcera nikdy nejezdila busem byla vzdy uz od 1 tridy zvykla, ze ji do skoly vozili i blbe 2km a rekla, ze jezdit busem proste nebude. A blbe jsem se vyjadrila mama ma jen dite v peci a pritel chce zazadat o stridavou. Protoze takhle to stejne praktikovali..meli praci ve stejnem oboru kratky/dlouhy tyden.
Matce jsme prali at si teda vydela, ale ze se nejdriv poradne mezi sebou domluvi..ani ne za 2 dny volala, ze uz praci ma a ze tam teda zustava 4mesice.. A ano opravdu tohle nasere a proto se to resi tak jak resi. Dcera vi co si otec s matkou pisi, aby byla v obraze, aby nikdo nemohl rict, ze ji navadime proti mame. Jsme si vedomi, ze mama je jen jedna a ja ji nenahradim jí.
Ale lidi uz se zacinaji zajimat, ze je jeji mama pryc a dava na fb same fotky jak si uziva a dcera tam neni.
Konecne se s ex uz da mluvit normalne, kdyz ji do toho nekeca ten jeji pritel.
Tim to ukoncuji z me strany debatu, protoze to stejne nikam nevede. Misto rad, jsou akorat urazky jak se otec nestara, ja nesnasim ex a hazim na ni spinu a ze vlastne myslime jen na dobro sve. Kdyby jsme chteli davno matka by prisla o dceru, kdyz ji ma v peci a odjela do p*ci a dceru tu nechala.
Vsem na tom smutny je, ze mame podporu od rodiny od ex a ze nam drzi palce, ze co dela a uz to prehani.. Bohuzel ma ruzove bryle a jeji pritel ji taha dolu.
Good Luck vsem a vazte si jaky to mate vy doma a ze nemusi Vase deti takhle vyrustat bez otce ci matky.
Ps: Už ani neodepisujte reagovala jsem naposled. Castecne to vyreseny je. Tem kdo byl prinas dekuji a twm kdo daval takove rady jaky daval tez. Neco jsme si z toho vzali.