Střídavá péče - soud

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.9.20 13:56

A jeste jedna vec - Ano 40km neni nijak extra dalka za cca 40min je autem ve skole, ale kdyz se mama vrati az v lednu. Otazka i pro Vas -Chteli by jste jezdit s mimcem v zime kazdy den? Kdyz je naledi, bouracky? I kdyby obcas prespala u kamaradky 1× v tydnu..porad by jsme jezdili 4× pri odpoledni pritele bych jen vyzvedavala..ale po dobu ranni bych jezdila rano ja a i odpoledne co pritelova dcera skonci skolu. Pro Vas nic, Ale mimco to bohuzel i blbou hodinu a pul rano a hodinu a pul odpoledne nedava a rve, Moje mamka by pohlidala, kdyz by mela odpoledni, ale mimco je dost kontakni a hlavne prsomil, takze bohuzel. Pritel mel delat zas v oboru, ale diky korone zatim zustava ve fabrice aby mel praci jistou, takze to by vse spadlo na me (pritel si to uvedomuje, proto chce malou do skoly blize). A pritel se stara, tak jak nejlip umi, ale o praci ktera funguje i v korone nehodla prijit a nedivim se mu, nema totiz jen jedno dite, ale uz dve. Nepreji nikomu nic hnusneho, ale vy co jste tu byli chytry jak radio doufam, ze se nekdy dostanete do situace jako pritel a sami budete na dne a premyslet jak nejlip to udelat, aby to bylo vyhodne hlavne pro Vas. Nebot vzdy nastanou situace, kdy jinak nemuzete a bude se treba muset odstehovat, zmenit praci atd a nebo budete chtit stavet barak v jinem meste/vesnici, nez doposud zijete..a taky se nebudete ptat deti zda chteji jit s Vami do baracku, kdyz vy sami to chcete!

• Citovat
  • Upravit
81530
23.9.20 14:11
@Anonymní píše:
A jeste jedna vec - Ano 40km neni nijak extra dalka za cca 40min je autem ve skole, ale kdyz se mama vrati az v lednu. Otazka i pro Vas -Chteli by jste jezdit s mimcem v zime kazdy den? Kdyz je naledi, bouracky? I kdyby obcas prespala u kamaradky 1× v tydnu..porad by jsme jezdili 4× pri odpoledni pritele bych jen vyzvedavala..ale po dobu ranni bych jezdila rano ja a i odpoledne co pritelova dcera skonci skolu. Pro Vas nic, Ale mimco to bohuzel i blbou hodinu a pul rano a hodinu a pul odpoledne nedava a rve, Moje mamka by pohlidala, kdyz by mela odpoledni, ale mimco je dost kontakni a hlavne prsomil, takze bohuzel. Pritel mel delat zas v oboru, ale diky korone zatim zustava ve fabrice aby mel praci jistou, takze to by vse spadlo na me (pritel si to uvedomuje, proto chce malou do skoly blize). A pritel se stara, tak jak nejlip umi, ale o praci ktera funguje i v korone nehodla prijit a nedivim se mu, nema totiz jen jedno dite, ale uz dve. Nepreji nikomu nic hnusneho, ale vy co jste tu byli chytry jak radio doufam, ze se nekdy dostanete do situace jako pritel a sami budete na dne a premyslet jak nejlip to udelat, aby to bylo vyhodne hlavne pro Vas. Nebot vzdy nastanou situace, kdy jinak nemuzete a bude se treba muset odstehovat, zmenit praci atd a nebo budete chtit stavet barak v jinem meste/vesnici, nez doposud zijete..a taky se nebudete ptat deti zda chteji jit s Vami do baracku, kdyz vy sami to chcete!

Jsi jetě ráno hlásila, že končíš…
Ano, vadilo by mi dojíždět a vozit dítě 400 km, i s miminem.Ale řešit to nemusím, protože bych se od dítěte 40 km zanovým frajerem prostě neodstěhovala. Nová práce? Důvod ke stěhování? A proč nedojíždět do práce já, něž to hodit na dítě? :think: A že CHCI nový barák jinde, než kde bydlí dítě? Ne NECHCI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.9.20 22:11
@Anonymní píše:

Jezdím do školy 22 km 4 dny v týdnu tam i zpět.
I s miminem.
40 km 5× týdně jen ráno se dá krásně. Dočasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.9.20 22:13

Jinak teda svůj byt jsi mohla pronajmout a najít si společný podnájem v bydlišti dcery, nula by od nuly pošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetaOV
25.9.20 21:03
@Anonymní píše:
Ty vogo. Kdyz ji meli ve stridave peci a dny kdy ji mela mit mama byla porad u sve kamaradky a nebo vikend, kdy mela volno a radsi ji dala zase ke kamaradce spat, aby byla doma se svym pritelem je normalni? Nebo kdyz sla do prace dceru nechala od rana do vecera samotnou doma? Tohle Vam prijde vsem normalni? Radsi jsme si ji ty dny brali k sobe i kdyz to bylo pro nas zase dojizdeni, ale to jsem porad mela pupek.
Jedine co jsme kdy chteli aby jsme nemuseli platit alimenty, kdyz ji mame stejne a kolikrat i vic nez jeji mama. Akort kdyz ji platime pojisteni, pausal, jezdi 2× do tydne na kone a to opravdu taky neni levna zalezitost + dojizdeni do skoly ale to nam nevadilo nebot se proste pritel rozhodl prestehovat ke mne. A u mami? Nema nic porad jen zalezla v pokojiku. Kdyz ji napisu jak se ma a co dela u mamky, tak rekne ze je v pokojiku.
Kdyz zavreli skoly u nas byla 14dni u mami tyden. Do skoly ji chceme bliz, protoze je nam jasne ze az uvidi kolik si tam vydela tak domu treba prijede na 1-2mesice a zase na 4 mesice odjede. A my pak co? Mela praci porad, v baraku mela i najemniky dost slusny co ji pokrily hypoteku.
A vy se ji jeste tady zastavate. Slo to napsat normalne bud :nedoporucuji, stejne neuspejete nebo bezte do toho a bud se povede nebo ne… a ne hned takovy, ze ji delame na schvaly.. to ona odjela aniz by se s nami lidsky domluvila a s dcerou se ani norozloucila, ale tak hlavne, ze ji slibovala ze az se za tyden vrati, ze take spolu nekam pojedou a omluvi ji ze skoly. A pak ji zavola, ze zustane. A pak dava fotky jak si to tam uziva a dceri ani poradne nezavola.
Matka roku opravdu :poblion:
Ale tak hlavne ze my jsme ti horsi :potlesk:

Je tady spousta imbecilů. Nechápou co jim chcete sdělit. Mají IQ 90. Vím proč to píšu. Držím palce. Ta moje bývalá zlatokopka mi taky dělá problém se střídavou péčí… jde ji o peníze.

• Citovat
  • Upravit
3
26.9.20 11:22

Zapsání do rodného listu

Dobrý den, měl bych otázku. S přítelkyní se rozchazime a máme spolu skoro 2 letou dcerku. Nestihl jsem se zapsat do jejího rodného listu a teď když to chci abych měl na dceru nárok tak ona nechce a vyhrožuje že to neudělá a že o ní přijdu. Je nějaká možnost jak tomu zabránit? Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66514
26.9.20 11:31
@Míra23 píše:
Dobrý den, měl bych otázku. S přítelkyní se rozchazime a máme spolu skoro 2 letou dcerku. Nestihl jsem se zapsat do jejího rodného listu a teď když to chci abych měl na dceru nárok tak ona nechce a vyhrožuje že to neudělá a že o ní přijdu. Je nějaká možnost jak tomu zabránit? Děkuji za každou radu.

Můžeš si za to sám. Za dva roky jsi to nestihl, chudacku. A teď tu budeš brecet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
26.9.20 11:32

Soud o urceni otcovstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.9.20 11:33
@vokishka píše:
Můžeš si za to sám. Za dva roky jsi to nestihl, chudacku. A teď tu budeš brecet.

Víte prd co a jak bylo. Kdybych chtěl slyšet takový odpovědi tak se zeptám ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.9.20 11:34
@iiiv píše:
Soud o urceni otcovstvi.

Asi jediná možnost co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
26.9.20 11:37
@Míra23 píše:
Dobrý den, měl bych otázku. S přítelkyní se rozchazime a máme spolu skoro 2 letou dcerku. Nestihl jsem se zapsat do jejího rodného listu a teď když to chci abych měl na dceru nárok tak ona nechce a vyhrožuje že to neudělá a že o ní přijdu. Je nějaká možnost jak tomu zabránit? Děkuji za každou radu.

Ehm, nestihl…? Zajímavé.
Jinak soud, žaloba na určení otcovstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
26.9.20 22:42
@Míra23 píše:
Asi jediná možnost co?

Není jediná. Poslal bych jí předžalobní výzvu s upozorněním, že pokud se žaloba o určení otcovství ukáže oprávněná, že náklady zastoupení otce a náklady na znalecký posudek (dohromady to může být i 40-60 tis.) bude hradit ona. Vyzval bych ji k matričnímu souhlasnému prohlášení ve lhůtě 14 dnů, v opačném případě žaloba se všemi důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.11.23 20:37

Dotaz

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli má šanci otec moji dcery získat do střídavé péči, tři roky nejevil zájem o dceru a dcera k němu nechce jezdit na noc jezdil jenom jednou za rok, dcera má 7 let je v první třídě chodíme na lokopediii, teď mi její otec začal vyhrožovat, já jsem vždycky hledala způsoby tak aby dcera si zvykla ale marně napsala jsem mu už minuly rok že chci aby se dceru hrával na víkend domu a nabídla jsem mu aby častěji jezdil za dcerou aby si zvykla ale bez zájmu, nevím zda to bude vhodné pro naši dceru co se týká po psychické stránky….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
1.12.23 16:21
@Olga1957 píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli má šanci otec moji dcery získat do střídavé péči, tři roky nejevil zájem o dceru a dcera k němu nechce jezdit na noc jezdil jenom jednou za rok, dcera má 7 let je v první třídě chodíme na lokopediii, teď mi její otec začal vyhrožovat, já jsem vždycky hledala způsoby tak aby dcera si zvykla ale marně napsala jsem mu už minuly rok že chci aby se dceru hrával na víkend domu a nabídla jsem mu aby častěji jezdil za dcerou aby si zvykla ale bez zájmu, nevím zda to bude vhodné pro naši dceru co se týká po psychické stránky….

Tak předně by otec neměl dítě ve střídavé péči, ale vy oba byste dítě měli ve střídavé péči. A ano, i pokud se nestaral, tak jsou soudci a sociálky, kteří budou otci pomáhat, aby uspěl. Takže pokud považuješ za dítě lepší, aby bylo nadále v tvé péči, je třeba postupovat bez chyb a mít důkazy na to, že v zájmu dcery střídavá péče není. U sedmiletého dítěte některé soudy rozhodují i proti vůli dítěte. Pokud bys chtěla podrobnější informaci, tak jedině přes SZ, veřejně to zde psát nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna