Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud teď ta střídavá funguje, tak to bude těžké prosadit, aby jí zrušily
je jasné, že se vám stýská, ale pokud od sebe bydlíte kousek, tak můžeš s mladším zajít za starším, ať mu sourozenec tolik neschází, ne?
Ne to nemohu, protože otec v jeho čase mi odmítá ukazat nesmíme se spolu bavit tak to zas tolik nefunguje. Ja naopak když malý chce ho i v mem tydnu otci na odpoledne půjčím.
Ahoj. Pokud jsi střídavou péči dovolila a ona funguje, tak o bude těžké to zrušit asi. A domluvit se nepůjde?
Střídavou péči by ti zrušili asi jedine kdyby se například synovi zhoršili známky ve škole, mohla by jsi říct, že mu nesvědčí, že nemá jeden stálá domov. ![]()
A nebo syn už je dost velký a pokud on sám nechce být ve střídavce, tak na něj tatínek nedá?
Malej ma samozřejmě tatu rad chce s ním trávit čas. to že nemá jeden stálý domov je problém už od začátku je z toho z prominutim zblblej. Rozcházíme se ve jak ve výchově tak i na tom jak ma mladej travit volnej čas. Když se nahodou někde potkáme tak ho odemě odtahuje že už chvátá přitom když je to naopak pošlu děti a sama stojim o podál aby si s nima mohl popovídat. On má střídavou jako postu mě protože věděl že tohle mě bude nejvíc bolet když nemůžu byt každej den se svým synem. Je to ho víc ale nechce se mi to vše vypisovat.
Ale děkuji za nazory. Asi taky tušim že už to jen tak nezrušim. Myslim že ale na dítě je to velky tlak když spolu rodiče nekomunikují a při střídavé peči by asi měli.
Ahoj mám dvě děti starší 8 let a maldší něco přes dva roky. Na to starší jsem se s manželem dohodly že cca před rokem a půl když jsem se rozcházeli že bude ve střídavé péči. Obě děti mam s exmaželem. Jenže tomu mladšímu se začíná hrozně stýskat když tady starší s námi neni. Mě ostatně taky ale byla jsem k tomuto kroku spíš donucena aby ostatní věci proběhli hladce.
Můj dotaz zní, jakou myslíte že mam šanci že bych to straší dostala do péče? Moje přestava je jednou za 14 dni výkend obě děti a po domluvě kdykoliv v týdnu.
Jenže otec s tim souhlasit nebude to už vim předem. Jakou myslíte že mam šanci vyhrát.? Malej má rád oba myslim že už i zvyklnul ale taky už nechce od mladšího sourozence tak lehce odchazet.
A obě mu do střídavé peče dat nechci. Na to je mladší na mě velkej zavyslák. Určitě mu nebranim se s nim stýkat. Jenže on si vzpomene jen ve svém vyhrazeném vykendu jindy ne tak mi to příjde spíš že mu to takhle vyhovuje.
Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji
PS: bydlistě máme od sebe cca 5 km.