Zápach bytu starých lidí

Anonymní
18.9.12 12:17

Zápach bytu starých lidí

Našim je kolem 60 a začalo to u nich trochu zapáchat, jestli víte jaký zápach myslím. Je to hlavně u starších lidí /spíš 80 a víc/ Myslela jsem, že ti se nemyjí a nebo je tam cítit moč. Ale naši jsou čistotní mají tam uklizeno a stejně je to tam cítit. Nevíte, z čeho by to mohlo být? Prostě jsou starší lidi jinak cítit, nebo nevim? Já to mamce zatím neřekla, ségra je držkatá, ta jim to řekla, že je to tam trochu cítit. Nejlépe by to tam chtělo něčím provonět, spíš přírodním, poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
712
18.9.12 12:22

My jsme ted koupili barák po straších lidech a tenhle zápach byl způsebený starýma věcma, moc nevětrali, hodně topili a kouřili… Tak to možná má vliv. Hlavně je to cítit z koberce a gauče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.12 12:25

Já mám podezření, že je to hlavně v matracích. Mají už je dlouho a nechtějí se jich vzdát :(

• Citovat
  • Upravit
2673
18.9.12 12:27

Tak nevím, já si myslela, že to je vždycky tím, že nevětrají nebo tak něco. Mám babičku které je 75 a nikdy tam nic cítit nebylo :nevim: Naopak to tam má vždycky voňavé. Byli jsme jednou u paní co kouřila, a to pak byl teda smrad šílenej, taková zatuchlina nebo co to bylo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.12 12:38

Ahoj, bohužel starší lidi už opravdu smrdí.. Takové ty vtipy o tom že se staří lidi rozpadají nejsou moc vtipy ale pravda. Tělo už nezvládá buňky regenerovat tak jako u mladších lidí a to je ten smrad. Můžou se mýt a vonět jak chtějí, ale prostě to tak je. Takže jedině zvýšit hygienické návyky (sprcha 2-3× denně, což už poté kůli věku moc nezvládají a nebo to holt vydržet..Na provonění bytu moc nevím takhle přírodního..

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
18.9.12 12:43
@Anonymní píše:
Našim je kolem 60 a začalo to u nich trochu zapáchat, jestli víte jaký zápach myslím. Je to hlavně u starších lidí /spíš 80 a víc/ Myslela jsem, že ti se nemyjí a nebo je tam cítit moč. Ale naši jsou čistotní mají tam uklizeno a stejně je to tam cítit. Nevíte, z čeho by to mohlo být? Prostě jsou starší lidi jinak cítit, nebo nevim? Já to mamce zatím neřekla, ségra je držkatá, ta jim to řekla, že je to tam trochu cítit. Nejlépe by to tam chtělo něčím provonět, spíš přírodním, poradíte?

Já nevím, já jsem to nikdy neřešila, u příbuzných jsem si toho nevšimla, ale možná na tom něco bude. Každopádně si nemyslím, že je jim příjemné, když je na to sestra upozorňuje, natož, abys to dělala ještě ty…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.12 12:45
@Anonymní píše:
Ahoj, bohužel starší lidi už opravdu smrdí.. Takové ty vtipy o tom že se staří lidi rozpadají nejsou moc vtipy ale pravda. Tělo už nezvládá buňky regenerovat tak jako u mladších lidí a to je ten smrad. Můžou se mýt a vonět jak chtějí, ale prostě to tak je. Takže jedině zvýšit hygienické návyky (sprcha 2-3× denně, což už poté kůli věku moc nezvládají a nebo to holt vydržet..Na provonění bytu moc nevím takhle přírodního..
hmm, to je teda síla…asi se s tím nic moc dělat nedá, leda hodně větrat…
  • Citovat
  • Upravit
880
18.9.12 12:48

Mojí babičce je 91 a nesmrdí, ani ona ani její dům. Ale vím o jakém zápachu mluvíš, ale dle svojí babi soudím, že stáří nesmrdí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
18.9.12 12:48

A nemaj ten byt vlkej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
18.9.12 12:51

Je to tak, ale myslím, že i to patří k životu. Oni to ti lidé hlavně sami necítí, takže jim to nevadí. Já teď řeším dilema, jestli říct rodičům, aby používali antiperspirant. Je to někdy fakt síla, ale je mi to hloupý. Taky už nejsou nejmladší a tyhle věci nikdy nepoužívali… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.12 12:51

Co vyčistit koberce, sedací soupravu, nové matrace, pravidelně prát povlečení, záclony, větrat. To musí zafungovat.

• Citovat
  • Upravit
18.9.12 12:52

Ahoj, tak matrace zkuste nechat vyčistit, je to rychle, moc to nestojí (teda podle toho, kde bydlíte). Nebo jim k Vánocům kupte nové a hned vyměňte. Řekněte, že jsou lepší, zdravotní a tak ;).
Zkuste všechno, co je textilní (jak jsi sama poznala matrace, sedačka, křesla, koberce, třeba i polštáře a peřiny) nějak „regenerovat“, protože v tom si myslím, může být nějaký zdroj zápachu, jestli to teda nějak často nečistí. Jinak mě nic nenapadá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.9.12 12:54

Teda mí rodiče jsou také dost staří, ale nic u nich nesmrdí. Naopak mají uklizeněji než my :) Ale 60 přece není tak moc, aby rezignovali na hygienu nebo větrání bytu..A o smradu mohu vyprávět, jezdím denně MHD a páchnou chlapi okolo 40,někdy opravdu fest, že je člověku na blití. Většinou u starších lidí jsem si toho nevšimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
18.9.12 12:59

@Paoloska No jo ale to už přecejenom je před 20 let minimálně součást běžné hygieny od puberty do stáří, na druhou stranu bych jim to asi taky nedokázala říct. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
18.9.12 13:01
@jannina1 píše:
Teda mí rodiče jsou také dost staří, ale nic u nich nesmrdí. Naopak mají uklizeněji než my :) Ale 60 přece není tak moc, aby rezignovali na hygienu nebo větrání bytu..A o smradu mohu vyprávět, jezdím denně MHD a páchnou chlapi okolo 40,někdy opravdu fest, že je člověku na blití. Většinou u starších lidí jsem si toho nevšimla.
:lol: U čtyřicátníků to není věkem, příjemné to není, ale přestav si, že tech chlap třeba živí tři děti a celý den byl v práci, ne všude se po šichtě můžeš osprchovat, tak to se potom nemůže nikdo divit, že nevoní po fialkách. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová