Stridavka 1.trida

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
7.8.22 10:54
@Anonymní píše:
@Tala20
Promin ale uz se nejakou dobu soudim a vidim proste ze je decko jako takove nezajima.A ja se nikomu nemstim ani neublizuju.

No blbý, ale bude to zdlouhavý a nejvíc Ti pomůže právník, popřípadě psycholog pro dítě. Jen tam je dobré, abyste přizvali i otce. Jinak to soud shodí ze stolu. Naopak pokud to bude otec bojkotovat, jde to proti němu. Já jsem otce nechala psycholožku vybrat, aby bylo po jeho. Od ní ty samé věci vzal dobře, jak to samé začnu říkat já, jde do odporu a agrese. No a ty si hlavně obrň nervy, je to dlouhodobá zátěž a nic příjemného to není. Pečuj a starej se o své zdraví a své zdroje energie. U nás ve finiši zabralo to, že si otec uvědomil praktické závazky a komplikace v realitě SP pro NĚJ, a to rozhodlo, jinak dítě přece zvládne všechno a přizpůsobí se. Navíc mi právnička poradila, aŤ zcela vážně místo SP navrhnu výlučnou péči otce. Tak to jsem udělala a přímo při soudním jednání se odkopal, že starat se vlastně nechce. Chvíli po rozhodnutí byly vztahy katastrofální a předání dítěte ze strany otce dramatické tak, že jsem volala policii. Tam pomohlo, že si našel mladou extra kost a zklidnil se. Bohužel to dlouho nevydržela, takže období klidu, kdy někoho má se střídá s jeho výbuchy a excesy, ale mě už to nezajímá a dítě už je dost staré, aby si názor udělalo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 11:03

Bohužel, ne vždy soudy jednají podle nejlepšího vědomí a svědomí, pouze soud určí verdikt podle svého uvážení.

Znám případ, kdy měl otec vroubek z minulosti - než se oženil a měl dítě. Pak ale z důvodu nevěry manželky došlo k rozvodu, dcera byla s matkou. Ta se ale nestarala tak, jak měla a otec tedy žádal o střídavou péči. Tu hned soud smetl ze stolu.

Starost o dítě probíhala lépe, přechodně. Poté se matka s dítětem několikrát stěhovala, řešila různé vztahy, svatbu a další rozvod. Dítě tedy za ty roky navštěvovalo různé školy, až to došlo tam, že známky mělo čím dál horší, obecně neprobíhala výchova tak, jak by měla a otec to během víkendu neměl šanci nijak zlepšit. Chtěl tedy opět řešit střídavou péči.

Verdikt? Z důvodu vroubků z minulosti není vhodný na to, aby se staral o dítě. Dítě je na tom čím dál hůře. Plno absence ve škole, špatné známky, hrozící propadnutí. Ač se otec snažil jakkoliv, doučovat přes víkend, komunikace se školou a OSPODem, nikoho nic nezajímá a z dítěte je dítě bez zájmů, moderní doba, počítač a telefon, s otcem se vidí ještě méně jen proto, že jen chtěl všechno zlepšit.

Takže ani na soudy a úřady se rozhodně nedá spolehnout.

Prosím o anonym, osobní informace, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
81480
7.8.22 11:13
@Anonymní píše:
Ahoj,
Kdo se zajima tak vi, ze nyni soudy jdou na ruku otcum a vyhovi jejich prani na stridavou peci.

Jakou mam prosim sanci uspet na vylucnou peci, pokud otec trva na SP, kdyz syn pujde pristi rok do prvni tridy? nyni je maly v me peci a otci dali rozsireny styk, ale ten bude on chtet zmenit prave na SP.

Navic kazdy bydlime v jinem meste a deli nas dalka pres 100km. Komunikace neni idealni, protoze jsem od nej odesla, pece o syna byla nulova a ke me se choval surove. A jeho teror pokracuje i nadale.

Popripade jak SP zabranit?

Dekuji.

Nedávno vyšel judikat ústavního soudu, že nástup do školy i při této vzdálenosti nemůže být jediným důvodem k vyloučení péče obou rodičů. Přesto to vidím jako nepravděpodobné. Záleží na soudci, odhodlání otce, jak dlouho jsi odstěhovana a zda by třeba byl ochotný se otec nebo ty přestěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 11:15

Mám střídavku už 7 let…

Když si s někým někde pořídíš dítě a pak se rozhodneš odejít- nemůžeš odejít 100km daleko, prostě, když máš dítě, tak už si nemůžeš dělat co chceš….

Asi je otec magor a chápu, že jsi odešla, ale nemůžeš odejít kam chceš, musíš počítat, že on má rodičovská práva a ty mu vzít nemůžeš, pokud soud nerozhodne, že o ně přijde….

Ve zkratce, otec je asi magor, ale ty sis s ním udělala dítě a pokud ti nepodepsal, že se mžeš odstěhovat, tak jsi dítě “ unesla”, což je chyba a může se ti to vymstít!!

• Citovat
  • Upravit
30408
7.8.22 11:16
@Tala20 píše:
Však Tebe taky děcko nezajímá. Kdy by Tě zajímalo, nemusel by o styk s ním bojovat otec u soudu. Jak dlouho jsi to zdržovala? Rok? Styď se. To jsi máma?

Ale neodpověděla jsi mi na dotaz: Nenapsala jsi proč ses náhle odstěhovala. Milenec? Manžel na to přišel?

Příspěvek upraven 07.08.22 v 10:55

Nevím, co ti dává právo zakladatelku takhle surově napadat. Pokud žila s násilníkem, že od něj odešla je naprosto v pořádku. Chtěla bych vidět tebe ty chytrá hvězdo, sama se styď za to, jak jsi hloupá.

Zakladatelce - Alespoň trochu příčetný soud nedoporučí střídavou péči dítěti v první třídě tak, aby dítě muselo co týden střídat školní kolektiv. To si troufám říct, že nemůže projít. projít by mohla střídavá péče ve formátu, kdy dítě bude na stejné škole a střídat se budou jeho rodiče v péči o něj - a jak si to zařídí, je na nich. Tvůj advokát ve spolupráci s odborníky a psychology by měl být schopen to nedopustit. Pokud by v nejkrajnějším případě došlo na uznání střídavé péče a stěhování dítěte, pak záleží na tom, který rodič své dítě skutečně miluje a bude ochoten se kvůli tomu přestěhovat do místa, kde bude dítě ve škole zapsáno, aby školu střídat nemuselo. To může být nesmírně těžké. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 11:19

@Lama Lama
Ano, toto jsem prave cetla.
Odesla jsem pred skoro peti lety. Soudce drzel s otcem-byl to muz. A otec je odhodlany velice, bohuzel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.22 11:27

A ja se prestehovat zpatky nemohu.resp.jsem nad tim nekolikrat premyslela, aby to bylo pro dobro syna, ale me by to sepsulo. Chovani ex je nesnesitelne i po takove dobe, jenze nikdo s tim nic nedela-muj problem-mam to resit podporou sveho sebevedomi-dle ospodu. Takto aspon ta dalka me chrani.Uz takto to na me dost dopada, protoze ta situace je vyhrocena jiz velmi dlouho dobu a klid v nedohlednu.

A to od rozchodu navstevuju psychologa, ale jsem bohuzel slabe povahy, ale fakt se snazim.

Mam zde rodice, praci.

• Citovat
  • Upravit
44197
7.8.22 11:30
@Anonymní píše:
Zakladatelka:

Prave ze vzdalenost se soudum uz jako problem nejevi.

Otec je velky idiot, bohuzel. Uz ted co mu po x soudech priklepli sirsi styk, tak dava obcas syna u sebe do skolky. A nikoho nezajima, ze maly to nenese dobre. A takovych veci je mraky.

Situace je takova ted, ze Ustavni soud nevidi pro nedani SP prekazky, nehlede na to, ze zajem ditete je pryc, nyni se hledi na prava otcu.

Ale tak to úplně není, dítě má právo na péči obou rodičů. Tvrdíš, že je násilník, byly nařízeny nějaké znalecké posudky? I když se choval nějak k Tobě, ještě neznamená, že nemá rodičovské kompetence.

Ještě by mohl soud nařídit školu na půl cesty. 50 km nemusí být taková vzdálenost, když jsou oba rodiče řidiči. K nám do specky někteří rodiče tuto vzdálenost dítě vozí běžně.

Pětileté dítě špatně snáší školku? Proč by ho nemohl dát u sebe do školky, když musí určitě chodit někdy do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
7.8.22 11:32
@Tala20 píše:
Klasika: Chceš ublížit bývalému partnerovi přes vaše společné dítě. Sama jsi napsala, že styk s dítětem si musel vysoudit. To jsi tak zaslepená hněvem a touhou po pomstě že nejsi schopná se dohodnout pro dobro vlastního dítěte? To Ti to musel nařídit soud? Ty jsi ta jedovatá baba která to ditě psychicky ničí.

A nenapsala jsi proč ses náhle odstěhovala. Milenec?

Příspěvek upraven 07.08.22 v 10:42

Tak tohle psal nejakej demen…í chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 11:32
@Anonymní píše:
A ja se prestehovat zpatky nemohu.resp.jsem nad tim nekolikrat premyslela, aby to bylo pro dobro syna, ale me by to sepsulo. Chovani ex je nesnesitelne i po takove dobe, jenze nikdo s tim nic nedela-muj problem-mam to resit podporou sveho sebevedomi-dle ospodu. Takto aspon ta dalka me chrani.Uz takto to na me dost dopada, protoze ta situace je vyhrocena jiz velmi dlouho dobu a klid v nedohlednu.

A to od rozchodu navstevuju psychologa, ale jsem bohuzel slabe povahy, ale fakt se snazim.

Mam zde rodice, praci.

Já tě chápu, ale…

Já mám rodiče 300km daleko.
Stěhovala jsem se do sousedního okresu a soud mi nařídil, že budu já zajišťovat dopravu dětí do školy, protože já jsem odešla….

Prostě jak máš dítě tak seš tím omezená, to je fakt. A argument, že máš někde rodiče a práci- to je slabé. Tak jste tam měli bydlet s partnerem… nebo jsi měla od něj odejít někam po okrese…

Jo jsou to životní zkušenosti. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.22 11:45

@Pears206
Posudky byly. Vysly celkem jemne, nicmene i tam bylo zaznamenano agresivni chovani, jiny pohled na svet nezli je skutecna realita, manipulativni sklony a egocentricke chovani, potreba mit ve vsem navrch, atd

Snasi blbe-protoze jde jinam treba 1-2×do mesice, kdyz otec nemuze.je zvykly na svou skolku, pravidelnost, ma zde krouzky, na ktere taky musi chodit od tyden.

Dojizdeni podle me nepripada v uvahu, vzhledem k casu a narocnosti pro decko, ale mozna se pletu.

• Citovat
  • Upravit
3585
7.8.22 11:46

Já bych to taky viděla na tvoji „chybu“. Ale neurážej se, nemyslím to zle. Chápu, žes od násilníka odešla, ale 100 km je daleko,,,byla chyba nemyslet na dítě. Nebo v tom prvotním ajfru ok, ale pak po zklidnění a teď, při těch problémech, bych situaci přehodnotila, pustila se máminy sukně a vrátila se blíž ex. Ne k němu, ale blíž. Nebo jinak,,, počkala bych jak dopadne soud, a pokud vyhraje, tak v ZÁJMU DÍTĚTE byses ty měla posunout blíž, protože tys odjela. Střídavka může fungovat /né že bych se za ni vyloženě rvala, ale funguje/, jenže musí mít dítě jednu školu, jedny kroužky, což znamená bydlet v okruhu nevím 20 km od školy oba. A i bez ohledu na tu školu by ta vzdálenost měla být menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 11:49

@Anik
Hezky napsané!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.22 11:55

@Anik
Jojo, s timhle souhlasim, dava to logiku.Ale zase kdyz neni klid takovou dobu, jak to pak bude vypadat kdyz clovek bude pobliz? To je jedna vec a dalsi je, ze vina se dava jen me-chapu ze jsem sama rozhodla za decko, ale proboha nejaka svoboda?
Proc se ma matka omezovat, chodit na leceni a otec muze byt kreten dal?

Na to se nehledi. A pak s takovym mate mit SP.Za me nemyslitelne.

• Citovat
  • Upravit
9166
7.8.22 11:55

Střídavá péče aneb jak dítěti po.rat dětství jen kvůli tomu, že se rodiče proti sobě poštvávají.
Střídavka jedině v případě, že dítě navštěvuje jen jeden vzdělávací ústav(MŠ, ZŠ) a kroužky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí