Stridavka 1.trida
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pears206 píše:
Ano, psala to, že tam má rodinu a práci.
To že tam má rodinu a práci neznamená, že u nich žije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka píše:
To že tam má rodinu a práci neznamená, že u nich žije.
Nemusí žít u nich, stačí, že žije poblíž. I to je velká pomoc, pokud má třeba odpolední směnu nebo nemocné dítě. V cizím městě by byla odkázaná sama na sebe, je blbost se stěhovat jen proto, aby byla blíž. Chuvu z jednoho platu utáhne těžko. Při častém OČR by ta vyplata vypadala úplně jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Ono to v dnešní době není tak jednoduché. Doba hodně nahrává právům dítěte na péči obou rodičů. Doslova za každou cenu. Taky je mi to proti srsti, ale je to tak. Sama bych si v dnešní době dávala velký pozor na výběr partnera a tímto směrem se budu snažit poučit i svoje dcery.
Tesat do kamene. A je to správná cesta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206
Máš v něčem pravdu, ale když jdeš do střídavky 50:50- tak má dít jen 1 týdny v měsíci, dva týdny může mít směny jak potřebuje a nebo si napracovat…. O očr se může udělat dohoda se soudcem, kdo na ní bude chodit, jestli se budou střídat a nebo druhý rodič bude finančně pomáhat..
Kdyby měla dítě ve své péči, tak je to jiné. To si většina lidí hodně se SP zaměňuje… on i otec pak musí 14 dní vyzvedávat, psát úkoly, vozit na kroužky a celkově se starat, takže v něčem mají maminky ve SP daleko volnější ruce než mámy, které tohle zajišťují celý rok…. Ale je to náročné na plánování a na psychiku!!!
- Citovat
- Upravit
@Pears206
V každé době by si měly lidé dávat pozor na výběr partnera a dítě by mělo být uvážený krok!!! O tom dcery také učím…..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jakože by si vzal dítě a odstěhoval se daleko???Ono záleží, jestli je SP nebo společná péče nebo dítě v péči jednoho rodiče..
Pokud se otec odstěhuje a má SP, tak musí vozit on…
Spíš jde i to, že pokud se někdo stěhuje daleko, tak musí mít souhlas druhého rodiče a nebi musí mít společnou dohodu..
Jasně většinou chlapi chtějí ženským pořádně zkomplikovat život, když si dovolily postavit se na vlastní nohy… to ke fakt, ale je i dost ženských, který se zase mstí chlapovi…
Teoreticky: dvojice se rozejde v Karlových Varech, rodiče matky žijí v Německu u hranic cca 40 km, tak se matka nemůže s dítětem bez souhlasu přestěhovat do jiného státu… ale kdyby bydleli rodičev Ostravě, tak je to v ČR, to už je OK? Nebo když je matka slovenka a dítě se narodí tady, tak se taky nemůže s dítětem vrátit na slovensko k rodičům…
To je mezinárodní únos
Od toho jsou mediátoři, odborníci, kteří situaci rozklíčují a snaží se pomoct hlavně tem dětem, který se v tom plácají…
Ale prd.
Kdyz se otec bez ditete odstehuje dal.
Tak to logicky matce zkomplikuje peci, protoze ten tatka je jaksi dalsi osoba, qm ktera se ma v pripade potreby/krize/nemoci starat.
Ne babicky, hlidaci pani, sousedky apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Ale prd.
Kdyz se otec bez ditete odstehuje dal.
Tak to logicky matce zkomplikuje peci, protoze ten tatka je jaksi dalsi osoba, qm ktera se ma v pripade potreby/krize/nemoci starat.
Ne babicky, hlidaci pani, sousedky apod.
Pokud má pečovat, tak proč pak ne společná péče nebo stridavka?
Nebo je vhodný na péči jen jako záloha?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Pears206
Máš v něčem pravdu, ale když jdeš do střídavky 50:50- tak má dít jen 1 týdny v měsíci, dva týdny může mít směny jak potřebuje a nebo si napracovat…. O očr se může udělat dohoda se soudcem, kdo na ní bude chodit, jestli se budou střídat a nebo druhý rodič bude finančně pomáhat..Kdyby měla dítě ve své péči, tak je to jiné. To si většina lidí hodně se SP zaměňuje… on i otec pak musí 14 dní vyzvedávat, psát úkoly, vozit na kroužky a celkově se starat, takže v něčem mají maminky ve SP daleko volnější ruce než mámy, které tohle zajišťují celý rok…. Ale je to náročné na plánování a na psychiku!!!
Ale já vím, že SP mohou být různé formy a může být i asymetrická. Ale těžko jde v některých oborech hledat práci, která konsoliduje s režimem SP. To naopak chlap má jednodušší, když dělá někde na turnusy.
Když to vztahnu na svůj obor, mohla bych přejít do školského zařízení, které patří k naší škole. Měla bych stejnou pozici i náplň práce, svůj úvazek bych měla odsloužený za 2,5 pracovních dní v týdnu, víkendy, prázdniny opět volné, noční se nedělá, na to je tam nekvalifikovaný dozor, ale stejně by směny byly pravidelné, pořád ty stejné dny. No ale taková SP by se těžko realizovala do velké vzdálenosti, dítě by co pár dní přejíždelo.
P. S. Nic takového neřeším, jen si to zkouším představit. A ne každá škola má školské zařízení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Pears206
V každé době by si měly lidé dávat pozor na výběr partnera a dítě by mělo být uvážený krok!!! O tom dcery také učím…..
Jj, ale byly doby, kdy dítě automaticky zůstávalo s matkou. Se známým se cca před 30 lety rozvedla manželka s jejich ročním dítětem. Soud mu určil 2 hodiny v sobotu
Ten rozsudek mi ukázal, zajímalo mě to. A ještě v ty mu je vždy nepředala. Chodil na OSPOD, nenadělal nic. Práci měl dobrou. Dnes by to děcko pomalu odrhli matce od prsa, aby ho otec mohl mít co nejdéle.
Když nevyjde vztah, chlapa se jde poměrně snadno zbavit, ale ne, když si s ním ženská uplete dítě. To je koule u nohy na celý život.
Chci, aby to dcery věděly. Dnes si musí dát daleko větší pozor, s kým spí a dbát více na ochranu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Pears206
Jenže v minulosti šlo otce vcelku bez problémů odstrihnout. Což v případě skutečne zavadneho otce bylo fajn. Dnes to není tak snadné. S ohledem na to, že většina populace nejsou psychopati, tak je to v celkovém měřítku ve prospěch děti. Bohužel to odnáší menšina, kde jeden z rodičů psychopat je. Není jich tolik, kolik by se spocitalo, kdyby se to určoval jen podle měřítka expartnera, ale jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenze jak dokazat, ze psychopat je?..nebo ze nema dobry vliv na dite?
A navic..i psychopati maji pravo vychovavat sve dite nebo?
- Citovat
- Upravit
@Lama Lama píše:
Pokud má pečovat, tak proč pak ne společná péče nebo stridavka?Nebo je vhodný na péči jen jako záloha?
Je vhodny na peci tak, jak sam chce.
Obcas „musi“ (moje operace nebo „syn ma laryngitidu, nachystej se, kdybys s nim musel do nemocnice“).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Lama LamaJenze jak dokazat, ze psychopat je?..nebo ze nema dobry vliv na dite?
A navic..i psychopati maji pravo vychovavat sve dite nebo?
Soud může nařídit znalecké posudky. A ano, i člověk s poruchou osobnosti má právo vychovávat své dítě.
Stačí si vzpomenout na Jirešovou a Hoppnera. Ten si tu střídavku vybojoval, i když tyto rysy ve znaleckých posudcích měl. I když ona taky není svatá, podle mě ale její chovají vyplývalo z toho, že špatně snášela takové odloučení od dítěte, zvlášť, když to byla první vlaštovka, ne běžná situace jako dnes. Někde se vyjádřila, že ji to tak poznamenalo, že už další dítě nechtěla.
Když jsem se dozvěděla, že byl nemocný a vloni předčasně zemřel, první, co mě napadlo, bylo to, že je to karma, že to má všechno za to, co provedl matce svého staršího dítěte a lidem kolem sebe. A to se od těchto věcí celkově držím dál, jsem racionálně založená.
Měl vzácnější typ rakoviny s rychlým spádem a téměř nulovou prognózu na vyléčení a delší přežívání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Soud může nařídit znalecké posudky. A ano, i člověk s poruchou osobnosti má právo vychovávat své dítě.
Stačí si vzpomenout na Jirešovou a Hoppnera. Ten si tu střídavku vybojoval, i když tyto rysy ve znaleckých posudcích měl. I když ona taky není svatá, podle mě ale její chovají vyplývalo z toho, že špatně snášela takové odloučení od dítěte, zvlášť, když to byla první vlaštovka, ne běžná situace jako dnes. Někde se vyjádřila, že ji to tak poznamenalo, že už další dítě nechtěla.
Když jsem se dozvěděla, že byl nemocný a vloni předčasně zemřel, první, co mě napadlo, bylo to, že je to karma, že to má všechno za to, co provedl matce svého staršího dítěte a lidem kolem sebe. A to se od těchto věcí celkově držím dál, jsem racionálně založená.
Měl vzácnější typ rakoviny s rychlým spádem a téměř nulovou prognózu na vyléčení a delší přežívání.
Hele, a zrovna u ty Jiresovy mne naskocilo, ze ho asi usouzila k smrti. Jako pardon, odmitnout ho zapsat jako otce, ze vsech sil mu branit, nepredavat protipravne dite, delat sceny a pak je zverejnovat a verejne plakat, jaka je maminka chudinka
. Prototyp megasilene matky majitelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit