Stridavka 1.trida

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.8.22 12:09
@Anonymní píše:
@Anik
Jojo, s timhle souhlasim, dava to logiku.Ale zase kdyz neni klid takovou dobu, jak to pak bude vypadat kdyz clovek bude pobliz? To je jedna vec a dalsi je, ze vina se dava jen me-chapu ze jsem sama rozhodla za decko, ale proboha nejaka svoboda?
Proc se ma matka omezovat, chodit na leceni a otec muze byt kreten dal?Na to se nehledi. A pak s takovym mate mit SP.Za me nemyslitelne.

Je dobře, že jsi odešla!!! Ale nemulžeš jít kam chceš!

Je pro tebe nemyslitelné mít s ním SP, ale sex a mimino jsi s ním mít mohla?

Je to těžké a možnaj vůči tobě nespravedlivé, ale život je takový. Pokud ti nepodepsal, že se můžeš s jeho dítětem odstěhovat tak daleko, tak je to chyba a on má bohužel pravdu… jak už ti někdo psal, v akutní fázi je pochopitelné, že si šla k rodině, aby ses postavila na nohy, ale potom už musíš myslet na dítě a jeho právo na pba rodiče! Pro mámy je to těžké, právě, že tten pocit znám, ale je to tak!

Já jezdila kvůli SP 130km denně- otci to bylo šumák, logické argumenty nebral…

• Citovat
  • Upravit
44197
7.8.22 12:35

Kdyby tu byla diskuze, že nemůže jako samozivitelka najít práci, tak první rady budou, ať se vrátí k rodičům :nevim:
Chápu, že zakladatelka odešla ke své původní rodině do místa svého původního bydliště, kde pravděpodobně užívá pomoci své rodiny.
Najít vyhovující práci pro samozivitelku je těžké, bez pomoci nemožné. A mít práci, která by konsolidovala s cykly střídavé péče je taky většinou nemožné. V místě nového bydliště by byla odkázaná sama na sebe.
Taky záleží, v jakém pracuje oboru, někde je to těžší, nikde není psáno, že by našla v novém bydlišti práci. Stěhováním by přišla o příjem.
Já bych počkala na soud, před tím bych žádné radikální kroky s nejistým výsledkem nepodnikala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 12:48

@Pears206
Máš pravdu, žádné radikální kroky před výrokem soudu…
Třeba jako sthování 100km daleko…

Ne, zakladatelka to má opravdu těžké, a protože SP mám, tak vím o čem mluvím.

Jde hlavně o to, že je důležité přemýšlet o svém životě dopředu a hlavně si uvedomit, že pořídit si miminko nejsou jen hezké těhotenské fotky a výběr kočárku, ale je to závazek na min 19 let, kdy se mže stát cokoli…
Já taky myslela, že můj bývalý muž je inteligentní a uzná z mého pohledu racionální argumenty- a jezdila jsem denně 130km.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.8.22 12:48

Pokud máš důkazy ohledně domácíhé násilí a právník říká - no víte paninko, s tím já nic nenadělám, to teď soudy takhle rozhodujou, tak změň právníka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.22 12:58
@Anonymní píše:
A ja se prestehovat zpatky nemohu.resp.jsem nad tim nekolikrat premyslela, aby to bylo pro dobro syna, ale me by to sepsulo. Chovani ex je nesnesitelne i po takove dobe, jenze nikdo s tim nic nedela-muj problem-mam to resit podporou sveho sebevedomi-dle ospodu. Takto aspon ta dalka me chrani.Uz takto to na me dost dopada, protoze ta situace je vyhrocena jiz velmi dlouho dobu a klid v nedohlednu.

A to od rozchodu navstevuju psychologa, ale jsem bohuzel slabe povahy, ale fakt se snazim.

Mam zde rodice, praci.

Podle me musis co nejvic veci podlozit.
Kdyz jsi se stehovala, tak duvody nejspis byly, ze by ses v puvodnim bydlisti neuzivila, neuplatila to - rodice ti pomohli, hlidali? Proste to chce podklady, kolik co stalo, najem, prace, vycislit pomoc rodicu, zda bys z alimentu uplatila cast najmu, kolik, kolik jsi mela rodicak atd atd.

Nyni jestli je rozdil v nakladech na bydleni v obou mestech, moznost prace, platovy rozdil, pomoc rodicu - proste argumenty, at mas neco v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.22 13:01

Jen srovnam, otec deti se muze odstehovat kamkoliv, pokud si pro dite dojede, ale uz se nebere v potaz, ze treba matka onemocni, vypadne, a otec musi prevzit peci a vozit deti denne do jejich skoly x kilometru, atd, tech situaci je vic, a presto on se muze odstehovat a matka ne!
To je rovny pristup, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.8.22 13:10
@Anonymní píše:
@Pears206
Máš pravdu, žádné radikální kroky před výrokem soudu…
Třeba jako sthování 100km daleko…

Ne, zakladatelka to má opravdu těžké, a protože SP mám, tak vím o čem mluvím.

Jde hlavně o to, že je důležité přemýšlet o svém životě dopředu a hlavně si uvedomit, že pořídit si miminko nejsou jen hezké těhotenské fotky a výběr kočárku, ale je to závazek na min 19 let, kdy se mže stát cokoli…
Já taky myslela, že můj bývalý muž je inteligentní a uzná z mého pohledu racionální argumenty- a jezdila jsem denně 130km.. :lol:

Rozumím Ti. Ale zároveň chápu, jak je to pro zakladatelku těžké. Vytvořit si nové zázemí po rozvodu není nic jednoduchého. Byla by odkázaná sama na sebe, kdo by hlídal dítě v případě nemoci atd.
A co se týče práce, taky to není tak jednoduché. Pracuji ve speciálním školství, taky je to specifická profese a na mnoha místech ČR bych práci jen tak nenašla. Tady jsem si mohla vybírat. Taky jsem před pár lety měla nutkání odstěhovat se(i s mužem) cca 100 km dál, kde jsou lepší přírodní a klimatické podmínky pro děti. Máme dítě se sníženou imunitou a další s astmatem. Muž to naštěstí zavrhl, že má taky stálou práci tady a do těch krásných míst jezdíme na dovolenou a děti do ozdravovny.

Přijít o práci v dnešní době, kdy se všechno zdražuje, není pro samoživitelku nic příjemného a ani nic, co by jí dávalo plusové body u soudu.

Soud nakonec může rozhodnout ve prospěch zakladatelky a dítěte nebo dát tu školu na půl cesty, případně střídavku v delším intervalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 13:23

@Pears206
Já doufám, že soud rozhodne ve prospěch zakladatelky, zvlášť, pokud má posudek, jak naznačuje, že otec je manipulátor atd..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.22 13:27

A jak někdo už psal, zkus mediárora. Jsou to lidu, kteří ví, co dělají. A zkusí vám najít cestu. Ono je to vždycky strašně komplikované… a když otec. A nic nepřistoupí, tak soud uvidí, že nedodržuje mediaci a je to pro něj mínus a tobě to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
15173
7.8.22 13:34

@Pears206 a ona odešla k rodičům? Já to tu nikde nevidím. Taky mohla odejít k milenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 13:44
@Lucie_Sx píše:
Jen srovnam, otec deti se muze odstehovat kamkoliv, pokud si pro dite dojede, ale uz se nebere v potaz, ze treba matka onemocni, vypadne, a otec musi prevzit peci a vozit deti denne do jejich skoly x kilometru, atd, tech situaci je vic, a presto on se muze odstehovat a matka ne!
To je rovny pristup, fakt.

Jakože by si vzal dítě a odstěhoval se daleko???

Ono záleží, jestli je SP nebo společná péče nebo dítě v péči jednoho rodiče..

Pokud se otec odstěhuje a má SP, tak musí vozit on…

Spíš jde i to, že pokud se někdo stěhuje daleko, tak musí mít souhlas druhého rodiče a nebi musí mít společnou dohodu..
Teoreticky: dvojice se rozejde v Karlových Varech, rodiče matky žijí v Německu u hranic cca 40 km, tak se matka nemůže s dítětem bez souhlasu přestěhovat do jiného státu… ale kdyby bydleli rodičev Ostravě, tak je to v ČR, to už je OK? Nebo když je matka slovenka a dítě se narodí tady, tak se taky nemůže s dítětem vrátit na slovensko k rodičům…
To je mezinárodní únos ;)

Jasně většinou chlapi chtějí ženským pořádně zkomplikovat život, když si dovolily postavit se na vlastní nohy… to ke fakt, ale je i dost ženských, který se zase mstí chlapovi…
Od toho jsou mediátoři, odborníci, kteří situaci rozklíčují a snaží se pomoct hlavně tem dětem, který se v tom plácají…

• Citovat
  • Upravit
44197
7.8.22 13:44
@karkarka píše:
@Pears206 a ona odešla k rodičům? Já to tu nikde nevidím. Taky mohla odejít k milenci.

Ano, psala to, že tam má rodinu a práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.8.22 14:34

Rodiče mají mít především rozum. To neznamená, že se rozvádí/ rozejdou, že budou dělat věci, které dětem škodí. Dupat si, aby takhle malé dítě bylo ve střídavce, tak je prostě těžké mešuge. Dítě bude střídat dva školní režimy a vše. Bude mít chaos v hlavě.
Do střídavky bych pustila pouze dítě, které je na to natolik psychicky vyzrálé a má na to osobnost. Ne to dělat zbytečným tlakem. Protože rodič chce.
Neplánuji to a doufám, že to nehrozí. Kdybych se náhodou někdy rozváděla. Tak se taky vrátím 100 km do rod. místa. Protože tam mám rodinu. Mám tam volné stavební pozemky. A můžu si vytvořit nové, vlastní zázemí s děckama. Jiná logická možnost by nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 16:21
@Anonymní píše:
Zakladatelka:

S pravnikem to resim-ale rika to same-soudy ted rozhoduji takto.

Odstehovala jsem ja, coz mi celou situaci bohuzel ztezuje-ale otec se nestaral a me slovne a fyzicky napadal, jenze toto nikoho nezajima, ackoliv jsou dukazy, kde rekl ze mi dal facku-u mediace-jenze toto neni nikde zaznamenane.

A ne, domluvit se skutecne nemuzeme-domluva by sla pokud by bylo vse podle otce. Proto se soudime.

K psychologovi jsem nas jiz objednala-jenze je velice dlouha cekaci doba.

Otec jede v modu ze jsem mu unesla dite a ted za to budu pykat a sklizet svoje plody sve zloby. Jakkokoliv popira ze by v nasem vztahu bylo cokoliv spatne a ze by delal neco i me.

Nicmene pri osobnim setkani me i ted obcas urazi, pred synem a jemu musim pak trpelive vysvetlovat co to bylo a proc jeho otec rika o matce ze je blba.

Já bych udělala vše, abych dítě před takovým troubou zachránila a asi by to nebylo podle pravidel.

• Citovat
  • Upravit
44197
7.8.22 17:16
@Anonymní píše:
Já bych udělala vše, abych dítě před takovým troubou zachránila a asi by to nebylo podle pravidel.

Ono to v dnešní době není tak jednoduché. Doba hodně nahrává právům dítěte na péči obou rodičů. Doslova za každou cenu. Taky je mi to proti srsti, ale je to tak. Sama bych si v dnešní době dávala velký pozor na výběr partnera a tímto směrem se budu snažit poučit i svoje dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí