Útěk s dětmi

1
29.7.22 12:54

Útěk s dětmi

Dobrý den maminky, omlouvám se vám že vás ruším ale chtěla bych poprosit o pomoc, dnes jsem se zaregistrovala abych zkusila poprosit o pomoc, byla jsem nucena odejít s dvěmi dětmi od manžela, začínám nový život s dětmi, chtěla bych vás prosím poprosit nedaroval by někdo oblečení na děti ( holka velikost 152/156 a syn velikost 170 a víš, nenašel by se někdo kdo by daroval prosím. Byla jsem na charitě ale tam byli věci dost vybrané a nebylo tam pomalu nic, byla bych moc vděčná. Děkuji vám moc, za případnou pomoc. Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1392
29.7.22 12:58

A co třeba zajít do bazaru a koupit plny pytel za pár šušňů? Tady nevím jestli někdo daruje neznámému člověku, který to může dál prodávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
29.7.22 13:01

Tyhle velikosti nemám a netuším, jak moc pochodíš s úplně novým účtem s takovou žádostí. Bohužel internet je plný podvodníků :roll: a bez nějaké historie je tu většina lidí skeptická…
Pokud nemohou pomoci kamarádky a rodina, zkus jiné organizace, na ospod by ti mohli poradit, jde si zažádat o mimořádnou dávku hmotné nouze.
Také má širokou pomoc klub svobodných matek (hledej na FB), ty jsou schopné zajistit i oblečení i penízky a jsou opravdu rychlé, když jde o akutní pomoc. Vyžadují nějaké základní info a doklady, ale není to jako na sociálce, že by po tobě chtěli tisíc papírů a pak bys čekala měsíc.

Příspěvek upraven 29.07.22 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.22 13:03

Zkus nějaké nadace pro ženy s dětmi v tísni. Obvolat i jiné charity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32127
29.7.22 13:09

A ty si odešla bez jejich věcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
29.7.22 13:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.22 13:14

Napis aspon lokalitu a treba se s tebou nekdo sejde osobne a vyhodnoti, ze pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
29.7.22 13:16

Má tam napsáno Kojetín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
29.7.22 13:24

Já když měla inzerát, že daruji plno věcí na miminko, ale pouze mamince v tísni, tak se mi ozvali jen samé Romské matky, co si ještě vymýšleli, co chtějí a co ne, tak jsem se naštvala a věci od té doby hážu do sberneho kontejneru na oděvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
29.7.22 13:44
@Iveta3467 píše: „Utěk s dětmi“

No možná jsi utekla narychlo, že jste si nevzali věci. Ale to je minulost. Takže vrátit se domů a vyndat oblečení a boty dětí ze skříní!!! Nemá smysl shánět staré hadry, aby v tom děti vypadaly jako hastroši, když doma mají nejspíš skříně plné.

Anebo jste si jejich věci už odstěhovali, a děti z nich vyrůstajía potřebuješ obměnit šatník. Pak to ale není žádný „útěk“!

• Citovat
  • Upravit
20899
29.7.22 14:19
@Iveta3467 píše:
Dobrý den maminky, omlouvám se vám že vás ruším ale chtěla bych poprosit o pomoc, dnes jsem se zaregistrovala abych zkusila poprosit o pomoc, byla jsem nucena odejít s dvěmi dětmi od manžela, začínám nový život s dětmi, chtěla bych vás prosím poprosit nedaroval by někdo oblečení na děti ( holka velikost 152/156 a syn velikost 170 a víš, nenašel by se někdo kdo by daroval prosím. Byla jsem na charitě ale tam byli věci dost vybrané a nebylo tam pomalu nic, byla bych moc vděčná. Děkuji vám moc, za případnou pomoc. Dekuji :srdce:

A to jsi veškerý věci nechala doma? A jejich otce jsi taky razantně odřízla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
29.7.22 16:34

Chápu skepsi, že může jít o podvod/podvodníčku.
Ale - bohužel, některé ženy (to vím z tisku) musely tak narychle opustit s dětmi své tyrany, že si vzaly jen minimum - prostě se nemohly chystat, aby si to tyran nevšiml. Takže pravda může být taková i maková…

Zakladatelko, žádné oblečení pro děti nemám. Jelikož jsem děti neměla. Radím Ti ale uvést lokalitu, jak napsala LucieSx, a pak přes soukromé zprávy se domluvit s těmi ženami, které jsou Ti nablízku a mohly by ti pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
29.7.22 18:27

@BeaL No, ja tedy nevim, podle velikosti jsou to deti 12+, takže i kdyby mizeli celkem narychlo, tak narvat kobercove obleceni do zavazadla je tak na 20 minut. To jsou horsi ty dalsi veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
29.7.22 19:09
@BeaL píše: „Ale - bohužel, některé ženy (to vím z tisku) musely tak narychle opustit s dětmi své tyrany, že si vzaly jen minimum - prostě se nemohly chystat, aby si to tyran nevšiml.“

To je nesmysl z červené knihovny. Kdykoli si může dojít pro své věci a oblečení dětí. Je to samozřejmě i její obydlí. Takže nevymýšlet nepravděpodobné scénáře. Tyto výmluvy neberu. Je to její byt, tak at si sežene dvě další osoby jako doprovovd - a hybaj pro šaty, prádlo, boty.

Pokud se paní svého partnera bojí, tak at tam jdou v době kdy on je v práci, a samozřejmě budou předem informovat telefonem policii. Pokud by si on začal vyskakovat, tím hůř pro něj. Policisté jej zpacifikují a okamžitě jej vykáží z bytu.

Zakladatelka se celé roky nechala otloukat, neobrátila se asi nikdy na policii, a tím si způsobila svou současnou situaci. A jak se zdá, v tom ponížném a ustrašeném postoji setrvává. To není dobré ani pro ni, ani pro děti.

• Citovat
  • Upravit
1844
29.7.22 20:07

@Tala20
Není to z červené knihovny. Ale je fakt, že se vesměs jednalo o ženy s dětmi do 3 let. Tedy o ženy více či méně závislé na manželově příjmu, které navíc dítě uvázalo k domovu.
Je to na zakladatelce: sama bych neměla problém pomoci (nejen jednorazově) takové ženě, ale bez osobního setkání, na kterém bych zjistila, jak na tom dotyčná je, by to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí