Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, ja se řídím tím, že oba se mají střídat min. po 6 hodinách, takže je střídám po 3. Akorát se u obou překročit denní dávka, takže záleží i na váze dítěte. Máme dost horečkující dcerku (5 let) a takhle (myslím po těch 3 hod.) první 2 i 3 dny fungujeme a nikdy se nic nestalo.
Po třech hodinách…
jen nedávno jsem byla s dcerou na pohotovnosti / 3 dny v horečkách/ a dr. nám počítál kolik léku dát. Já říkala, že dávám dle návodu na krabici. A on to propočítál na váhu a bylo toho asi o 1,5 ml míň. Říkal, dávat míň. Na což jsem čučela
. Vždycky jsem myslela, že na návodu je míň, aby se sichrovali
Mava píše:
Po třech hodinách…jen nedávno jsem byla s dcerou na pohotovnosti / 3 dny v horečkách/ a dr. nám počítál kolik léku dát. Já říkala, že dávám dle návodu na krabici. A on to propočítál na váhu a bylo toho asi o 1,5 ml míň. Říkal, dávat míň. Na což jsem čučela. Vždycky jsem myslela, že na návodu je míň, aby se sichrovali
To je fakt super. Nám zas jednou na klinice říkali, že máme dávat víc (Nurofen sirup), než je v návodu. Dáváme dál dle návodu, ale čert, aby se v tom vyznal. ![]()
Nám naše obvoďačka taky přepočítává podle váhy. Většinou bere Jonáš trochu míň. Ale zas to podle mě není až taková tragédie, když se dá trošku víc párkrát.
juma píše:Mava píše:To je fakt super. Nám zas jednou na klinice říkali, že máme dávat víc (Nurofen sirup), než je v návodu. Dáváme dál dle návodu, ale čert, aby se v tom vyznal.
Po třech hodinách…jen nedávno jsem byla s dcerou na pohotovnosti / 3 dny v horečkách/ a dr. nám počítál kolik léku dát. Já říkala, že dávám dle návodu na krabici. A on to propočítál na váhu a bylo toho asi o 1,5 ml míň. Říkal, dávat míň. Na což jsem čučela. Vždycky jsem myslela, že na návodu je míň, aby se sichrovali
ano. Ale laici se maj řídit návodem na příbalu. Ale nurofen je prej fakt poddávkovanej (což je paradox, že já dávám i polovinu podle návodu, co uvádí:D )
Nejlepší je když to dr přepočítá podle akt. váhy
Gabinka píše:ano. Ale laici se maj řídit návodem na příbalu. Ale nurofen je prej fakt poddávkovanej (což je paradox, že já dávám i polovinu podle návodu, co uvádí:D )
Nejlepší je když to dr přepočítá podle akt. váhy
Tak jsem si dala práci a přepočet dle váhy „hodila“ do Excelu a protože máme doma žížalku, tak ji dle návodu spíše předávkováváme, než aby měla málo. Takže doporučení lékaře na další zvýšení dávky fakt nerozumím. Každopádně s tímto tématem raději končím, neboť právě zažíváme období bez nemoci a nebudu si takto o nějakou chorobu koledovat
.
juma píše:Gabinka píše:Tak jsem si dala práci a přepočet dle váhy „hodila“ do Excelu a protože máme doma žížalku, tak ji dle návodu spíše předávkováváme, než aby měla málo. Takže doporučení lékaře na další zvýšení dávky fakt nerozumím. Každopádně s tímto tématem raději končím, neboť právě zažíváme období bez nemoci a nebudu si takto o nějakou chorobu koledovatano. Ale laici se maj řídit návodem na příbalu. Ale nurofen je prej fakt poddávkovanej (což je paradox, že já dávám i polovinu podle návodu, co uvádí:D )
Nejlepší je když to dr přepočítá podle akt. váhy.
hm, obecně se to fakt nedá, fakt by to měli přepočítat bo nevim…
Já tohle právě kvůli tomu, že jsem o poddávkování slyšela, řešila vedle
tady najdeš odpověď , co se mi dostalo. Třeba to někdy pomůže
Gabinka Dík moc. Přečetla jsem si celkem s chutí pro nás docela zá:,–(ní téma. Dcerka má sníženou slizniční imunitu, takže (skoro) všechno chytí, a navíc má docela „výživné“ průběhy. Zmíněná diskuze mě utvrzuje v tom, že si holt rodiče musí své dítko „vychytat“ a občas před lékaři uhlídat
. Ale je pravda, že realita nás taky donutila přehodnotit (ne)chuť podávání léků
a nehroutit se při 40. ![]()
je to celkem jedno, důležité je nepřekročit nevyšší denní dávku pro jednotlivé léky, která je na krabičkách. Vojta měl teď naprosto záhanou nemoc se záhadnými vývoji horečky, takže jsem střídlaa i po 2 a pak třeba 1/2 dne nic… prostě jen jsem počítala celkový počet…
Anonymni píše:
maminky, po kolika hodinách mohustřídat tyto dva léky, po 3 nebo po 4? jsem z toho nějaká zmatená
moc děkuji za odpovedi, markéta
My střídáme Nurofen/Panadol po 3 hodinách, jak nám řekla Dr. Stejný lék po 6 hodinách.
Tak poddávkování mi přijde pořád lepší než předávkování. Osobně bych tedy asi nestřídala, nám stačil samotný Nurofen. Zvlášť jako čípky působí rychle, tak do deseti minut, a účinek vydrží dlouho, s Paralenem mám spíš zkušenost, že nastupuje pomalu a rychleji odeznívá.
maminky, po kolika hodinách mohustřídat tyto dva léky, po 3 nebo po 4? jsem z toho nějaká zmatená
moc děkuji za odpovedi, markéta