Ucpaný nos

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
152
13.9.09 20:06

Ucpaný nos

Nemáte někdo někou zkušenost jak na rýmu,která „neteče“úplně dobře sama,dcera už asi čtvrtý den má plný nos,ale když kapem kapky do nosu,tak to nemá moc velký efekt.Používám Nasivin0.01.Jinak teplotu užnemá,to měla první dva dny.A evidentně hlava nebo ouško ji taky nebolí.Ale pořád má ten nosík plný.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
13.9.09 20:12

Ahoj, já jednou měla dost nechutnou rýmu, co nešla smrkat, jen když jsem šla ráno se psama, tak se to uvolnilo - byla zima, tak to oplasklo a spustilo se to. Nakonec jsem skončila na ORL, kde mi na to dali nějaké spešl kapky, prý je to zadní rýma. Ty kapky byli myslím s atb…
Za pár dní byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
13.9.09 20:14

Libenar …nakapat, nechat v nosíku, rozpustít to soplík, vysmrkat nebo odsát.
Nám to pomáhá u obouch dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43009
13.9.09 20:45

Koukala jsem na ten opěvovaný libenar a je to dle složení fyziologický roztok. Já mám teda na doporučení dr. k těm účelům doma vincentku, rýmička zatím naštěstí nepřišla, mám z toho upřímnou hrůzu. Jinak se s úspěchem používají různé mořské vody, všechno se to podle mě liší jen cenou a typem rozprašovače(kapátka).

fyziol by šel namíchat i doma, jen by to chtělo trošku počítat to ředění a teď taky nevím, jestgli ty procenta (0.9%) jsou hmotnostní, nebo objemová, nebo molární… asi hmotnostní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.9.09 21:06

Tak já takovou rýmu mívala dost často.
Pokud není zbarvená, může jít o nějakou alergii. Každopádně slaná voda by mohla trošku pomoci (Vincentka nebo mořská)

nepřihlášená Táňulka

• Citovat
  • Upravit
152
13.9.09 21:46

Díky za odpovědi,ještě teda vyzkouším nějaký ten preparát z mořskou vodou.Byla bych ráda,kdyby to zabralo a nemuseli jsme jít k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
14.9.09 09:59

Ahojki, já nedám dopustit na Sinupret, jsou to přírodní kapky a ředí hleny. Kapu holce /4 roky/ 3× denně tuším 15 kapek, a nikdy se jí nestalo, že by se jí rýma tzv. zarazila apod. Mám ho i od doktorky schválený. měl by se uživat 10 dní, i když rýma už polevila, tak je dobré jej dobrat. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.9.09 10:38

Na spuštění rýmy mi manžel doporučil ponořit ruce do hodně teplé vody.

Magrátka

• Citovat
  • Upravit
2977
14.9.09 13:02

Verunce se většinou zpustí při koupání, takže to dělám tak, že nejprve „napařím“ koupelnu tak, že se okoupu já případně manžel v teplejší vodě, takže je tam teplo, vlhko a trochu páry, pak se jde koupat ona a ono jí to povolí.
Teď jsem vyzkoušela Libenar a opravdu to funguje.
Co se týče Vincentky, tak jsem byla taky natěšená, že to je přirozené, ale v lékárně mi řekli, že je to až pro starší děti, teď už si nepamatuju od kolika, budu se muset znova mrknout, chtěla jsem to koupit už před delší dobou.
Ale jak tu někdo psal, pokud pak nebude soplík nějaký žlutý nebo zelený, ale čirý, tak to znamená spíše alergii a ucpaný nos dělají oteklé polipy (nebo jak se tomu říká).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
14.9.09 13:47

Zatím kapu Libenar,možná je to trochu lepší,ještě zkusím koupit ten Sinupret.Dívala jsem se na netu,že se nesmí podávat do jednoho roku,takže bych ho mohla už dát asi bez obav.Jinak složení je opravdu pouze přírodní,tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
1.10.13 08:46

Ahoj holky, potrebuju poradit.nas maly ma uz 3.den totalne zabetonovany nos.Pres den mu co 3 hodiny strikam Physiomer a rano, v poledne a vecer odsavam a potom kapnu Nasivin. Nicmene mi prijde, ze to vubec nepomaha, nemuze vubec dychat. Napred mel klasicky pruhledny vodovy soplik, od vcera uz ho ma hlenovity zluty. Jelikoz je zvykly usinat s dudlikem, tak je pri kazdem usinani rev a musime ho uspat na rukach, o noci ani nemluvim, co hodinu place ze nemuze dychat. Tak nevim, kdyz uz je to 3.den jestli zajit k doktorce nebo pokracovat v tom co delam a jeste vydrzet. Teplotu mel ten prvni den, vcera ani dnes uz nema. Diky za jakoukoliv radu. Uz bychom se radi aspon trochu vyspali a verim, ze i prcek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.10.13 08:57

Neléčná rýma 7 dní, léčená taky.. Zatnout zuby, vydržet. Můžete ještě zkusit vincentku a pod, ale u takhle malého nwm :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.13 10:02
Měli jsme stejný problém. Po třech dnech jsem to vzdala a zašla na ORL. Pan doktor mu kromě oteklé sliznice zjistil ještě afty v celém krku, takže nám předepsal kapičky do nosu a po třech dnech mohl malý zase bezstarostně dýchat. Tudíž být vámi, tak raději někam zaskočím a budete mít klid. Jinak přeji brzké uzdravení. :mavam:
@marfra píše:
Ahoj holky, potrebuju poradit.nas maly ma uz 3.den totalne zabetonovany nos.Pres den mu co 3 hodiny strikam Physiomer a rano, v poledne a vecer odsavam a potom kapnu Nasivin. Nicmene mi prijde, ze to vubec nepomaha, nemuze vubec dychat. Napred mel klasicky pruhledny vodovy soplik, od vcera uz ho ma hlenovity zluty. Jelikoz je zvykly usinat s dudlikem, tak je pri kazdem usinani rev a musime ho uspat na rukach, o noci ani nemluvim, co hodinu place ze nemuze dychat. Tak nevim, kdyz uz je to 3.den jestli zajit k doktorce nebo pokracovat v tom co delam a jeste vydrzet. Teplotu mel ten prvni den, vcera ani dnes uz nema. Diky za jakoukoliv radu. Uz bychom se radi aspon trochu vyspali a verim, ze i prcek :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.10.13 10:07

Nám pomáhá libenar přes den a nasivin na noc + odsávat, odsávat a odsávat… brzké uzdravení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.10.13 10:10

Tím libenarem můžeš proplachovat pořád :palec: já dávám i dvě tři kapky aby mu tam toho projelo co nejvíc a uvolnilo ty hleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí