Ucpaný nos

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
29.10.14 21:26

Hezky vecer, devcata.
Jdu k vam pro radu, chytila jsem od male zanet nosohltanu a ted vecer se mi paradne ucpal nos. Hlava dubova derava, jsem dneska v lekarne zapomnela koupit kapky do nosu. Mala sice kapky od doktorky ma, ale ty jsou s antibiotikama, takze si nepujcim a vincetka a quixx co mame doma, to absolutne nezabira. Neznate nejaky domaci figl, jak uvolnit nos? Staci, ze chabe spim kvuli male, ale ted se asi nevyspim uz vubec :) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
29.10.14 21:47

Co udělat inhalaci? Dáš vařit vodu, můžeš přidat trochu tymiánu nebo rozmarýnu + např. mátu peprnou (i čaj. sáček se dá použít), nechat chviličku vařit a pak přikrýt hlavu ručníkem a dýchat utíkající horkou páru.

Může taky pomoci studený obklad na dutiny, který přikryješ teplým hadříkem, necháš působit do zahřátí.

Já se léčím bylinkami, radí mi kamarádka, ale nevím, jestli něco takového doma máš. Na ucpaný nos je nejlepší diviznový čaj, pije se 2× denně. Prý ředí hleny, takže to snáze teče ven a zároveň to chrání a léčí sliznici. K tomu většinou piju bezinky/lipový čaj 1:1 nebo heřmánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
29.10.14 21:58

@hellivete diky moc za rady, ja jsem v prvni rade taky radeji pro ty setrnejsi zpusoby, bylinek doma moc nemam, matovy caj ted nepiju kvuli kojeni, takze nic, ale mam doma morskou sul, tak se nahreju nad parou se soli :think: a uvarim si sipkovy caj na to nachlazeni. Stejne jako kojomatka nic moc nemam na vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.14 22:01

Pořádně si osol vodu a buď si ji dej do lahvičky po nosních kapkách, anebo naber do dlaně a normálně vdechni. Do jedné dírky, do druhé. Ulevuje přímo zázračně. Ještě si i vykloktej. Lék zadarmo - objevila jsem ho před nedávnem. A nebudeš pak mít přesušenou sliznici jako po kapkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí