Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj… mám tolik otázek:)
teď se chci ještě zeptat na jizvičky po roztažení kůže..
dělají se na břichu bocích prsou… jak jste na tom vy? znáte nějaký tip, jak se tomu vyvarovat? nebo aspoň zmírnit..?
Já jsem dříve měla hodně velké břicho kvůli nadváze, teď mám o 20 kilo míň, ale strie nemám.. myslíte, že bych tedy třeba nemusela mít strie vůbec?
Já jsem hubeňour příšerný, na bocích mám trochu strie od puberty (ale lehce, světlé…), v těhotenství pak na břichu ani jedna, popraskalo mi ale jedno stehno a pak po porodu trochu prsa.
Ovšem všechno celkem zmizelo a kdo nehledá, nenajde.
Mazala jsem se obyč. krémama.
Myslím, že je to spíš genetické, jakou máš pružnost kůže ![]()
Mazat, mazat, mazat.. ale pokud to máš v genech, tak se tomu nevyhneš.. Je to prostě daň těhotenství.. ![]()
Já jsem mazala jak divá, celé těhu jsem strie neměla, jen trochu na bokách, a pak najednou po porodu to všechno vylezlo ![]()
Ahoj, jsem hubená a nic mi nepopraskalo. Mazala jsem Neutrogenou, Eucerin olejem a ElastiQ, všemi 2× denně. Prý je to jednak o péči a o dědičnosti.
Mazala jsem jak pitomá - nepomohlo to. Sice trochu vybledly, ale jsou tam ![]()
ahojky jsem ted týden po porodu dvojčátek, mazala jsem elastiq a nemám ani jednu ale v porodnici mi říkali že je to hlavně genetické, ale mazání jsem neflákala, ráno a večer každý den ![]()
Moje babička nemá strie vůbec.. jednou měla zlomenou nohu a já ji pomáhala koupat a jen jsem koukala.. fakt pěkný tělo.. až bych si přála být po ni… mamka má, ale jen trošku a sestra má hrozně moc.. ale ségra přibrala během těhotenství 40kilo, tak se ani nedivím.. Já jsem měla 80kilo a zhubla jsem hrozně rychle na 54.. před rokem jsem přestala kouřit a přibrala na 60. Tak se celkem bojím abych v těhotenství nebyla jako sestra. Zatím jsem v začátku, a protože mi je špatně, tak jsem teď kilo zhubla:) ale právě si myslím, že to teprve začne…
V jakém jsi týdnu? ![]()
Jako uvidíš no, já mazala Mamastrie, pak Elasti-Q, a nepomohlo to ![]()
Taky jsem ze začátku mazala Elastiq, pak jsem tu na diskuzích přečetla, že je dobrý krém a olejíček z DM Babylove Mama, tak používám tyhle. Mažu dvakrát denně. Jsem taky hubeňour, tak ve 30 tt jsem zatim v pohodě, ale je fakt, že už si tam na bříško moc nevidim
Záleží prý i na dědičnosti. ![]()
Mazala jsem se Bonelou, mám pár pidi na nohách, ale v podstatě nic… ale myslím, že je to geneticky daný, nic se s tím nedá dělat … možná to lze mazaním trochu zmírnit …
Tak ja nemam,mazala jsem hlavne tehotenskym olejem od Weledy,Saloosu.Nejak mi ty oleje prijdou lepsi,lepe se vtiraji a nestudi
.Moje mamka je popraskana hodne.Ja myslim,ze ani tak nezalezi na genetice,jako na stavu kuze jedince,elasticite,hydrataci..
Já mazala olejem eucerin a nemám na břiše ani jednu, ani po porodu, jen z puberty jich mám spoustu na stehnech. Ale prý je to genetické.