Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nepřibíráš zase? Že by se nějak roztahovaly třeba, a tím začínaly svědět?
Já se skrabala pořád a rudé je mám taky furt ![]()
@Petule030 @Krista 1 nepribiram. Po porodu jsem zhubla vše, co jsem přibrala a od té doby se držím na váze 58-60kg
většinou mám těch 59,ale ty 2 kg mezi 58 a 60 mi tam skáčou stále, ale to mi přijde normální
váhu nad 60 jsem od porodu neměla.
Mám to samé.. strie je už navždy jizva, tenká kuze která reaguje na vše, na hubnutí ale hlavně na pribirani.. stačí aby si ten den byla více ‘otekla’ a muže tě svědit.. jediny co tak mažu.. ne pro to aby zmizeli, ale pro lepší elasticity kuze. Oleje, aloe gel, nejlepší je za mě neutrogena mléko na hydrataci ![]()
Jiné oblečení a dřela se kůže o látku? Přes zimu mám hodně suchou a citlivou pokožku. Teď jsme byli na horách a mám takovouhle výrážku po celých stehnech. Víc jsem tam toho nachodila, min se mazala z venku a víc vnitřně. Takže celkově vysušená a navíc jsem teď i trochu zhubla a kalhoty jsou mi volnější, takže jsem se furt zlehka odírala o látku.
Ještě mne napadlo, jestli nezůstal v prádle zbytek pracího prášku/aviváže a proto to svědění. Nemusí to souviset se striemi
Ahoj, z těhotenství mám už 3 roky strie na obou stehnech, které byly už dávno vybledlé a nešly skoro ani vidět. Dneska v práci mě celý den svedely obě stehna (neškrabala jsem) a když jsem přišla domů a svlékla se objevila jsem toto. Určitě to nejsou nové strie, jsou to ty původní které byly vybledlé. Mám to na obou nohách, ale na druhé méně.
Setkal se s tím někdo? Případně proč se to děje?