Střih na kapsář za postel

4856
12.4.09 22:03

Střih na kapsář za postel

Ahoj, přeju krásné Velikonoce … a přidávám prosbičku.
Chtěla bych ušít kapsář za postel a uvítala bych nějaký podrobnější návod, střih, tipy na tvorbu a na materiál.

Předem děkuji za jakýkoliv odkaz, popis, tip, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
13.4.09 06:09

Ahoj, já jsem teď šila takovýto kapsář, je to sice k postýlce, ale snad to neva…

Já myslím, že na kapsář snad ani střih nepotřebuješ… Nebo nevím, co myslíš podrobnějším návodem…? Kdyžtak se ptej :wink: Vymyslíš si obdélník - rozměry, kolik chceš kapes, jak velké, na co by to mělo být atd., popř. nějaké motivy, co bys tam chtěla našívat a je to… Já jsem tam ještě dávala dovnitř vatelín - v podstatě jak u patchworkové deky - aby to bylo plastičtější a aby líp držel tvar.

Šila jsem to z normálního plátna - 100% bavlna v kombinaci s riflovinou, protože jsem měla moc vyřazených riflí, které jsem chtěla zužitkovat :wink:

http://rodina.cz/…g_5610_1.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
13.4.09 12:23

No tak ten je parádní! Klobou k dolu.
Takže dotazy :wink:
Co jsi použila pro zpevnění (jak silný vatelín)?
Jak jsou přišité ještěrky a žirafa? Jenom entlem nebo jsou nějak začištěné?
Jsou i kapsy oboustranné a vypodložené? Asi jo, aby to vypadalo dobře, že.

Já se chystám na kytkový kapsář, ale dneska jsem zjistila, že nebude nic jednoduchého sehnat látku se vzorem, která by se mi opravdu líbila :roll:

Jsem dlouho nic netvořila - nešila, tak proto ten dotaz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.4.09 17:32

Díky moc za pochvalu :lol:

Vatelín nevím, jak byl silný, u nás v obchodě měli jenom jeden druh :oops: Ale moc tlusté to není, když jsem to srovnávala s dekou, co jsem šila dřív, tak v té dece mám silnější…

Ještěrky a žirafa jsou přišité nejhustějším entlem, co na stroji mám - vlastně asi hustota jak na knoflíkovou dírku, možná o stupínek míň. Jo a jsou ještě podložené nažehlovacím vlizelínem. Původně jsem chtěla oboustranný, aby mi to už drželo na látce, ale nějak jsme si s paní asi nerozuměly, tak je jen jednostranně lepicí :lol: Jsou to moje první aplikace, měla jsem z toho vždycky strach, ale dopadlo to moc dobře…

Kapsy jsou oboustranné, aby to bylo hezčí - z druhé strany je ta žlutá látka - ty patchworkové švy by tam byly brutální :lol: Uvažovala jsem, že bych je taky „vycpala“ tím vatelínem, ale to mi pak už přišlo divné, tak jsem to nedělala - možná, kdybych měla nějaký super tenký…

Jo, látky, to je děs, já taky nikdy nemůžu sehnat, co by se mi líbilo - žádné extra velké látkařství u nás není a na netu se mi zas nechce dávat poštovné… Ale zas se tam dá vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
14.4.09 10:12

Ahoj,
souhlasím, střih nepotřebuješ.
Já šila z látky asi jako na povlečení (přiznám se, tehdy jsem to moc neřešila :oops: ), střih jsem neměla, jen rozměry, jak jsem si říkala, že by to mohlo být dobré.
Uvnitř mám taky vatelín, sílu nevím, měli jen jeden typ. Kapsy i samotný kapsář mají látku i zevnitř, je to lepší.
Omlouvám se, jinou fotku teď zrovna nemám :? Ale aspoň pro představu…
 http://www.baby-cafe.cz/…5/pokoj1.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
14.4.09 11:46

Holky dík za odpovědi.
Gandelion, taky moc pěkný dílko!
Teď ještě jak je to s praktičností? Využívají je děti nebo je to spíš jako dekorace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.4.09 11:53

Tak u nás je to zatím dekorace, plánuju ho používat spíš já, ale zatím tam nic nemám - čekám, že to přjde časem.

Jen doufám, že ho prcek nepokálí hned jak přijdem z porodnice - prý dokážou kakat projektilově :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
14.4.09 11:57
Angua píše:
Tak u nás je to zatím dekorace, plánuju ho používat spíš já, ale zatím tam nic nemám - čekám, že to přjde časem.Jen doufám, že ho prcek nepokálí hned jak přijdem z porodnice - prý dokážou kakat projektilově :lol:

No jasně, vidim metřík :wink:
Takže držím pěstičky, ať to všechno v pohodě všichni zvládnete :wink:

Takovou nehodu jsme teda naštěstí neměli, tak se tomu třeba taky vyhnete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
14.4.09 12:00
Moth píše:
Holky dík za odpovědi.
Gandelion, taky moc pěkný dílko!
Teď ještě jak je to s praktičností? Využívají je děti nebo je to spíš jako dekorace?

Díky :wink:
U nás je kapsář docela využitej, Kuba si tam „uklízí“ knížky, když večer dočteme pohádku, občas drobný hračky, auta a tak a nebo dobrůtky, co dostane od babi a dědy (a já se pak divím, proč chodí s pusou od čokolády :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
14.4.09 12:26

… a ještě si nedám pokoj.
Náhodou nějaký internetový obchod na metráž, se kterým byste měly zkušenost?
Začínám být docela zoufalá, to co jsem zatím viděla, tak z toho nevyberu ani náhodou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
14.4.09 13:02

Moth, koukám, že jsi z Prahy. Skvělej obchod s látkama je Mráz, mají dvě prodejny, na Vinohradech a na Letné, na Vinohradech jsem byla a maj tam toho mraky a za dobrý ceny. Hlavně tam prodávaj i zbytky.
Markéta
Jinak tady jsem vyhrabala svůj výtvor http://img01.ecards.cz/…670740_D.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
22.4.09 19:19

Mamčin návrh

ahoj ženský, já sice ještě kapsář nešila, tak foto nemám. Ale moc ráda vzpomínám na kapsáře, které nám vyrobila mamka. Na pyžamka sme měli trpaslíky - na výšku asi tak 30 cm obdélník, nahoře byl do špičky - ta tvořila čepici, koralky misto oci a nosu, vousy z penovky. NO snad si to dokazete predstavit :)
A kapsar ten byl bajecny - byl dost velky, tak sme si ho natahli pres stul a byla to spis takova skrys -pernikova chaloupka:) - mel okna a uvnitr kotel s ohnem (samozrejme, ze nasity), no a spoustu kapes, kam se vesli moncicaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
25.8.09 18:15

Ahojky,chtěla bych si ušít kapsář,našla jsem něco na netu,ale teď vůbec nevím jak začít......poradíte mi?jakou látku,je potřeba výplň a tak?díky Iva
http://img5.rajce.idnes.cz/…_398x290.jpg /> http://img5.rajce.idnes.cz/…19456545.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
25.8.09 18:38

No jako výplň vatelín http://www.stoklasa.cz/vatelin-x2s0119, látky klasická bavlna, u Mráze maj opravdu velkej výběr a prodávají i zbytky látek. Pokud budeš dělat aplikace, jako je ta mašinka, tak budeš potřebovat ještě vlizelín http://www.stoklasa.cz/…aci-x2s0114a těch je několik druhů. Já ho dávám ze spoda i zvrchu, zvrchu ho pak opatrně odstřihnu, pak obšíváš hustým entlem, je to docela časově náročný, ten vlizelín se tam dává proto, aby se při obšívání netřepilo a nehrnulo. Tak hodně zdaru a kdyžtak se ptej, nejsem profesionální švadlena, ale už jsem ledacos spáchala :lol: .
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
25.8.09 20:08

Markétko děkuji,ale teď teda pochybuji že to zvládnu....... no,nejdřív to musím proměřit a koupit látky,pak asi budu hodně psát o rady.......koukala jsem že se tyhle věci prodávají tak za 700kč spíš více :?
díky Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat