Indiánský totem :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
TOTEM :-) indiánský
Ahoj,
ne že bych si myslela, že tady maminy běžně po večerech vyřezávají totemy ![]()
ale zkouším to.
Máme chatu v lese, a já bych tam chtěla dát totem (na manžílkovi to z taktických důvodů nechávat raději nebudu - dál no comment, to by taky mohla být časem akce „pořiďte si na důchod totem“)
Sousedi ho kdysi dávno měli, ale už tam není ani totem, ani sousedi, a já jsem se tu pídila v okolí.
Můžu koupit hotový, ale to jsou šílený pálky, a navíc ty totemy jsou samozřejmě nádherně zpracovaný
(viz např.
http://www.totemy.cz/go.php?…
- a na to, aby nám ho druhej den někdo vydloubal ze země a odnesl si ho na svou zahrádku, to fakt plencat prachy nebudu.
Ale - jde to udělat? (nějakej primitivní).
Ségry přítel tvrdí, že NE, že prej to neni sranda atd. - ale aspoň nějakej jednoduchej, primitivní, pro legraci bychom (za pomoci pravděpodobně mého taťky, je zručnej) vyrobit snad mohli, ne???
já chciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ![]()
Je to fakt takovej problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
dobre tema
. ja rikam ANO, jde to. a potvrdi ti to kazdy, kdo kdy byl ve skautskem/turistickem oddile… segry pritel se zrejme boji, ze bys ho mohla do te vyroby zapojit
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jooo, bez do toho!
S tatovou pomoci to urco zvladnete… My tez vyrabeli totem na tabor (tedy chlapi, ja jen kolorovala
), ale urco bych take zvladla prilozit ruku k dilu, kdyby me nechali
v pizlani do dreva jsem celkem zdatna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem si všimla že možná jsem to měla zařadit do „Vyrob si sám“..... pozdě ![]()
teď to tady sleduju všude možně.
Bohužel ve skautu jsem nebyla.
Teda, adelino, to máš pravdu, že se ségry přítel možná bál
já jsem se ho totiž na to ptala bohužel zrovna v okamžiku, kdy on štípal dříví
ale to jsem nemyslela jako že by mi ho měl vyrobit on, to ani nechci - to musí být NÁŠ TOTEM!!
Zjišťuju: když nejsme zruční řezbáři, možná by to šlo z měkkého dřeva (borovice, smrk) jen mírně ořezat špalek, jakoby aby to mělo „krk“, a pak to vesměs pomalovat… sovami a barevnými „duchy“, a hřebíkem k tomu nějak přitlouct křídla.
Motivy už bych obšlehla z těch stránek nahoře.
Pán tam píše, že to dřevo napouští, a barvy pak přestříkává něčím, co je konzervuje proti povětrnostním vlivům.
Nevím proč, ale totemy mě fascinují naprosto odjakživa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AjkoZ - chtělo by se Ti ten váš tehdejší totem trošku popsat?
Přeci jen, jsem totemový ještě ani ne začátečník ![]()
jé já se těšim!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste v knihovně půjčit knížku Dva divoši - Ernest Thompson Seton.
Pokud si dobře pamatuju, tak tam byla výroba totemu posána… ale fakt už si nejsem jistá (četla jsme to na základce
), za zkoušku nic nedáte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pitrisku, kdybych tak nasla nekde nejakou fotku… Ale nemam ji v digi podobe, budu muset naskenovat.. Jak moc na to spechas? ![]()
Urco bude pro vas lepsi mekke drevo..
Si pamatuju, ze sme tehda sehnali nejaky vyrazeny tram ze stavby..
Jak rikas, meli sme tam vyrezane nejake sovy, duchy, nahore kridla..
A este me napada, ted se daji napr. v OBI sehnat takove bodce do zeme (nevim, jak se tomu rika odborne
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky, udělaly jste mi radost, spíš jsem čekala, že se na tohle nikdo ani neozve ![]()
já nespěchám - zatím jsem ve fázi shánění klády - na ten bodec se určitě podívám protože do OBI pojedeme.
Jestli se mi to podaří tak, že to bude k chlubení, tak bych sem potom dala nějaké fotky, no SNAD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
My jsme měli jednou takový malý bez sov.Byli jsme malí a trávili pár týdnů v létě na podnikové chatě od někoho z rodiny (dědy?).Dědeček nám vyrobil „totem“.Byla to malá kláda a vyřezal nebpo vysekal kůru do různých tvarů.Ani to nepomaloval ani nic.A my jsme byli totálně nadšení.
Schválně skusím pohledat,jestli jej mám na fotkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pozor, již mám rozjednanou kládu! ![]()
až ji budu mít (možná už dneska odpoledne), tak se dohodnu s taťkou, jaké kosmetické úpravy na ní provedeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.Tak tady je dědečkovo dílo. ![]()
http://emimino.cz/…_IMG%7E5.jpg /> Jestli ho potřebuješ vidět větší,tak je tady http://emimino.cz/modules.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím,že to není na vystavování,ale tolik radosti nám to udělalo.A děda to měl rychle hotové. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit