Indiánský totem :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1293
24.1.09 08:42

TOTEM :-) indiánský

Ahoj,
ne že bych si myslela, že tady maminy běžně po večerech vyřezávají totemy :lol:
ale zkouším to.
Máme chatu v lese, a já bych tam chtěla dát totem (na manžílkovi to z taktických důvodů nechávat raději nebudu - dál no comment, to by taky mohla být časem akce „pořiďte si na důchod totem“)

Sousedi ho kdysi dávno měli, ale už tam není ani totem, ani sousedi, a já jsem se tu pídila v okolí.
Můžu koupit hotový, ale to jsou šílený pálky, a navíc ty totemy jsou samozřejmě nádherně zpracovaný
(viz např.
 http://www.totemy.cz/go.php?…

• a na to, aby nám ho druhej den někdo vydloubal ze země a odnesl si ho na svou zahrádku, to fakt plencat prachy nebudu.

Ale - jde to udělat? (nějakej primitivní).
Ségry přítel tvrdí, že NE, že prej to neni sranda atd. - ale aspoň nějakej jednoduchej, primitivní, pro legraci bychom (za pomoci pravděpodobně mého taťky, je zručnej) vyrobit snad mohli, ne???
já chciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol:
Je to fakt takovej problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3141
24.1.09 09:11

dobre tema :lol: . ja rikam ANO, jde to. a potvrdi ti to kazdy, kdo kdy byl ve skautskem/turistickem oddile… segry pritel se zrejme boji, ze bys ho mohla do te vyroby zapojit :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
24.1.09 09:38

jooo, bez do toho! :D S tatovou pomoci to urco zvladnete… My tez vyrabeli totem na tabor (tedy chlapi, ja jen kolorovala :lol: ), ale urco bych take zvladla prilozit ruku k dilu, kdyby me nechali :wink: :arrow: v pizlani do dreva jsem celkem zdatna 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.1.09 09:40

Teď jsem si všimla že možná jsem to měla zařadit do „Vyrob si sám“..... pozdě :lol:

teď to tady sleduju všude možně.
Bohužel ve skautu jsem nebyla.
Teda, adelino, to máš pravdu, že se ségry přítel možná bál :lol: já jsem se ho totiž na to ptala bohužel zrovna v okamžiku, kdy on štípal dříví :lol: ale to jsem nemyslela jako že by mi ho měl vyrobit on, to ani nechci - to musí být NÁŠ TOTEM!!

Zjišťuju: když nejsme zruční řezbáři, možná by to šlo z měkkého dřeva (borovice, smrk) jen mírně ořezat špalek, jakoby aby to mělo „krk“, a pak to vesměs pomalovat… sovami a barevnými „duchy“, a hřebíkem k tomu nějak přitlouct křídla.
Motivy už bych obšlehla z těch stránek nahoře.
Pán tam píše, že to dřevo napouští, a barvy pak přestříkává něčím, co je konzervuje proti povětrnostním vlivům.
Nevím proč, ale totemy mě fascinují naprosto odjakživa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.1.09 09:41

AjkoZ - chtělo by se Ti ten váš tehdejší totem trošku popsat?
Přeci jen, jsem totemový ještě ani ne začátečník :lol:
jé já se těšim!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
24.1.09 09:50

Zkuste v knihovně půjčit knížku Dva divoši - Ernest Thompson Seton.
Pokud si dobře pamatuju, tak tam byla výroba totemu posána… ale fakt už si nejsem jistá (četla jsme to na základce :lol: ), za zkoušku nic nedáte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
24.1.09 10:04

Pitrisku, kdybych tak nasla nekde nejakou fotku… Ale nemam ji v digi podobe, budu muset naskenovat.. Jak moc na to spechas? :D
Urco bude pro vas lepsi mekke drevo..
Si pamatuju, ze sme tehda sehnali nejaky vyrazeny tram ze stavby..
Jak rikas, meli sme tam vyrezane nejake sovy, duchy, nahore kridla..
A este me napada, ted se daji napr. v OBI sehnat takove bodce do zeme (nevim, jak se tomu rika odborne :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.1.09 10:18

díky, udělaly jste mi radost, spíš jsem čekala, že se na tohle nikdo ani neozve :D
já nespěchám - zatím jsem ve fázi shánění klády - na ten bodec se určitě podívám protože do OBI pojedeme.
Jestli se mi to podaří tak, že to bude k chlubení, tak bych sem potom dala nějaké fotky, no SNAD :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
24.1.09 10:34

Ahoj
My jsme měli jednou takový malý bez sov.Byli jsme malí a trávili pár týdnů v létě na podnikové chatě od někoho z rodiny (dědy?).Dědeček nám vyrobil „totem“.Byla to malá kláda a vyřezal nebpo vysekal kůru do různých tvarů.Ani to nepomaloval ani nic.A my jsme byli totálně nadšení. :D Schválně skusím pohledat,jestli jej mám na fotkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.1.09 10:41

budu vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
24.1.09 12:03

Tady jsem našla jeden obrázek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
24.1.09 12:20

Tak už jsem fotečku našla.Ještě naskenovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
24.1.09 12:56

pozor, již mám rozjednanou kládu! :lol:
až ji budu mít (možná už dneska odpoledne), tak se dohodnu s taťkou, jaké kosmetické úpravy na ní provedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
24.1.09 13:03

Ahoj.Tak tady je dědečkovo dílo. :)
http://emimino.cz/…_IMG%7E5.jpg /> Jestli ho potřebuješ vidět větší,tak je tady http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
24.1.09 13:28

Já vím,že to není na vystavování,ale tolik radosti nám to udělalo.A děda to měl rychle hotové. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat