Patchwork – baví vás?

• Fotoalbum (20)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9867
28.12.08 17:23

Patchwork - baví vás?

Ahoj :)

Baví tu někoho patchwork? Já se do něho zamilovala, je to parádní relax. A docela bych uvítala společnost podobně postižených.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4874
28.12.08 17:46

Ahoj Lesino,

na kapsarich bylo videt, ze te to bavi.....

Ja si nakoupila literaturu a Jezisek prinesl rezak a podlozku, tak snad brzy neco vytvorim..... Jinak jsem patchworkova obdivovatelka, minule jaro jsem byla na vystave v Dubci a to jsem koukala, co z toho nekdo dovede vytvorit za nadheru..... Tesim se na prispevky a fotecky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.12.08 18:10

Jojo, kapsáře jsou parádní :) ještě visí v kuchyni, ale chystám se je sbalit a uklidit. A počítám, že 30.11.2009 konečně dorazím těch pár drobností, které na nich zbývá dodělat.

I u nás Ježíšek přinesl řezák, podložku a pravítko a já se pustila do výroby podsedáků mámě na starou lavici. Mám je v podstatě hotové, jen je musím ještě vypodložit a prošít. Dělala jsem vzor vrtulek a ze zbytků jsem vyzkoušela techniku bargello, ovšem zatím netuším, co s ním provedu. Mohu je vyzkoušet a dát sem :)

Plánuju totiž holkám ušít něco za postele, asi tak, že bych vyzkoušela různé bloky a teprve nakonec bych je kombinovala.

Napadlo mě, že by se třeba našel někdo, s kým by se dalo šít online - alespoň bych se donutila pracovat rychleji. Prostě se domluvit, vybrat bloky a pak si je porovnat. Ušít jeden blok většinou není až tak náročné a dá se tak pomalu nastřádat na celou deku nebo na ta vyteplení zdí :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.12.08 18:41

Lesino, tak to muzem zkusit…klara chodi spat po osmy…to je asi jedina doba, kdy se k tomu dostanu…podle ceho sijes? ja chci podle knizky Patchwork sity na stroji..... v ruce odmitam.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
28.12.08 18:42

Bože můj ty jsi akční, ostatní se jenom povalují a ty šiješ 8O 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.12.08 19:15

Sati, akční nejsem :) Je to relax.

Endy, já hledám na webu, mám knížku, ale tam moc návody nejsou, spíš inspirace… Navrhni nějaký blok, ale pak mi ho budeš muset pravděpodobně nafotit a poslat - stačí stránku digitálem. Nebo něco najdu já - máš nějakou přestavu?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.12.08 19:36

Tak jo, jdu uspat sviste a pak neco vyberu. Jsem uplny zacatecnik, takze jen neco jednoducheho, aby me to neodradilo..... Predpokladam, ze krome stroje, podlozky, budu potrebovat mit porad po ruce zehlicku, coz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.12.08 20:00

NEUMIM - ZÁVIDIM!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.12.08 20:01
pitrisek píše:
NEUMIM - ZÁVIDIM!!!!

Nezáviď a pojď se učit s námi, začínáme všechny :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.12.08 20:01

No… loni byl suprovej patchworkovej seriál v Praktické ženě.
Tak na to jsem totálně slintala. Možná bych to Lesi někde vyhrabala… ale říkám možná :lol:
To jako já jsem zase přes ruční práce úchyl. Ale nemám stroj a v ruce mi to moc šít nejde… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.12.08 20:09

Praktickou zenu odebiram, tak bych to urcite nasla.....ale dneska uz ne…
No, vidim to tak, ze dneska zacnu se ctvercema do sachovnice a osaham si nove nacini.....

Sati, Pitrisku, vy taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.12.08 20:10

Tak. Už jsem vyndala BALIK. :lol:
já jsem duší pletařka (trošku dělám do háčkování) a k patchworku nevím zda bych nebyla levá :cry: :cry: :cry:
takže jdu listovat - a kdybych to teda našla - Lesi mám nějak skenovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.12.08 20:15

Endy
tak já se opravuju - nebylo to loni ale předloni na jaře (jaro 2006), nemám to tady asi od začátku, ale návody tam jsou a sice docela přesné.
Jestli jsem to správně pochopila, tak Lesina má stroj a šije takže ty čtverce by pro ni neměly být problém (narozdíl ode mě).
Je tam návod krok za krokem.
A v novějších jsem našla i háčkovaný patchwork, takže to by bylo pro mě trošku míň španělská vesnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.12.08 22:33
pitrisek píše:
Endy
tak já se opravuju - nebylo to loni ale předloni na jaře (jaro 2006), nemám to tady asi od začátku, ale návody tam jsou a sice docela přesné.
Jestli jsem to správně pochopila, tak Lesina má stroj a šije takže ty čtverce by pro ni neměly být problém (narozdíl ode mě).
Je tam návod krok za krokem.
A v novějších jsem našla i háčkovaný patchwork, takže to by bylo pro mě trošku míň španělská vesnice :lol:

Stroj mám :( Já ručně nerada :) A háčkovaný patchwork? Pod tím si neumím nic představit. Co to je?

Tady je ten můj první pokus o techniku Bargello - berte to s rezervou, byl to okamžitý nápad ze zbytečků po sedácích.
 http://rodina.cz/…cf8055_3.jpg

Ten čtverečkový blok beru :) Hned zítra se do nej pustím - ale beru vás za slovo, že mě v tom nenecháte samotnou. Pak bysme mohli zkusit blok na tyhle vrtulky - vypadají děsivě, ale opravdu nejsou složité.

L.

A tady je hotový první sedák našim na lavici:
http://rodina.cz/…cf8059_2.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.12.08 22:39

PS: Tak jsem okoukla i ten háčkovaný patchwork na webu - a nevylučuju, že i ten časem vyzkouším :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat