Patchwork – baví vás?
- Fotoalbum (20)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Patchwork - baví vás?
Ahoj ![]()
Baví tu někoho patchwork? Já se do něho zamilovala, je to parádní relax. A docela bych uvítala společnost podobně postižených.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Lesino,
na kapsarich bylo videt, ze te to bavi.....
Ja si nakoupila literaturu a Jezisek prinesl rezak a podlozku, tak snad brzy neco vytvorim..... Jinak jsem patchworkova obdivovatelka, minule jaro jsem byla na vystave v Dubci a to jsem koukala, co z toho nekdo dovede vytvorit za nadheru..... Tesim se na prispevky a fotecky.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, kapsáře jsou parádní
ještě visí v kuchyni, ale chystám se je sbalit a uklidit. A počítám, že 30.11.2009 konečně dorazím těch pár drobností, které na nich zbývá dodělat.
I u nás Ježíšek přinesl řezák, podložku a pravítko a já se pustila do výroby podsedáků mámě na starou lavici. Mám je v podstatě hotové, jen je musím ještě vypodložit a prošít. Dělala jsem vzor vrtulek a ze zbytků jsem vyzkoušela techniku bargello, ovšem zatím netuším, co s ním provedu. Mohu je vyzkoušet a dát sem ![]()
Plánuju totiž holkám ušít něco za postele, asi tak, že bych vyzkoušela různé bloky a teprve nakonec bych je kombinovala.
Napadlo mě, že by se třeba našel někdo, s kým by se dalo šít online - alespoň bych se donutila pracovat rychleji. Prostě se domluvit, vybrat bloky a pak si je porovnat. Ušít jeden blok většinou není až tak náročné a dá se tak pomalu nastřádat na celou deku nebo na ta vyteplení zdí ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesino, tak to muzem zkusit…klara chodi spat po osmy…to je asi jedina doba, kdy se k tomu dostanu…podle ceho sijes? ja chci podle knizky Patchwork sity na stroji..... v ruce odmitam.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bože můj ty jsi akční, ostatní se jenom povalují a ty šiješ
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sati, akční nejsem
Je to relax.
Endy, já hledám na webu, mám knížku, ale tam moc návody nejsou, spíš inspirace… Navrhni nějaký blok, ale pak mi ho budeš muset pravděpodobně nafotit a poslat - stačí stránku digitálem. Nebo něco najdu já - máš nějakou přestavu?
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jo, jdu uspat sviste a pak neco vyberu. Jsem uplny zacatecnik, takze jen neco jednoducheho, aby me to neodradilo..... Predpokladam, ze krome stroje, podlozky, budu potrebovat mit porad po ruce zehlicku, coz?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pitrisek píše:
NEUMIM - ZÁVIDIM!!!!
Nezáviď a pojď se učit s námi, začínáme všechny ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No… loni byl suprovej patchworkovej seriál v Praktické ženě.
Tak na to jsem totálně slintala. Možná bych to Lesi někde vyhrabala… ale říkám možná ![]()
To jako já jsem zase přes ruční práce úchyl. Ale nemám stroj a v ruce mi to moc šít nejde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Praktickou zenu odebiram, tak bych to urcite nasla.....ale dneska uz ne…
No, vidim to tak, ze dneska zacnu se ctvercema do sachovnice a osaham si nove nacini.....
Sati, Pitrisku, vy taky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak. Už jsem vyndala BALIK. ![]()
já jsem duší pletařka (trošku dělám do háčkování) a k patchworku nevím zda bych nebyla levá
![]()
takže jdu listovat - a kdybych to teda našla - Lesi mám nějak skenovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Endy
tak já se opravuju - nebylo to loni ale předloni na jaře (jaro 2006), nemám to tady asi od začátku, ale návody tam jsou a sice docela přesné.
Jestli jsem to správně pochopila, tak Lesina má stroj a šije takže ty čtverce by pro ni neměly být problém (narozdíl ode mě).
Je tam návod krok za krokem.
A v novějších jsem našla i háčkovaný patchwork, takže to by bylo pro mě trošku míň španělská vesnice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pitrisek píše:
Endy
tak já se opravuju - nebylo to loni ale předloni na jaře (jaro 2006), nemám to tady asi od začátku, ale návody tam jsou a sice docela přesné.
Jestli jsem to správně pochopila, tak Lesina má stroj a šije takže ty čtverce by pro ni neměly být problém (narozdíl ode mě).
Je tam návod krok za krokem.
A v novějších jsem našla i háčkovaný patchwork, takže to by bylo pro mě trošku míň španělská vesnice
Stroj mám
Já ručně nerada
A háčkovaný patchwork? Pod tím si neumím nic představit. Co to je?
Tady je ten můj první pokus o techniku Bargello - berte to s rezervou, byl to okamžitý nápad ze zbytečků po sedácích.
http://rodina.cz/…cf8055_3.jpg
Ten čtverečkový blok beru
Hned zítra se do nej pustím - ale beru vás za slovo, že mě v tom nenecháte samotnou. Pak bysme mohli zkusit blok na tyhle vrtulky - vypadají děsivě, ale opravdu nejsou složité.
L.
A tady je hotový první sedák našim na lavici:
http://rodina.cz/…cf8059_2.jpg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PS: Tak jsem okoukla i ten háčkovaný patchwork na webu - a nevylučuju, že i ten časem vyzkouším ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit