Patchwork – baví vás?
- Fotoalbum (20)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Deka???Paraaaada
, ja mam v planu taky deku..pro Elinku
Pisni odkaz na MMB nebo sem dej fotku por favor.. ![]()
S praktickyma vecma jsme na tom podobne..Ja mam v planu taky kose, do takovy jako knihovny s prihradkama z Ikey, ale nejhorsi jsou ty rulicky…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je: Zkoušela jsem si, jaký proužek - jestli červený nebo zelený - nebo jiný ![]()

A stejně pořad nevím, nevím ani jakou zadní stranu - možná beleděmodré kostičky… Ale zatím fakt nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juuuu ta je paradni! ![]()
ja jsem se sem dostala az ted..deti maji ATB a marodi..
Tak me se teda rozhodne libi k tomu ten cerveny prouzek, a to fakt mooooc, je to paradni..a zadni stranu bych taky dala cervenou..ale je to samozrejme na Tobe ![]()
Lesi a kolik kupujes latky na takovou deku?Mas tam 13druhu latky, kolik tak od kazdeho druhu??Ja vubec nemam predstavu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju si tak 20-50 cm, když se mi nějaká líbí - ale na téhle dece je švindl, použila jsem látku, která je potištěná jako patchwork - tj. čtverečky různých vzorů 10×10 cm. Tak jsem je nařezala na 5×5 cm - a zase sešila - no bláznivina ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nahodou supr napad..latka s potiskem patchworku jeste zrecyklovana do praveho patchworku
usetris za latku ne?
To je fakt dobry..vyjde to urco levnejc vid?
Muzes mi prosimte Lesi poradit ty zakladni pomucky, jako jaky typ rezaku, jake pravitko a jakou podlozku??Budu to kupovat tady, tak nechci otravovat u Daji v obchudku a pak tam nic nekoupit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, já se tak těšila, že najdu spřízněné duše … a ono je tu mrtvo … neva, třeba se někdo přihlásí ......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilie píše:
Jé, já se tak těšila, že najdu spřízněné duše … a ono je tu mrtvo … neva, třeba se někdo přihlásí ......
Tak to oživ
Budu ráda ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akorát nevím, když se tu budu vypisovat, jak moc to oživím … jinak já dostala k vánocům stroj, předtím jsem prakticky nešila … tak se spíš učím, ale patchwork miluju. Už jsem si ušila pár polštářů, teď vyrábím jakési ubruso-dečky na stůl a protože jsem zakoupili do kuchyně lavici, hodlám ušít podprdýlky. Vše ladím do modrobílé, nejlépe se mi to sem hodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jednu ubrusodečku na stůl mám těsně před dokončením, řeším, zda ji ještě nějak ozdobit aplikacemi - nějak mi v současné podobě nesedí
U nás je celoplošný ubrus nesmysl, protože by nevydržel čistý ani půlden…
Ale spíš mi prozraď jaký máš stroj? Já mám taky slíbený, ale není v seznamu investic na prvním místě, bohužel. No a nová lavice do kuchyně taky bude, jenže je problém, že se nám nedaří najít takovou, která by se nám líbila…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je to elektrickej Singer, akorát postavit na stůl. Typ ti neřeknu, nemůžu zrovna najít papíry ...... cca za tři a půl tisíce. Teda já cenu od ježíška nevím, ale viděla jsem tuhle mašinku v obchodě. Umí to základní věci, já ani neumím ještě všechny využít, takže pro mně je to mašina jak dělo. Akorát zlobí spodní nit, je povolená,a le to je spíš mým špatným nastavením. Jinak my si tu lavici nechali dělat od známého truhláře, taky se nám nic v obchodech nelíbilo. K tomu máme i dělaný stůl. Taky nemůžu mít celoubrus. Jednak kvůli Jardovi, u stolu by ho okamžitě stáhnul na sebe. A jednak ten stůl má tak nádhernou desku, prostě dřevo, že je mi líto to schovávat. Ale od mámy mám slíbenej velkej ubrus. Ona vyšívá nádherné věci, takový ty „chalupářský“ dekory, a to se mi sem taky docela hodí. Akorát problém je jí usměrnit, aby to bylo jednobarevný!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, patchwork jsem vždy obdivovala a teď mám více času ráda bych se do něj zakousla hodilo by se mi pár rad do začátku pomůže mi někdo prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilie píše:
Tak je to elektrickej Singer, akorát postavit na stůl. Typ ti neřeknu, nemůžu zrovna najít papíry ...... cca za tři a půl tisíce. Teda já cenu od ježíška nevím, ale viděla jsem tuhle mašinku v obchodě. Umí to základní věci, já ani neumím ještě všechny využít, takže pro mně je to mašina jak dělo. Akorát zlobí spodní nit, je povolená,a le to je spíš mým špatným nastavením. Jinak my si tu lavici nechali dělat od známého truhláře, taky se nám nic v obchodech nelíbilo. K tomu máme i dělaný stůl. Taky nemůžu mít celoubrus. Jednak kvůli Jardovi, u stolu by ho okamžitě stáhnul na sebe. A jednak ten stůl má tak nádhernou desku, prostě dřevo, že je mi líto to schovávat. Ale od mámy mám slíbenej velkej ubrus. Ona vyšívá nádherné věci, takový ty „chalupářský“ dekory, a to se mi sem taky docela hodí. Akorát problém je jí usměrnit, aby to bylo jednobarevný!
Pak dej fotku, jsem na mamčiny výtvory zvědavá.
winnyfred vítej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mě patchwork teda baví, akorát na to nemám tolik času, kolik bych chtěla (teda teď chvilku jo, ale to brzy skončí
). Zde je možné se i veřejně pochlubit?
Teď jsem dodělala kapsář a deku pro prcka…
Jinak teda šiju i prošívám zá:,–(ně na stroji, ručně by mě jeblo
Nejsem nijak zvlášť trpělivá na takové věci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mám v plánu přehoz na postel - jenom čtverce, žádné šílenosti, protože nevím, jak bych to pak nacpala na prošití pod ten stroj
Ale kdy na to bude čas je ve hvězdách… Třeba budu mít hodňoučké miminko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dotaz… Máte všichni ty „spešl“ pomůcky? Já teda používám normální 40 cm pravítko a nůžky, u toho kapsáře jsem si nadělala šablony z tvrdé fólie… Jde mi o to, jestli se to jako investice vyplatí, páč to není nejlevnější věc. Dělá se s tím o tolik líp? Že bych si to třeba nechala nadělit k narozkám nebo něco…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit