Patchwork – baví vás?

• Fotoalbum (20)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
9.4.09 20:59

Vyplatí, práce s řezákem, podložkou a pravítkem je zcela někde jinde než s nůžkami - asi jako bys srovnávala škodu 100 a superb… Přitom obojí je škodověnka, žejo? :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.4.09 21:39

Lesi, díky, je to asi o dost rychlejší a přesnější, co? No, za měsíc a kousek mám narozky, tak si nechám asi nadělit - aspoň to bude něco pro mě a ne do domácnosti :lol:

Ještě mě zajímá ten řezák - viděla jsem, že jsou různé velikosti - je třeba to nějak řešit nebo stačí jeden nějaký „střední“? Je mi jasné, že na velké kusy je asi lepší velký, na malé malý, ale zas jak velké jsou v těch dílech rozdíly, že jo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.4.09 21:52

Já mám tento:

http://www.patchworky.cz/…/big/255.png

je sice drahý, ale jako velkou výhodu vidím schovávání kolečka, přijde mi to bezpečnější - a dá se zasunuté i vysunuté zaaretovat, takže je práce s ním bezpečnější - a skladování taky.

Já kupovala - teda vlastně ne já, Ježíšek kupoval přímo tady: www.patchworky.cz a dala jsem si poradit. Ješíšek byl velmi spokojen, já si vybrala, objednala, zaplatila, zásilku od pošty převzala a do garáže uklidila a Ješíšek se ptal, zda bych i nezabalila, ale to jsem už Ježíška poslala do háje :D A Ježíšek řekl, že když už má takový servis, že by to mohlo být komplet :)

Podložka je super, mám 60×40 a budu asi investovat ještě do menší na cesty a na přenášení po domě, ne, že bych šila všude, ale obojí je šikovné i na jiné věci než na PW :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.4.09 22:05

Super odkaz, díky moc… Normálně tu sedím a hledím na to jak puk s otevřenou pusou - na ty pomůcky - nejvíc mě asi dostal ten zakladač šikmých proužků - to ani netuším, na co je… Tak to vidím, že jsem se svýma nůžkama, pravítkem a obyčejnou tužkou těžký amatér :lol: :lol: :lol: Ještě by to chtělo do popisu zboží přidat vysvětlivky pro blbé - jako na co všecky ty věci jsou :lol:

Lesi, to máte teda vyčuraného Ježíška, ani balit se mu nechce :lol: No u nás by to asi bylo podobné, narozeninoví darovači by jistě vyžadovali totéž :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.4.09 09:28

Je to opravdu moc fajn relax - jn ten čas není :(

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.5.09 23:12

Mno, tak jo, nechala jsem si k dnešním narozkám nadělit penízky a chystám se koupit nějaké ty pomůcky. Rozhodla jsem se pro podložku 60×45 cm, ten řezák, co tu byl na obrázku a teď dumám nad pravítkem.

Chci zatím pořídit asi spíš jenom jedno, jaké je nejlepší? (to je blbý dotaz, co? :roll:) Celkem se mi pozdává to 15×60 cm, ale jestli to zas není moc obrovské, kdybych dělala z menších kousků? Nebo je lepší čtvercové? Jsem z toho cosi jelen :lol:

Máte ještě dobré zkušenosti s nějakými dalšími pomůckami? Jestli to tu teda ještě někdo navštěvuje :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.5.09 23:54
Angua píše:
Mno, tak jo, nechala jsem si k dnešním narozkám nadělit penízky a chystám se koupit nějaké ty pomůcky. Rozhodla jsem se pro podložku 60×45 cm, ten řezák, co tu byl na obrázku a teď dumám nad pravítkem.

Chci zatím pořídit asi spíš jenom jedno, jaké je nejlepší? (to je blbý dotaz, co? :roll:) Celkem se mi pozdává to 15×60 cm, ale jestli to zas není moc obrovské, kdybych dělala z menších kousků? Nebo je lepší čtvercové? Jsem z toho cosi jelen :lol:

Máte ještě dobré zkušenosti s nějakými dalšími pomůckami? Jestli to tu teda ještě někdo navštěvuje :lol: :lol: :lol:

Jako základ určitě to 60×15, to mi věř… Uřízneš s tím i širší látku, na malinké to není až tak obrovské. Ale je fakt, že já PW propadla fest, tak si hodlám dokoupit i menší pravítko a podložku kvůli mobilitě, jinak je to větší fakt nutnost…

Už jsi něco ušila?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.09 14:31

Jo, to přesně jsem si právě říkala, že to bude fajn na větší kusy… Tak asi do něho půjdu.

Ušila jsem zatím jen to, jak jsem se chlubila na předchozí straně - v poslední době jsem byla lehce zaneprázdněna porodem, zotavováním a hlavně novorozenětem :lol: Ale určitě něco plánuju, jen to asi nebude pozítří :roll: No, i když, jak si koupím ty nové pomůcky, tak možná macešsky odložím dítě a pustím se do šití - koneckonců už se trochu usazujem… :lol:

Ty prosím tě šiješ s třema malýma dětma kdy??? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.5.09 14:39

Jejda, no jo, teď koukám na metr!!! Gratulujuuu!

A prosímtě, s jedním jsem čas taky neměla, se dvěma bylo líp, co mám tři jsem v klidu a v pohodě :) (mezi ječením po řvoucích dětech.) Třeba teď, manžel odkráčel na ona místa, Kunhůty spát (jsme dneska celí zpoždění), já půjdu poklidit kuchyň a mám volno… I když dnes ji asi využiju mytím oken, zbývá mi „jen“ obývák a ač se mi nechce, je třeba ta čtyři poslední okna dorazit…

Jo a pustila jsem se do kostlivce - štola na stůl (celoplošný ubrus je u nás nesmysl), prošitá, leč křivě a s nevysráženou podšívkou… Tak pářu - ale už mám skoro hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.09 14:59

Díky 8)

Aha, takže čím víc dětí, tím víc času, jestli tomu dobře rozumím :lol: O poklízení kuchyně ani nemluvím, máme tu jak po výbuchu - asi budu muset taky na to skočit… :roll:

Tak se pak s dílkem pochlub… Párání musí být hrůza, já jak mám něco párat, tak mě to tak naštve, že se k tomu musím vrátit až za několik dnů, měsíců, někdy i let (podle rozsahu párání) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.5.09 15:06

Však mi to tu už pár měsíců leží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
19.6.09 17:19

Teprve ted jsem objevila tuhle diskusi.musím říct,že mě tahle technika zaujala asi před 4 lety.Byla to náhoda,četla jsem inzerát,že jedna paní shání manuál ke staršímu šicímu stroji,a já ho měla,tak jsem jí zavolala.
Paní mě ukázala svoje výrobky,no a mě to zaujalo,tak jsem se to od ní učila.Napřed ručně(to trvá šíííleně dlouho a pak jsme to zkoušely na stroji.Mám teda jenom pár výrobků,ale bavilo mě to,ale pak jsem najednou přestala a čekám,až mě to zase chytne.
Každopádně je to supr koníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.7.09 15:57

Dlouho jsem nebyla, ale mám už ve své dece pokroky a jdu se chlubit :)

Takto vypadaly ušité bloky - popravdě mi k sobě moc barevně neseděly: 

Pár jsem jich vyřadila, pár jsem si jich sama sobě šlohla na sedáky do kuchyně a tohle jsem udělala se zbytkem: Takto se mi líbí mnohem víc :) No a teď najít čas na prošití celé deky - takže dát dohromady vatelín, předek a záda, prošít, olemovat… A vůbec se mi do toho teda nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
2.7.09 16:05

Ježíši vy jste šikovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
2.7.09 16:43

Lesi vypadá to dobře,zkusím ty svoje taky vyfotit