Patchwork – baví vás?
- Fotoalbum (20)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyplatí, práce s řezákem, podložkou a pravítkem je zcela někde jinde než s nůžkami - asi jako bys srovnávala škodu 100 a superb… Přitom obojí je škodověnka, žejo? ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi, díky, je to asi o dost rychlejší a přesnější, co? No, za měsíc a kousek mám narozky, tak si nechám asi nadělit - aspoň to bude něco pro mě a ne do domácnosti ![]()
Ještě mě zajímá ten řezák - viděla jsem, že jsou různé velikosti - je třeba to nějak řešit nebo stačí jeden nějaký „střední“? Je mi jasné, že na velké kusy je asi lepší velký, na malé malý, ale zas jak velké jsou v těch dílech rozdíly, že jo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám tento:
http://www.patchworky.cz/…/big/255.png
je sice drahý, ale jako velkou výhodu vidím schovávání kolečka, přijde mi to bezpečnější - a dá se zasunuté i vysunuté zaaretovat, takže je práce s ním bezpečnější - a skladování taky.
Já kupovala - teda vlastně ne já, Ježíšek kupoval přímo tady: www.patchworky.cz a dala jsem si poradit. Ješíšek byl velmi spokojen, já si vybrala, objednala, zaplatila, zásilku od pošty převzala a do garáže uklidila a Ješíšek se ptal, zda bych i nezabalila, ale to jsem už Ježíška poslala do háje
A Ježíšek řekl, že když už má takový servis, že by to mohlo být komplet ![]()
Podložka je super, mám 60×40 a budu asi investovat ještě do menší na cesty a na přenášení po domě, ne, že bych šila všude, ale obojí je šikovné i na jiné věci než na PW ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super odkaz, díky moc… Normálně tu sedím a hledím na to jak puk s otevřenou pusou - na ty pomůcky - nejvíc mě asi dostal ten zakladač šikmých proužků - to ani netuším, na co je… Tak to vidím, že jsem se svýma nůžkama, pravítkem a obyčejnou tužkou těžký amatér
Ještě by to chtělo do popisu zboží přidat vysvětlivky pro blbé - jako na co všecky ty věci jsou ![]()
Lesi, to máte teda vyčuraného Ježíška, ani balit se mu nechce
No u nás by to asi bylo podobné, narozeninoví darovači by jistě vyžadovali totéž ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno, tak jo, nechala jsem si k dnešním narozkám nadělit penízky a chystám se koupit nějaké ty pomůcky. Rozhodla jsem se pro podložku 60×45 cm, ten řezák, co tu byl na obrázku a teď dumám nad pravítkem.
Chci zatím pořídit asi spíš jenom jedno, jaké je nejlepší? (to je blbý dotaz, co?
) Celkem se mi pozdává to 15×60 cm, ale jestli to zas není moc obrovské, kdybych dělala z menších kousků? Nebo je lepší čtvercové? Jsem z toho cosi jelen ![]()
Máte ještě dobré zkušenosti s nějakými dalšími pomůckami? Jestli to tu teda ještě někdo navštěvuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Mno, tak jo, nechala jsem si k dnešním narozkám nadělit penízky a chystám se koupit nějaké ty pomůcky. Rozhodla jsem se pro podložku 60×45 cm, ten řezák, co tu byl na obrázku a teď dumám nad pravítkem.Chci zatím pořídit asi spíš jenom jedno, jaké je nejlepší? (to je blbý dotaz, co?
Máte ještě dobré zkušenosti s nějakými dalšími pomůckami? Jestli to tu teda ještě někdo navštěvuje) Celkem se mi pozdává to 15×60 cm, ale jestli to zas není moc obrovské, kdybych dělala z menších kousků? Nebo je lepší čtvercové? Jsem z toho cosi jelen
![]()
![]()
Jako základ určitě to 60×15, to mi věř… Uřízneš s tím i širší látku, na malinké to není až tak obrovské. Ale je fakt, že já PW propadla fest, tak si hodlám dokoupit i menší pravítko a podložku kvůli mobilitě, jinak je to větší fakt nutnost…
Už jsi něco ušila?
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to přesně jsem si právě říkala, že to bude fajn na větší kusy… Tak asi do něho půjdu.
Ušila jsem zatím jen to, jak jsem se chlubila na předchozí straně - v poslední době jsem byla lehce zaneprázdněna porodem, zotavováním a hlavně novorozenětem
Ale určitě něco plánuju, jen to asi nebude pozítří
No, i když, jak si koupím ty nové pomůcky, tak možná macešsky odložím dítě a pustím se do šití - koneckonců už se trochu usazujem… ![]()
Ty prosím tě šiješ s třema malýma dětma kdy??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, no jo, teď koukám na metr!!! Gratulujuuu!
A prosímtě, s jedním jsem čas taky neměla, se dvěma bylo líp, co mám tři jsem v klidu a v pohodě
(mezi ječením po řvoucích dětech.) Třeba teď, manžel odkráčel na ona místa, Kunhůty spát (jsme dneska celí zpoždění), já půjdu poklidit kuchyň a mám volno… I když dnes ji asi využiju mytím oken, zbývá mi „jen“ obývák a ač se mi nechce, je třeba ta čtyři poslední okna dorazit…
Jo a pustila jsem se do kostlivce - štola na stůl (celoplošný ubrus je u nás nesmysl), prošitá, leč křivě a s nevysráženou podšívkou… Tak pářu - ale už mám skoro hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky ![]()
Aha, takže čím víc dětí, tím víc času, jestli tomu dobře rozumím
O poklízení kuchyně ani nemluvím, máme tu jak po výbuchu - asi budu muset taky na to skočit… ![]()
Tak se pak s dílkem pochlub… Párání musí být hrůza, já jak mám něco párat, tak mě to tak naštve, že se k tomu musím vrátit až za několik dnů, měsíců, někdy i let (podle rozsahu párání)
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teprve ted jsem objevila tuhle diskusi.musím říct,že mě tahle technika zaujala asi před 4 lety.Byla to náhoda,četla jsem inzerát,že jedna paní shání manuál ke staršímu šicímu stroji,a já ho měla,tak jsem jí zavolala.
Paní mě ukázala svoje výrobky,no a mě to zaujalo,tak jsem se to od ní učila.Napřed ručně(to trvá šíííleně dlouho a pak jsme to zkoušely na stroji.Mám teda jenom pár výrobků,ale bavilo mě to,ale pak jsem najednou přestala a čekám,až mě to zase chytne.
Každopádně je to supr koníček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dlouho jsem nebyla, ale mám už ve své dece pokroky a jdu se chlubit ![]()
Takto vypadaly ušité bloky - popravdě mi k sobě moc barevně neseděly: 
Pár jsem jich vyřadila, pár jsem si jich sama sobě šlohla na sedáky do kuchyně a tohle jsem udělala se zbytkem:
Takto se mi líbí mnohem víc
No a teď najít čas na prošití celé deky - takže dát dohromady vatelín, předek a záda, prošít, olemovat… A vůbec se mi do toho teda nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit