Patchwork – baví vás?
- Fotoalbum (20)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, tak ja mam o vikendu naopak casu trochu vic, protoze mi s malou pomaha manzel… ted nam treba sel ohrivat veceri a ja muzu pidlikat do notase ![]()
Ja jsem si latky vybirala kvuli barevnosti (v tech zbytcich moc vyber nebyl nebo jsem to nevidela) a ted koukam, ze to je desne strakaty, takze uberu a do ctvercu budu davat min latek. Hvezdu mam hotovou a barevne se mi moc libi. Jako zacatecnikovi se mi ale nesely uplne presne cipy na stredu a cely blok vysel o centimetr vetsi nez jsem chtela, takze i vnejsi cipy mozna prijdou o hroty…no jeste uvidim, treba to pujde nejak zakamuflovat…
Jeste zkusim znovu vetrnik, jinak baŕevny se taky bude hodit. Vzor tehle hvezdy je z knizky Patchwork sity na stroji, tak muzu fotit i dalsi bloky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náhodou dobrý!! My byli v podvečer očkovat psa a cestou mě manžel vyložil v Hornbachu, že si mám koupit i novou desku na malý stolek, ať se mi tam vejde i podložka a řezák - takže dneska asi už šít nebudu, bo musím desku naolejovat ![]()
Ale na hvězdu se těším, že ji taky vyzkouším
Jaký budeš šít teď?
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Novej stolecek ti preju, nechapu, jaks to mohla delat na tom malem… Ja mam klasicky velky stul v pokoji k dispozici, tam siju a zehlim a rezu na velkem zehlicim prkne - mimichodem je to perfektni pridavna pracovni plocha. Jen jsem se rezacim koleckem nejak rozvasnila a mam prorizly ubrus i to zehlici prkno
Taky jsem zjistila, ze u pw si nemuzu rict milimetr sem, milimetr tam…kdyz je na bloku pet svu, tak mi to pak hazi desny rozdily, takze si pujdu koupit jeste to specialni pravitko.....
Budu delat jeste vetrniky a zitra neco vyberu z knizky, vyfotim a poslu…
A fakt jsem tu jediny, kdo propadl pw?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě ob:,–(ila náš velký stůl
A u toho pidistolu v kuchyni jsme dva roky snídali nebo fofrem večeřeli
V pěti!! Takže budeme mít větší stůl v kuchyni a k tomu já zbrusu nový stolek na práci.
Protože stejně trávíme večery spolu - nemá smysl být každý jinde, tak mám koutek.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem to mela pomotany, s tema stolama…
Zkousela jsem letici husy, ale dopadlo to katastrofalne…musim na to mit klid a soustredit se na presnost…
Muz odnaucuje Klaru nocni kojeni a tak jsme vsichni pekne nevyspali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi, jak pokracujes?
Ja se priznam, ze se flakam, stroj mam po navsteve uklizeny a nejak neni nalada ho zas vytahnout.....budu se muset dokopat nebo dat Klaru babicce na hlidani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dohánám resty - došila jsem holkám taštičky - to úplně před chvílí. Manželovi další do tomboly na ples a zítra musím dorazit druhý podsedák do kuchyně, mám ho rozešitý a vypraná židle už zase volá o vyprání… Popravdě ji šroubovat na každé praní - no brrrr.
A pak asi došiju ty bloky co jsem sama sobě si šlohla na sedáky
no a pak se odhodlávám na kompletaci - všechno dobrý, ale prošívání bude asi normální běs…
Nafotím a dám fotky, jo? Teď alespoň ty taštičky:
http://emimino.cz/…dscf8181.jpg
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi , s nadšením jsem čekala, kdy zas něco vložíš
Krása!!! Moc vás, holky, obdivuju, a dík, že mi vléváte do žil touhu taky něco stvořit - i když k realizaci zatím nedošlo. Asi mě odrazuje noční doba, ve které teprv vkládáš příspěvky, já v deset odpadám ![]()
Mmch. má cenu se to pw pouštět bez speciálních pomůcek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eliška píše:
Lesi , s nadšením jsem čekala, kdy zas něco vložíšKrása!!! Moc vás, holky, obdivuju, a dík, že mi vléváte do žil touhu taky něco stvořit - i když k realizaci zatím nedošlo. Asi mě odrazuje noční doba, ve které teprv vkládáš příspěvky, já v deset odpadám
Mmch. má cenu se to pw pouštět bez speciálních pomůcek?
Se čtyřma dětma bych odpadala taky
Ničí mě už ty moje tři… Holky jsou nachrmlané, já taky a tak jsme doma, no parádní věc na moje nervy
A děkuji moc za pochvalu, mě to děsně baví ![]()
Bez pomůcek jse šila taky, dá se, ale je to delší a pracnější. Ale zkus šití na papír, tam ti pomůcky zase až tak nepomohou ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se to naučila teprve teď (ale jsem fakt naprostý začátečník) Máš na papíře předlohu, podle ní šiješ, zrubu přikládáš látky a až je hotovo, papír promneš a odtrhneš - a zbyde ti ušitý obrázek. Fakt to je snadné a hodně efektní.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hurá, včera jsem dorazila druhý sedák
Ještě jeden… Ale mi se táááák nechce
Zvlášť protože bude zpočátku schovaný… I když možná ne, u stolu na šití mám stejnou židli jako v kuchyni. Jenže všechny ty židle patří k velkému stolu do obýváku… Možná stejně budu časem kupovat do kuchyně jiné - tak si říkám, že je blbost šít dopředu sedák, žejo? ![]()
Tady je ![]()
http://emimino.cz/…8191%7E0.jpg
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jee holky super..Lesi Ty jsi multi zrucna!
jsi fakt sikulka! Jeste pletes z papiru?
Ja se musim dokopat a taky zacit..chystam se uz takovou dobu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Johaneska píše:
Jee holky super..Lesi Ty jsi multi zrucna!![]()
jsi fakt sikulka! Jeste pletes z papiru?Ja se musim dokopat a taky zacit..chystam se uz takovou dobu..
Pletu
Teda mám to v plánu ![]()
Já jsem spíš než na pičičandy na věci, které prakticky využijem - a koše budeme potřebovat, ale ne hned - to až stará police, co ji nechali původní majitelé ve špajzu, přestane sloužit jako botník, mám v plánu ji vyšperkovat a už vím přesně jak - a koše jsem v tom plánu zahrnuté.
Teď jsem se zamilovala do jedné deky na MMB a tak ji vyrábím, bude kouzelná ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit