Patchwork – baví vás?
- Fotoalbum (20)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, tak jsem udelala najezd na Galanterii (nechtela jsem cekat na dodavku z MMB, ale i tak diky za odkazy, treba casem dokoupim) a uz se latky perou. Tak jen ususit, vyzehlit a muzu vas dohnat. Jestli si to dobre pamatuju, tak musim udelat ctverce a srub, je to tak? Abysme byly zhruba nastejno.......
Jo, ty latky jsem koupila pro prazske v Latky Mraz v Kamenicky. Maji tam extra prodejnu zbytku a bavlnu jsem poridila v prumeru za 49,– (25,– nejlevnejsi kosticka az 59,–). A vyber docela byl i kdyz v jine barevne skale nez jsem puvodne chtela.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od středy mají v Jysku výprodej metráže - ceny od 25 Kč za metr, tak si myslím, že by se tam taky dalo vybrat. A ještě jeden takový malý tip mám - já nakupuji i v sekáči. Někdy se tam dají sehnat úplně nové závěsy, ubrusy, nebesa na postýlky, povlečení a pod. Stačí pak jen vyprat a šít
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se jdu chlubit
Neplánovaně jdu na návštěvu gratulovat, tak jsem vyráběla dárečky ![]()
http://emimino.cz/…dscf8119.jpg
Je to druhý pokus o tu větší a první o tu menší ![]()
První pokus mám na plínky:
http://emimino.cz/…dscfxxxx.jpg /> A už mě holky zaúkolovaly, že chtějí taky na svoje blbinky
Jen už nebudou se srdíčky ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo kdysi si pamatuji ty prodejny „partiovek“ byly tam metráže za pár kaček a co se z toho dalo ušít. Snad se časy vrátí a něco takového bude, dnes, když se koupí metr bavlny za 80,–, tak to je úspěch. Nebo pokud by měl někdo z Ostravy tip, sem s ním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sati, v sekacich budu koukat prubezne, ale ted jsem potrebovala latky hned na tuhle deku…
lesino, super etuje…posli prosim detail vsiti zipu, prip. strucny postup praci.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak jak pokracujete? Kdo vsechno, krome Lesiny, sije deku?
Ja hlasim hotovy srub, dneska jeste udelam kostky (obyc. sachovnici) a co dal? Nejakou hvezdu? Nakonec delam ctverce 20×20, abych si mohla delat sablony z kancelarskeho papiru…snad to neni moc male, abych se pak neprala s pididilkama…
Jo a v Ikee maji taky peknou bavlnu, kosticky š.150cm za 79,– a pak ruzne jednobarevky za 69,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já hlásím, že jsem lump
Dva hotové bloky jsem si sama sobě sebrala a dělám z nich sedáky na kuchyňské židle - jsem sebekriticky uznala, že to, co tam máme je normální běs
Jsem židle napevno potáhla loni na jaře… Světlou látkou
![]()
A máme děti, psa a kočky… Takže vyrábím sedáky na snadné sundání a na praní ![]()
Pak nafotím
Ale já mám pořád ještě náskok, takže snad si mohu odbočku dovolit ![]()
Endy, doporučuji obyčejný větrník (netuším, jak se to jmenuje
a třeba v rámečku z jiné látky vypadá hodně efektně. šije se velmi snadno ze dvou obdélníků - nejprve se prošije, teprve potom nařeže - takže se netrápíš s trojúhelníky. Poslala bych ti na mail ofocený návod
Vypadají dobře i čtyři malé vedle sebe - ale s tím je už dost práce.
Podívej:
http://emimino.cz/…cf8082_2.jpg
http://emimino.cz/…cf8082_3.jpg
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesino, odbocka se toleruje ![]()
Vetrnik vypada dobre, tak ho udelam taky..... navod prosim posli na vondandy @ centrum.cz. U tehle nejdriv sesit a pak rezat se bojim, ze netrefim velikost potrebneho ctverecku, tak uvidime…Pak vyfotim a taky poslu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je právě výsledný rozměr toho větrníku nepodstatný - vše opravíš tím rámečkem na správnou velikost - je to ideální blok na zbytky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesino, navod na vetrnik neposilej, nasla jsem to v knizce a mam usito…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Supeer
Já došívám první sedák - jsem si to jako obvykle zkomplikovala blbinkama… Ale budou super…
Chtěla jsem to nafotit současně
Tak budu fotit jen židli - jednu
Druhá musí počkat. Joj, teď si uvědomuju, že bych měla udělat tři
Fůůůj
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak posilam na ukazku tri hotove ctverce..... Srub mi vysel nejak mensi, tak jsem kolem musela dosit jeste jeden pruh a pak ho seriznu na pozadovanou velikost…
a tady je navrh na dalsi ctverec
Lesino, sedak je peknej, hezky latky… uz mas i druhy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napůl
O víkendu nějak není čas… A budu šít ještě jeden - zhruba za rok nahradíme dětskou židličku normální židlí a já vím zcela jistě, že se mi nebude chtít po tak dlouhé době došívat další sedák - tak ho ušiju hned… Takže si kradu další blok ![]()
Jsem si vyboxovala větší desku na stůl do kuchyně - sice tam jen snídáme a jíme s holkama v týdnu, ale u toho pidistolku 60×90 cm (původně byl vyrobený ze starého šicího stroje pod akvárko) to je značně nepohodlné - no a na půdě jsme našli druhý starý šicí stroj po původních majitelch, takže jupí, mám o půlku delší stůl v kuchyni a v obýváku tenhle malý stolek jen pod šicí stroj
Sice se mi tam už nevejde podložka na řezání, ale i tak to je prostě super ![]()
Ty tvoje tři bloky vypadají super - hele, ta tvoje deka bude barevně úplně jiná
Hvězdu beru - už jsem ji zkoušela, ale mám ji jen ze dvou látek - tak si ji udělám ještě jednou ze tří ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit