Indiánský totem :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
12.2.09 21:27

Ajko
ten je krásný. :o Kam se ten náš na ten váš hrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
13.2.09 10:36

Su rada, ze sem to stihla, jeste nez jste se do toho pustili, Pitrisku… Ja uz myslela, ze sem prisla s krizkem po funuse :oops: :lol:
Fakt se tesim na ten vas vytvor!! :wink: Klidne sem lupni i prubezne nejakou fotecku, abychom videli, jak se dilo dari :wink:
Tak zdar praci! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
13.2.09 10:37

Jo a dekuju za chvalu, :oops: ale ja ho jenom pomalovala… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
18.2.09 23:47

no jak „JENOM“!!!! To je přeci to hlavní ne!! :lol:
No my jsme ve fázi „loupání kůry“ a řezání „krku“ :lol: (no prostě… zúžení v místě „pod hlavou“ totemu).

Jenom musím zajet do nějakýho OBI, abych tam koupila nějakou tu impregnaci.
Aby mi neztrouchnivěl, když už se s ním budu dělat :cry:

Jo ale děvčata. Já čekala, že mi tam „švagr“ dá nějaký kůlek kolem metru a půl. A on mi tam natáhl třímetrovou borovici nebo smrk nebo co to je - strom jak blázen!!!
No to bude sov a duchů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
19.2.09 00:21

Teda to si máknete.Už se těším na výsledné fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
19.2.09 01:53

eště že nemam umělý nehty :lol: ty bych si obrousila o tu kůru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
19.2.09 12:52

No páni, tak to bude Král totemů :wink:
Těším se na fotodokumentaci :potlesk:
A nehtíky dostanou zabrat, si piš! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
28.2.09 18:20

Tak, kůra je „do mrtě“ osekaná/oloupaná.
A teď to prý musí vyschnout, ten slavnej kmen.
Ještě že mě manžel zarazil, já už startovala do barev laků pro impregnaci a dokonce jsem si už i zhotovila „náčrt“ těch malůvek, které na to nakonec umístím. Dvě sovy a lesního ducha jak drží v pařátech rybu! Laděno do modro-červeno-bílo-hněda.
Tak pak to sem vrazím! Teď to leží v chatě a údajně to dřevo vysychá, ale včera nám to při konečném dolupování zmoklo :twisted: :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
4.3.09 12:12

Sijova, Pitrisku , ty jsi teda do vseho pekne hrr :wink: :huban: ..Nechci te strasit, ale takovy kminek nez vyschne :roll: …Mozna za rok :o (a to zmoknuti v tom nehraje zadnou roli :wink: )

Tak hodne trpelivosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
4.3.09 22:33

ROK?? jak jako???? 8O 8O 8O 8O 8O TO JAKO 365 DNÍ, přibližně??
to ale nemůžu vydržet do tý doby! :lol: :lol:

Můj otec mi řekl měsíc (to mě rozesmutnil), manžel tři měsíce (to už sem začala pomalu zoufat) - ale rok - to si snad udělam mezitim nějakej plastovej ze slisovanejch pet flašek.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Takhle. On je teda docela tenkej. V průměru takových… možná 15 cm. On nám totiž přinesl docela tenkej, no ale nevím… a v tý chatě je zima netopí se tam :roll:
(ale zase ten ségruše přítel mi tvrdil, že to tak má být, protože prý jinak by to popraskalo - já mu totiž chtěla zatopit, tomu kmenu, aby jako rychlejc vyschl - páč jsem pako :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
5.3.09 10:35

Jejda, Pitrisku , tak to ja si predstavila takovy trosku vetsi.. nebo spis podle velikosti - sirsi kminek :lol: Promiiin, nechtela sem te vydesit 8)
Tak to snad ty tri mesice budou stacit :wink:

Jenom me este napada… Na jakem principu funguji susicky napr. na pile? Tam se tem klacikum take topi, ne?? :o :roll:
Nam kdyz susili tramy na stavbu, tedy poradne tramy :wink: , tak to trvalo cca dva mesice, nez vyschly tak, aby se s nimi dalo pracovat :nevim:

Vydrz, Prtka, vydrz! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
5.3.09 15:40

neboj - nevyděsila, pouze trpím neukojitelnou touhou zapíchnout si ho na tu zahradu!!!!!
no já jsem taky totiž původně myslela, že se mi přinese silnější kmen - ale byla jsem ráda i za tento jelikož nám ho dovlekli zadarmo …
Ale teď jak to Ajko čtu, tak jsem asi ještě radši, že nejni širší!!!!! :lol:

No mně taky právě připadalo logický, že tomu kmeni spíš budu topit, a on vyschne. Ale já tomu rozumim… jak koze od prdele k noze bývala by řekla moje babička.

A teď mě ještě napadá: dostala jsem instrukci „sáhnout na to dřevo, a jestli bude suchý, tak je suchý…“ -no to jsem zvědavá jak to poznam.
Asi tam pak zase někoho zkušenýho dovleču ať na to radši šáhne on.
Ach jo JÁ CHCI MALOVAT SOVY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
27.4.09 15:33

Ahoj, Pitrisku, jak pokracujete? Porad susite? :D
Ja ted o vikend videla krasny totem, tak jsem si na Tebe vzpomnela :wink: Skoda, ze jsem nemela s sebou fotak, hned bych Ti ho sem pro inspiraci lupla. 8)

Tak zdar praci a zase se nekdy ozvi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bittner jaroslav
26.12.11 18:41

totem

Kdo poradí ,kde si objednat totem na tábořiště 2 až 3 m vysoký..nejlépe c sever. čechách řezbář dík za info. a přeji PF 2012

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat