Indiánský totem :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Su rada, ze sem to stihla, jeste nez jste se do toho pustili, Pitrisku… Ja uz myslela, ze sem prisla s krizkem po funuse
![]()
Fakt se tesim na ten vas vytvor!!
Klidne sem lupni i prubezne nejakou fotecku, abychom videli, jak se dilo dari ![]()
Tak zdar praci! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jak „JENOM“!!!! To je přeci to hlavní ne!! ![]()
No my jsme ve fázi „loupání kůry“ a řezání „krku“
(no prostě… zúžení v místě „pod hlavou“ totemu).
Jenom musím zajet do nějakýho OBI, abych tam koupila nějakou tu impregnaci.
Aby mi neztrouchnivěl, když už se s ním budu dělat ![]()
Jo ale děvčata. Já čekala, že mi tam „švagr“ dá nějaký kůlek kolem metru a půl. A on mi tam natáhl třímetrovou borovici nebo smrk nebo co to je - strom jak blázen!!!
No to bude sov a duchů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No páni, tak to bude Král totemů ![]()
Těším se na fotodokumentaci ![]()
A nehtíky dostanou zabrat, si piš! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak, kůra je „do mrtě“ osekaná/oloupaná.
A teď to prý musí vyschnout, ten slavnej kmen.
Ještě že mě manžel zarazil, já už startovala do barev laků pro impregnaci a dokonce jsem si už i zhotovila „náčrt“ těch malůvek, které na to nakonec umístím. Dvě sovy a lesního ducha jak drží v pařátech rybu! Laděno do modro-červeno-bílo-hněda.
Tak pak to sem vrazím! Teď to leží v chatě a údajně to dřevo vysychá, ale včera nám to při konečném dolupování zmoklo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sijova, Pitrisku , ty jsi teda do vseho pekne hrr
..Nechci te strasit, ale takovy kminek nez vyschne
…Mozna za rok
(a to zmoknuti v tom nehraje zadnou roli
)
Tak hodne trpelivosti!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ROK?? jak jako????
TO JAKO 365 DNÍ, přibližně??
to ale nemůžu vydržet do tý doby!
![]()
Můj otec mi řekl měsíc (to mě rozesmutnil), manžel tři měsíce (to už sem začala pomalu zoufat) - ale rok - to si snad udělam mezitim nějakej plastovej ze slisovanejch pet flašek..
![]()
Takhle. On je teda docela tenkej. V průměru takových… možná 15 cm. On nám totiž přinesl docela tenkej, no ale nevím… a v tý chatě je zima netopí se tam ![]()
(ale zase ten ségruše přítel mi tvrdil, že to tak má být, protože prý jinak by to popraskalo - já mu totiž chtěla zatopit, tomu kmenu, aby jako rychlejc vyschl - páč jsem pako
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, Pitrisku , tak to ja si predstavila takovy trosku vetsi.. nebo spis podle velikosti - sirsi kminek
Promiiin, nechtela sem te vydesit ![]()
Tak to snad ty tri mesice budou stacit ![]()
Jenom me este napada… Na jakem principu funguji susicky napr. na pile? Tam se tem klacikum take topi, ne??
![]()
Nam kdyz susili tramy na stavbu, tedy poradne tramy
, tak to trvalo cca dva mesice, nez vyschly tak, aby se s nimi dalo pracovat ![]()
Vydrz, Prtka, vydrz! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neboj - nevyděsila, pouze trpím neukojitelnou touhou zapíchnout si ho na tu zahradu!!!!!
no já jsem taky totiž původně myslela, že se mi přinese silnější kmen - ale byla jsem ráda i za tento jelikož nám ho dovlekli zadarmo …
Ale teď jak to Ajko čtu, tak jsem asi ještě radši, že nejni širší!!!!! ![]()
No mně taky právě připadalo logický, že tomu kmeni spíš budu topit, a on vyschne. Ale já tomu rozumim… jak koze od prdele k noze bývala by řekla moje babička.
A teď mě ještě napadá: dostala jsem instrukci „sáhnout na to dřevo, a jestli bude suchý, tak je suchý…“ -no to jsem zvědavá jak to poznam.
Asi tam pak zase někoho zkušenýho dovleču ať na to radši šáhne on.
Ach jo JÁ CHCI MALOVAT SOVY!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Pitrisku, jak pokracujete? Porad susite? ![]()
Ja ted o vikend videla krasny totem, tak jsem si na Tebe vzpomnela
Skoda, ze jsem nemela s sebou fotak, hned bych Ti ho sem pro inspiraci lupla. ![]()
Tak zdar praci a zase se nekdy ozvi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
totem
Kdo poradí ,kde si objednat totem na tábořiště 2 až 3 m vysoký..nejlépe c sever. čechách řezbář dík za info. a přeji PF 2012
- Citovat
- Upravit