stříhání nechtíků

146
26.4.05 09:30

stříhání nechtíků

bojím se stříhat nechtíky.když měla dcerka 2 měsíce tak jsem střihla trošku do kůžičky,tekla ji krev a já se strašně bála otravy.proto jsem si koupila speciální nůžtičky.Dneska se mi to stalo znova a já mám strašný strach podruhé.Včera jsme totiž byli u doktorkyBarunka má zánět spojivek)a shodou okolností jsme se bavili o stříhání se sestřičkou a říkala že z toho jsou strašné záněty strepkokop apod.Já se tak šíleně bojím.Postříkala jsem prstík ajatinem a přeju si aby to nečervenalo.Barunka má 3 a půl měsíce.Strašně se za to nenávidím že jsem ji ublížila.Nevím co mám dělat.ryka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
26.4.05 09:37

Ahoj Barunko,
ja striham nehtiky za:,–(ne, kdyz Betynka spi. Delala jsem ji to uz od malicka, takze si na to zvykla a nevzbudi ji to. Ted ma 9 mesicu a delam to tak porad, protoze „zaziva“ to proste nejde. tak to taky zkus dokud je mala, pak uz by ji to mohlo budit.
Mej se krasne
Kacica + Betynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
26.4.05 09:48

Mám asi zázračné dítko,od malinka mi sedí při stříhání na klíně a kouká se na to.Takže je v klídku,povídáme u toho nesmysly…a stříhnout se mi jí ještě nepovedlo.Ale zato nohy…je hrozně lechtivá,takže to stojí za to.Jednou si nějak divně zatrhla nehet ma palci u nohy,sice to nehnisalo,ale zčervenalo to a sloupala se jí kolem kůžička.Mazala jsem to Framikoinem a rychle se to zahojilo.Ono není potřeba mít takový strach,ty záněty se miminek moc netýkají.Spíš jde o klid vás obou,tobě se přestanou klepat ruce,a malá se nebude vrtět,já to v úplně malinkatém období praktikovala s taťkou při kojení,já kojila a táta stříhal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
26.4.05 09:50

Na tema strihani nehtiku jsem vedla dlouhe hovory s nekolika lidma z novorozeneckeho. Ti mi docela dobre poradili a zatim zadny problem nebyl. Nejprve otri nuzky v 60% nim lihu. Strihame taky radeji ve spanku. Ale na nohach, jen kdyz je vzhuru. Po strihani namoc vatovy ctverecek zase do lihu a otri jim nehty a jejich okoli. Jestli ti vadi, ze by ditko cucalo polihovane prstiky, tak je rano oplachni. Ale uskodit by to nemelo.
Terik a Charlie 4 mesice a 3 tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
26.4.05 10:02

Ahoj,
ja striham nechtiky za:,–(ne pri reklamach tv products a podobne :lol: Nas malej to desne „zere“, a ja ho muzu v pohode ostrihat :wink:
Dokud byl mensi a spal i pres den, tak jsem mu je taky strihala ve spanku, ale ted uz to nejde…
Jinak - taky jsem ho parkrat strihla, hlavne zezacatku, nez jsme to poradne natrenovali, a doktorka mi poradila lehce to mazat teatree olejickem a fungovalo to! A ted ho pouzivam uplne na vsechno :wink:
Hezky den!
Eliska a Kuba (vcera 13m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
26.4.05 10:08

ahojky,
tak u nas jsme poverili strihanim nehtiku tatu. od zacatku strihame pri kojeni, to je prcek v klidu. i kdyz posledni dobou sebou zacina mrskat i u kojeni, tak nevim, jak to budeme delat dal.

Romca a David, 5 mesicu za chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
26.4.05 10:55

U nás taky stříhá táta. Když se do toho pustím já, malá je jak pytel blech. Tátovi sedí na klíně a apatycky kouká jak lítají třísky =o)))). Nechápu co je na tom od táty jiného?! :wink:

• Citovat
  • Upravit
1138
26.4.05 13:41

No, já s tím taky zápasím, i když už se mi povedlo taky zastříhnout. Bolístku jsem potírala mateřským mléhkom, pěkně a rychle se to zhojilo. Teď jsem přišla, že nejlepší způsob s naší holčinkou, je sednout si s ní, stulit si ji na bříško zádíčkama - do kuličky - a pak stříhat. V této poloze je zklidněná a nevadí jí stříhání. Nožky jsem takhle nezkoušela, ty stříhám vleže. NO už se těším, až bude větší a nehtiky nebudou tak pidi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
26.4.05 14:11

nehtíčky stříhám od malinkata. je třeba ručičku či nožičku pevněji stisknout a vzít to fofrem. Teď už se nebojím, Kačka poslušně sedí, zpíváme u toho nebo vychytám oblíbenou pohádku, reklamu a pak to jde samo.
Problémy jsem mívala, když byla Katuška ještě hodně maličká, přece jen měla ručičky táááák maličké.Když jsem se prvně ptala v nemocnici, jak na to kilové miminko, tak mi říkali, že to některé maminky řeší i okusováním nehtíků---u těch nejmenších miminek. k tomu teda nedošlo,ale zpočátku mi ji manžel pro jistotu přidržoval.
miselline+kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
26.4.05 14:45

Ahoj,
stříháme taky většinou u televize, prcek mi sedí na klíně a musí to být rychlé. Když byl úplně malinký, pořád si škrábal rukama po obličeji a sebelíp ostříhané nehty zanechávaly škrábance. Tak jsem nehtíky pilovala pilníčkem a bylo to lepší.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
28.4.05 18:43

stříhaní nehtíku

holky díky za nějaké radičkyNaštěstí to dopadlo dobře,ale budu to asi provádět ve spánku.Pro jistotu.Mimískum strašně rychle rostou ty malilinkaté nehtíčky.Zítra jdu na to znova.ÁCH JO. ryka,barborka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
28.4.05 21:32

Ahoj, u nás je to v pohodě. Je fakt,že na nožičkách je to horší,protože se sebou pořád mrská. Ale když jde o ručičky,tak mu ji chytnu, začnu na něj mluvit a dělat nějaké šaškárny a v pohodě v rychlosti mu je ostříhám. Tak těm,co to moc nejde přeji mnoho zdaru! monýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.4.05 16:47

Ahojky, u nás stříhání nehtů v pohodě,malá když spí tak se na ní vrhnu a za chvíli je hotovo :D . Stříhám co druhý den aby se neškrábala, je exematit, tak by to nedělalo dobrotu. Nohy jsou horší, ale taky se to musí zvládnout. hodně zdaru při stříhání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí