Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
bojím se stříhat nechtíky.když měla dcerka 2 měsíce tak jsem střihla trošku do kůžičky,tekla ji krev a já se strašně bála otravy.proto jsem si koupila speciální nůžtičky.Dneska se mi to stalo znova a já mám strašný strach podruhé.Včera jsme totiž byli u doktorkyBarunka má zánět spojivek)a shodou okolností jsme se bavili o stříhání se sestřičkou a říkala že z toho jsou strašné záněty strepkokop apod.Já se tak šíleně bojím.Postříkala jsem prstík ajatinem a přeju si aby to nečervenalo.Barunka má 3 a půl měsíce.Strašně se za to nenávidím že jsem ji ublížila.Nevím co mám dělat.ryka ![]()
Ahoj Barunko,
ja striham nehtiky za:,–(ne, kdyz Betynka spi. Delala jsem ji to uz od malicka, takze si na to zvykla a nevzbudi ji to. Ted ma 9 mesicu a delam to tak porad, protoze „zaziva“ to proste nejde. tak to taky zkus dokud je mala, pak uz by ji to mohlo budit.
Mej se krasne
Kacica + Betynka
Mám asi zázračné dítko,od malinka mi sedí při stříhání na klíně a kouká se na to.Takže je v klídku,povídáme u toho nesmysly…a stříhnout se mi jí ještě nepovedlo.Ale zato nohy…je hrozně lechtivá,takže to stojí za to.Jednou si nějak divně zatrhla nehet ma palci u nohy,sice to nehnisalo,ale zčervenalo to a sloupala se jí kolem kůžička.Mazala jsem to Framikoinem a rychle se to zahojilo.Ono není potřeba mít takový strach,ty záněty se miminek moc netýkají.Spíš jde o klid vás obou,tobě se přestanou klepat ruce,a malá se nebude vrtět,já to v úplně malinkatém období praktikovala s taťkou při kojení,já kojila a táta stříhal…
Na tema strihani nehtiku jsem vedla dlouhe hovory s nekolika lidma z novorozeneckeho. Ti mi docela dobre poradili a zatim zadny problem nebyl. Nejprve otri nuzky v 60% nim lihu. Strihame taky radeji ve spanku. Ale na nohach, jen kdyz je vzhuru. Po strihani namoc vatovy ctverecek zase do lihu a otri jim nehty a jejich okoli. Jestli ti vadi, ze by ditko cucalo polihovane prstiky, tak je rano oplachni. Ale uskodit by to nemelo.
Terik a Charlie 4 mesice a 3 tydny
Ahoj,
ja striham nechtiky za:,–(ne pri reklamach tv products a podobne
Nas malej to desne „zere“, a ja ho muzu v pohode ostrihat ![]()
Dokud byl mensi a spal i pres den, tak jsem mu je taky strihala ve spanku, ale ted uz to nejde…
Jinak - taky jsem ho parkrat strihla, hlavne zezacatku, nez jsme to poradne natrenovali, a doktorka mi poradila lehce to mazat teatree olejickem a fungovalo to! A ted ho pouzivam uplne na vsechno ![]()
Hezky den!
Eliska a Kuba (vcera 13m)
ahojky,
tak u nas jsme poverili strihanim nehtiku tatu. od zacatku strihame pri kojeni, to je prcek v klidu. i kdyz posledni dobou sebou zacina mrskat i u kojeni, tak nevim, jak to budeme delat dal.
Romca a David, 5 mesicu za chvilku
U nás taky stříhá táta. Když se do toho pustím já, malá je jak pytel blech. Tátovi sedí na klíně a apatycky kouká jak lítají třísky =o)))). Nechápu co je na tom od táty jiného?! ![]()
No, já s tím taky zápasím, i když už se mi povedlo taky zastříhnout. Bolístku jsem potírala mateřským mléhkom, pěkně a rychle se to zhojilo. Teď jsem přišla, že nejlepší způsob s naší holčinkou, je sednout si s ní, stulit si ji na bříško zádíčkama - do kuličky - a pak stříhat. V této poloze je zklidněná a nevadí jí stříhání. Nožky jsem takhle nezkoušela, ty stříhám vleže. NO už se těším, až bude větší a nehtiky nebudou tak pidi:)
nehtíčky stříhám od malinkata. je třeba ručičku či nožičku pevněji stisknout a vzít to fofrem. Teď už se nebojím, Kačka poslušně sedí, zpíváme u toho nebo vychytám oblíbenou pohádku, reklamu a pak to jde samo.
Problémy jsem mívala, když byla Katuška ještě hodně maličká, přece jen měla ručičky táááák maličké.Když jsem se prvně ptala v nemocnici, jak na to kilové miminko, tak mi říkali, že to některé maminky řeší i okusováním nehtíků---u těch nejmenších miminek. k tomu teda nedošlo,ale zpočátku mi ji manžel pro jistotu přidržoval.
miselline+kačenka
Ahoj,
stříháme taky většinou u televize, prcek mi sedí na klíně a musí to být rychlé. Když byl úplně malinký, pořád si škrábal rukama po obličeji a sebelíp ostříhané nehty zanechávaly škrábance. Tak jsem nehtíky pilovala pilníčkem a bylo to lepší.
Katka
holky díky za nějaké radičkyNaštěstí to dopadlo dobře,ale budu to asi provádět ve spánku.Pro jistotu.Mimískum strašně rychle rostou ty malilinkaté nehtíčky.Zítra jdu na to znova.ÁCH JO. ryka,barborka.
Ahoj, u nás je to v pohodě. Je fakt,že na nožičkách je to horší,protože se sebou pořád mrská. Ale když jde o ručičky,tak mu ji chytnu, začnu na něj mluvit a dělat nějaké šaškárny a v pohodě v rychlosti mu je ostříhám. Tak těm,co to moc nejde přeji mnoho zdaru! monýsek
Ahojky, u nás stříhání nehtů v pohodě,malá když spí tak se na ní vrhnu a za chvíli je hotovo
. Stříhám co druhý den aby se neškrábala, je exematit, tak by to nedělalo dobrotu. Nohy jsou horší, ale taky se to musí zvládnout. hodně zdaru při stříhání