Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@polnickova píše:
Zdravím, berete svoje děti ke kadeřnicím nebo to zvládáte samy doma? Já naše tři synátory, už na druhém stupni ZŠ, beru strojkem každý měsíc na 5mm. Je to pohodlné a nenáročné na údržbu. Když je teplo tak jim to sjedu bez nástavce a je po starostech. Všem to vyhovuje. Jak to máte vy vyžadují vám děti návštěvu odborníků?![]()
Syn k holiči nechce, je malý, nemá žádné požadavky na střih. Až bude školou povinný, bude chodit k profesionálům. Já zvládnu horko těžko střih bez zubů.
@bublinek píše:
To jsem nezkousela, zkusím manžela jak by se na to koukal
Manzel strihaval strojkem kamarady, tak ma praxi ![]()
@polnickova píše:
@Alušáček Jim to sluší mají na to dobrej tvar hlavy
Syn má hlavu hezkou, výrazné oči, ale stejně při ostříhání strojkem vypadá jako z polepšovny. Nejlepší to má jen lehce zkrácené, delší ofina, ale aby mu nepadala do očí.
Mam syna, vzdy k holici, sama bych nemela odvahu, ale je fakt, ze 350 kc kazdy mesic za male dite neni malo.
Chodi zaroven s tatinkem, ale ten to ma uz za 400 Kc ![]()
Syn chodí ke kadeřnici každý měsíc, než zavřela tak jsme tam pár dní předtím byli. Až otevřou, tak hned vyrazíme. Já se telefonicky budu objednávat zítra, mám ty vlasy hooodně přerostlé.
No my máme se ségrou trauma z dětství, kdy nás máma stříhala sama, aby ušetřila
. Jo taky byla přesvědčená, že je to moc pěkný a vypadá to dobře. Sem tam mluvila i něco o hezkém tvaruhlavy
. Ale máme fotodokumentaci a fakt neee. Všechny děti z rodiny chodí od malička ke kadeřníkovi, holiči. Nechtěly jsme se ségrou dělat dětem, to co máma nám. Navíc je to i baví a užijou si to.
Já jsem levá, takže kluk chodí pod strojek ke kadeřnici, holce tam taky necháváme přistřihnout ofinu a konečky.
Na jaře jsme si teda na kluka už museli půjčit strojek. ale ujal se toho muž. Já holce fikla jednorázově ofinu. Zuby tam trochu byly, ale říkala, že to přežije, hlavně, když jí to nelezlo do očí. ![]()
@Jogrr píše:
Mam syna, vzdy k holici, sama bych nemela odvahu, ale je fakt, ze 350 kc kazdy mesic za male dite neni malo.
Chodi zaroven s tatinkem, ale ten to ma uz za 400 Kc
Tvl, to máte teda fakt drahé. Já platím za kluka 100 (a má to teda stejně drahé, jako tatínek). Za sebe dávám asi 380 (mytí, stříhání, foukání).
@polnickova píše:
Zdravím, berete svoje děti ke kadeřnicím nebo to zvládáte samy doma? Já naše tři synátory, už na druhém stupni ZŠ, beru strojkem každý měsíc na 5mm. Je to pohodlné a nenáročné na údržbu. Když je teplo tak jim to sjedu bez nástavce a je po starostech. Všem to vyhovuje. Jak to máte vy vyžadují vám děti návštěvu odborníků?![]()
Chodí k odborníkům - dcera se mnou, syn s mužem. Strojkem ho nebereme, nelíbí se to jemu ani nám… Teď holt to má přerostlé, ale to už tu chvíli vydrží.
Stříhám obě děti sama, už před karanténama jsem to tak dělala. Kluka beru strojkem a nůžkami a holka má dlouhé vlasy bez ofiny, tak té vždy jen rovně vezmu konečky. Zubaté to nemají
Včera jsem z nouze musela ostříhat i manžela a na tom se mi ten sestřih ode mne nelíbí
U něj jsem radši, když chodí k holiči.
Mám dvě holky, obvykle chodí ke kadeřnici. Nebojím se jim ostříhat akorát ofinu, což dělám v době prázdnin a nebo v době korony.
@Svistice píše:
Tvl, to máte teda fakt drahé. Já platím za kluka 100 (a má to teda stejně drahé, jako tatínek). Za sebe dávám asi 380 (mytí, stříhání, foukání).
A to mi zase prijde jako fest levne.
My Praha, kadernictvi v obchodnim centru.
Ja naopak nechodim nikam, striham se sama a meliry taky, tak mame naklady v ramci rodiny vykompenzovany ![]()
Dcera chodi od mala kadernici. Ona se uz vlasata narodila, takze poprve byla snad v 1,5 letech. Nikdy bych ji nestrihala sama. Dcera ma ve skolce kamaradku. Tu striha tatinek. Ofinu od pul hlavy, pak jeden schod a druhy schod dlouhy vlasy. Myslim, ze 150 kc nikoho nevytrhne, aby jejich dite vypadalo hezky
Skoro 2letého kluka zatím zvládnu ostříhat sama. Ofinu mu stříhám skoro furt, rychle roste. Vzadu má vlasy teď delší. Takový účes alá mladý Jágr, vpředu byznys a vzadu disko ![]()
Syna stříha doma manžel strojkem… Já umím jen jednu délku na holocaust survivor.
On to má vychytané, boky a kolem uši kratší 5-15, jinak hlava na 20. Sluší mu to. Ale má husté vlasy po mamince. Na některých dětech vlasy hledat i ve dvou letech. Tam je lepší fakt ta kadeřnice.