Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Doma nestříhám, to jsem stříhala jen první vlásky. Dneska jsou kluci puberťáci a chodí do barber shopu. Jen oholit strojkem by se jim nelíbilo, chce to střih a hlavně by to byla dost škoda, mají oba krásné vlasy.
Já stříhám doma všechny - děti, manžela i moje rodiče. Kadeřnice nejsem, ale dost jsem toho okoukala a jsem manuálně zručná, tak jim to sluší.
Nejhorší je na stříhání 2 letý syn, nechce držet a je to těžké ho nějak solidně střihnout na pár pokusů, než mi uteče úplně ![]()
Tak ted jako nouzovku jsme mladsiho trochu vzali strojkem, spis manzel teda, ja to neumim. Ale jakmile to pujde, necha se ostrihat u profiku, je mu 14 a fakt se mu nechci pomstit domacim strihem. Vzdycky, tak od 3 let, jsem kluky nechavala strihat u profiku.
Dve holky maji rovnejsi vlasy, navic rovne zastrizene, tak kdyz je potreba, striham i doma. Nejstarsi ma kolem obliceje kudrny, zbytek vlnity, navic uz trochu sestrihane, tak to si doma netroufam. Ale na amatera striham prekvapive dobre, alespon podle jedne nasi pribuzne kadernice.
Stříhala jsem, dokud byl ve školce. Ale taky ne vždycky. Co začal chodit do školy, tak už se doma nechat stříhat nechce.
Stříhám strojkem syna i muže. Synovi to dělám na jednu délku (cca 2 cm) všude, má to tak od malička a sluší mu to. Stříhám ho cca 1× za 2-3 měsíce. Muže stříhám taky strojkem, ale už na různé délky, dole kratší a nahoře to má delší.
@kvetanak píše:
U nás to samé…nouze mě naučila.
Tak mame 3 kluky. Dnes je tem starsim 12 a 10let. Poprve jsem je vzala strojkem kolem roka a jinak chodi ke kadernici. Platime tak 120kc za hlavu, nic strasnyho. Ale da tomu fazonu, byt jsou brany strojkem a do ztracena, coz neumim. Se mnou by vypadali jak z polepsovny. A ten treti je jeste mimi 5m a ceka ho to same. Poprve doma a pak s klukama.
Mám dva kluky 10 a 12. Vzdy chodili ke kadernici. V první vlně jsem si z nouze koupila strojek a od te doby už nebyli. Mají oba patku. Nakoukala jsem videa má YouTube a už umím vyholit i různé vzory ![]()
Chtějí strihat už jen doma.
Ne, syn i dcera chodí ke kadeřníkovi, ke stejnému jako já. Na tyto věci jsem levá, nechci aby měly zuby a dítě ostříhané podle kastrolu nebo na polepšovnu se mi nelíbí.
Od 10m. chodi ke kadernici, ale máme ji v baráku. On má ale vlasy ala koňské zine. V nouzi striham já, ale popravdě, to je dost katastrofa. Vlasy nosí delší, krátké odmítá, byť je to ještě školkáč.
Nejmladší dcera se stříhá sama, kdykoliv se jí do ruky dostanou nůžky. ![]()
Ráda by vzala i ségry, ale naštěstí se nenechají.
Já se raději svěřím odborníkům, ať jde o hlavu jakéhokoliv věku.
Stříhám doma nás všechny už dlouho.
Chlap se stříhá strojkem už od střední, když jsme spolu začali chodit, naučil mě ho stříhat na více délek (vršek delší, boky kratší). Což využívám a stříhám tak i oba syny. Teď už musím klukům stříhat vršek nůžkami, chtějí mít dlouhou patku, jak se teď nosí. První stříhání nebylo úplně dokonalé, ale už to umím. ![]()
Já se stříhám sama doma už přes 10 let. Mám vlasy do půli zad, husté, vlnité. U kadeřnice jsem strávila 2 hodiny, odešla o 2000kc a 20 cm vlasů lehčí a většinou dost naštvaná, takže jsem si koupila Crea Clip a ostříhám se za 20 minut tak, jak chci.
Dceru jsem ještě nestrihala, jeste není moc co, ale myslím, že později ji zvládnu taky, když zvládnu i sebe.
Stříhám sebe a manžela (dobře), dceři někdy ofinu (máme obě takový ty šikmý kraťoučký), ale spíš ji beru k dětské kadeřnici, ať má zážitek (sedí v autíčku, kouká na pohádku jakou si sama vybere). Nevim kolik to stojí - asi moc ne, když si to nepamatuju ![]()
@Melodie91 píše:
Moje dcera bude vzdycky chodit ke kadernici, me strihala doma mama a byla to hruuuuza
Mě stříhával táta jako podle kastrólu a ještě si pochvaloval, jak se mu to povedlo.
Mé děti chodí ke kadeřnici, aby nedopadly stejně. ![]()