Strojek na nudle
- Otevřená skupina
:)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
strojek na nudle
Není nad domácí nudle ale zajímalo by mě zda je někdo dělá.Je to rok nazpět co je ted dělám pravidelně.A pokud ano tak jestli používáte strojek a zda máte s tím dobré zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, taky si dělám domácí nudle, hlavně teda do polévky. Krajím je pak ručně, protože strojek nemám. Ale na nějaké těstoviny by se mi něco šiklo.. A ty máš nějaký strojek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slalomacka jak jsem psala není nad domácí nudle vid? ![]()
No já si chtěla kolikrát pořídit ale máme ještě z doby kdy ho používala mamka. Vzhledem k tomu že je v dobrým stavu tak používám ten ale jednou si snad pořídím nějakej novej ale zatím mi stačí tenhle.
Jinak dříve jsem taky krájela ale to teda bylo to už jako asi ne jen v nouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidíš moje mamka má taky nějaký strojek na nudle, co vím, tak ho už nevytáhla dvacet let, měla bych ho od ní asi vyžebrat ![]()
Ano to krájení je zdlouhavý, ale zas člověka to uklidní, mně to baví
A jak děláš třeba do poléevky? Já jenom 100g hrubé mouky a jedno vajíčko, úplně jednoduše ![]()
Zítra se chystám na takové širší nudle, že si je dáme s přílohou jako hlavní jídlo. Tak to asi udělám těsto i s nějakou lžící olivového oleje..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já to dycky dělala od oka a dělala jsem to z hrubé mouky ale ted je to tak dva měsíce co jsem někde vyčetla že to dělají z polohrubé a možná se mi to zdá i lepší. To já dělám jen nudle do polévky jinak nic jinýho. My zase takovou spotřebu těch těstovin nemáme. A jinak ty nudle taky často nějak nedělám asi jednou za měsíc a ted jsem to dělala ze dvou vajec tak tam ještě jsou. Dycky akorát je děs to vyválet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to vyválení beru jako posilování rukou ![]()
Taky jsem četla recepty na nudle nebo těstoviny z polohrubé mouky a dokonce mám takovou knížku o italských těstovinách a tam píšou hladkou mouku! No každopádně do polévek si dělám z hrubé, jsem konzervativec v tomto ![]()
Ale asi pro těstoviny asi zkusím i z jiných druhů mouky, proč ne. My jsme hodně těstovinoví ![]()
A děláš i jiné závarky do polévky? Moje holky chtějí nejvíc takové krupicové obláčky, to milujou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krupicové obláčky? to neznám ale ráda poznám
a popř vyzkouším ale já ještě ráda dělám strouhání do polévky to je taky dobrý a možná i lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Totiž to moje dcerka nazvala obláčkama
Je to vlastě oříšek másla roztopený v misce nad polévkou, pak přidám jedno vajíčko a tak tři-čtyři lžíce krupice (nebo hrubé mouky, když není krupička), umícham těstíčko, nechám odstát a zavařuju do hotové polévky lžícama takové nočky - ten tvar pak připomíná obláčky ![]()
Dělám to tak od oka, někdy jsou tužší někdy měkší, ale vždycky děsně chutnaj.
Strouhání dělává moje mamka, já jsem zas líná strouhat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha to co píšeš je celkem složité. No to strouhání to mě nevadí to dělám i raděj než ty nudle a navíc jsou stejně dobré, možná i lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cukratko33 píše:
Aha to co píšeš je celkem složité. No to strouhání to mě nevadí to dělám i raděj než ty nudle a navíc jsou stejně dobré, možná i lepší.
Ale ty obláčky nejsou složité, to bys stoprocentně zvládla!
Jinak já jsem před pár dny dělala takové noky ke kuřeti na paprice, chuťově výborné, ale trošičku se mi rozvářely, asi jsem je měla udělat tužší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slalomacka říkáš noky? My tohle dycky dělali ve škole. To vždycky bylo pracné ale taky mě to chutnalo ale ted bych to doma asi nedělala. Ikdyž jako změna jsem někdy ochotna taky něco takovýho udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cukratko33 No měly to být takové „halušky“ z mouky, tak tomu říkám tam, odkud pocházím
MOje babi to dělávala k perkeltu, ale je fakt, že ani nebyla SLovenka, ale Němka narozená v Maďarsku, tak nevím a na recept jsem se jí nezeptala
Takže teď zkouším různé recepty, než na to trefím..
A teď se chystám dělat domácí těstoviny - tvar mám jasný, tagliattele, ale hledám ten správný recept a pak taky ještě co k tomu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cukratko33 A ty si chodila do kuchařský školy, když píšeš, že ve škole jste dělali noky??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slalomacka tak ten název co píšeš to slyším poprvé.
No na učnák kde bylo vaření ale jako nevím zda jsem se něco naučila. To bylo spíše naopak
Ale právě tady ty věci mě tam chutnali. Já si potrpím na domácí knedle no prostě co jde tak domácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHojky
já se taky snažím dělat si domácí přílohy, třeba ty knedlíky, pár měsíců zpátky jsem zvládla ovocné knedlíky kynuté, tak jsem za to ráda, dětěm i muži se tím ohromně zavděčím ![]()
Jak jsem psala, že se chystám na domácí těstoviny, tak první pokus zlyhal, ale bylo z toho aspoň výborné drobení do polévky
A druhý pokus jsem nechala těsto dělat v domácí pekárně a to teda super, sice skoro z kila, dva dny jsem to válela, ale těstoviny jsou výborné a máme to na několik dní. V lednici to vydrží dva-tři dny určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Baba , 22.5.20 20:26
- pink55 , 30.7.18 16:13
- Timanfaya , 6.10.16 12:41
- Melodi , 1.11.15 22:28
- Narovnako , 31.5.15 10:32
- ostlužina , 22.4.15 20:21
- jitkabokule , 7.5.14 06:56
- cukratko33 , 31.3.14 16:25
- Diblík3 , 14.10.13 19:42
- Alepoudaki , 24.8.13 00:43
- Vichrice , 14.8.13 13:58
- Jamagape , 25.5.13 21:40
- emnela , 15.5.13 11:38
- janaD1980 , 14.5.13 06:59
- arnikka , 9.5.13 09:59
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Skupina Domácí nudle nemá zatím žádné členy.
Nové diskuze
Vyhoření a ztráta smyslu
- 16.7.26 07:02
- JancaS84
- 5
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- 16.7.26 07:16
- Janča_6
- 16
Přístavba k rodinnému domu
- 15.7.26 22:34
- smily81
- 1
Tetky a mařeny z vesnice
- 16.7.26 07:04
- Tarena
- 10
Zkušenosti Peptipen
- 15.7.26 22:13
- Lola356
- 1
Tip na dárek pro 12 letou holku z Action
- 16.7.26 06:25
- blumen
- 9
Gastroenterologie – jak probíhá návštěva?
- 15.7.26 19:44
- Anonymní
- 8
Rozbrečela jsem se u psychiatra
- 16.7.26 06:20
- Anonymní
- 14
Aneurysma v mozku
- 15.7.26 21:01
- Anonymní
- 10
Jak často jezdilo nevlastní pubertální dítě
- 15.7.26 23:37
- Alušáček
- 22
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 16.7.26 07:33
- Adull
- 117657
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- 16.7.26 07:32
- karkarka
- 19
Dát dítě na noc k babičce bez předchozí...
- 16.7.26 07:13
- K. Rocánková
- 52
Jak se staráte o dítě vašeho partnera?...
- 16.7.26 07:11
- JancaS84
- 372
Má mě na háku, syn 2,5 roku
- 16.7.26 07:10
- inkakřivák
- 40
Co dnes vaříte?
- 16.7.26 07:06
- citlivaduse
- 65802
Tetky a mařeny z vesnice