Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych se zeptala jestli některá z vás neděláte rodinný strom života. Potřebovala bych nějaký „manuál“ prostě návod jak na to, jak se dá hledat po předcích, kteří nežijí a žili v čechách ale i v cizině.
Pak by mě zajímalo, když např. manželův otec se znovu oženil a má dceru, tak co všechno mě zajímá - asi ta dcera a její linie, ale zajímá mě i linie matky, která s manželem nemá pokrevně nic společného (ale její dcera již ano) ???
Nebo můj otec má bratra - zjišťuje se i linie jeho manželky se kterou má děti ?? Je jasné, že linie jejich společných dětí se asi sleduje.
Chci to vědět hlavně proto, že rodiče jsou již skoro poslední žijící v naší rodině a když zemřou, tak to již nikdy nedám dohromady a to by bylo škoda… A navíc jsem na mateřské, tak chci tu minutu volna týdně věnovat něčemu zajímavému ![]()
Tak dík za rady či zkušenosti.
Bubina
ahojky,
mozna by stalo za to projit tyto stranky, je tam spousta odkazu, tak ti neco z toho urcite pomuze ![]()
http://www.krouzek.cz/…czgenfrm.htm
jinak radim si do jakehokoliv vyhledavace zadat slovo GENEALOGIE a ono toho spousta vypadne
ahoj, na strankach
http://rodokmen.webzdarma.cz/index1.htm
je zdarma ke stazeni program, ktery docela ulehci praci - sam dle pokynu pribuzne skatulkuje a tvori mezi nimi vetve, daji se vlozit fotky, atd. - jde to samo a ja jsem z neho byla pomerne nadsena ![]()
jinak s tim, kam az patrat - myslim, ze to zalezi ciste na tobe…
Pokusim se ozivit tuto diskuzi.
Zacala jsem pracovat na vytvoreni rodokmenu, ale hned zpocatku se vyskytlo dost problemu.
Delam to tady a zatim mam 182 lidi, v jedne vetvi jsem se dostala do roku 1868.
Poradte mi - jak to chodi na matrikach? Musi se tam objednat? A kdyz tam prijdu, tak jak neco najit, treba v jake knize hledat, kdyz znam jen jmeno toho cloveka a vim kdy zhruba zemrel a jak se jmenoval, ale jinak nic. To je pak potreba projit detailne nejdriv potomky a pres ne zjistovat podrobnosti?
Jsem proste uplny zacatecnik a tak bych uvitala, kdyby mi nekdo poradil ![]()