Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím, potřebovala bych poradit. Dcera právě přišla s tím, že má zítra ve škole přednést referát na téma Velikonoční tradice v Bulharsku(samozřejmě, že to ví už týden a shání to na poslední chvíli
). Na internetu jsme nic kloudného nenašly, jen že jsou tam Velikonoce pravoslavné. Nevíte náhodou někdo jaké tam mají tradice a jak tam Velikonoce vlastně slaví?
Za každou radu moc děkuji ![]()
ahojky Bibi,
narazila jsem na stránky http://www.zuzac.estranky.cz/stranka/diskuze asi holčina co tam žije..... má tam něco malilinko o velikonocích Velikonoce (Zuzáč, 05. 04. 2007 10:53)
Velikonoce tu budou až v pondělí, jinak se asi do té doby nic slavit nebude. Konečně jsem vyzistila zvyk - dva drží vejce (vařené) a navzájem se jím pozdraví, jejda jak to popsat, křápnou ho o sebe a komu vydrží celé, tak, tak nevim, tak vyhrál. No to je blbost. Blbej zvyk. Jo a nejsou tu katolíci, ale ortodox. Muze mi nekdo vysvetlit rozdil? Krome toho, ze jedou pri modleni shora dolu pravo levo, my mame levo pravo. Kamoska Zornicka me pozvala na prazdniny a velik. pondeli mimo mesto na vesnici, tak se moc tesim. Ted jsem se probudila, venku zima a v to mam jit behat po meste. tak pa
zkus se s ní nějak spojit, třeba napíše víc
je tam v kontaktu na ni mail a telefon ![]()
Děkuju!!!
Hrabala jsem na neretu a nic jsem nenašla. Díky, jdu na to ![]()
ahoj Bibiano!
Konečne niečo pre mna
…moja mamina je Bulharka a mozem potvrdit, od malička totiž robíme tento rituál na Velikonoce. Každý pri raňajkách si chytí vajíčko, pekne zapadnuté do ruky a „čukáme sa“ ! Znie to možno srandovne, ale ozaj je to tradícia z Bulharska. Komu sa škrupinka neprelomí, bude celý rok zdravý. Inak bohužial nič iné ma nenapadá. Škoda, že nemáte viac času, zavolala by som mamine a porozprávala by som sa s nou o tom. Možno by ju niečo ešte napadlo. Kedže to potrebujete ale do zajtra, tak to už bude asi nepotrebné. V každom prípade daj vediet, ak niečo…
pa, gigi
Gigi,
děkuji. Ještě jsem to Míše stačila říct (upřesnit). Je to zvláštní, na netu jsem našla o Velikonocích všude možně, ale Bulharsko ne. Začalo mě to zajímat taky. ![]()
http://bg.wikipedia.org/…%D0%B5%D0%BD
na tom sdrese se doyvite vice o Velikonoce v Bulharsko.
Nesuďte ostatní podle sebe,taky se mi zdá blbé někoho mlátít klackem ale nic neříkám a jestli jste trošku inteligentní tak to pochopíte ![]()