Mám plnou hlavu strupů, svědí to a nic nezabírá. Poradíte?

Anonymní
23.8.25 09:17

Stroupky ve vlasech, co s tím?

Ahoj všem, už jsme zoufalá. Kožní mi neporadila, praktik mi neporadil a já mám pořád plnou hlavu takových strupů, které svědí a všude okolo je to červené. Zkusila jsme už tolik šampónů a nic nepomáhá. Dokonce mám tyto stroupky už i po stranách nosu…
Nemáte s tím někdo zkušenost? 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9302
23.8.25 10:18

Zkus se zeptat jestli tvoje kadeřnice dělá peeling pokožky a čištění vlasů. Mně to jednou dost pomohlo. Šampon bych zkusila koupit v lékárně a přímo pro atopickou pokožku. Třeba Biodermu. A hlavně pořádně po mytí spláchnout. Fakt pečlivě.
Nenecháváš si schnout vlasy volně? To je strašný zlo. Chce to hned po mytí vyfoukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
23.8.25 10:44

Zkoušela jsi Nizoral? Zkus jinou kožní. A vlasy po umytí foukat, aby se pokožka nezapařovala, nenosit čepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4165
23.8.25 10:45

Tak lupenku by snad poznala. Taky bych zkusila Nizoral a jinou kozni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.25 10:53

Kožní mi vždycky doporučí nějaký volně prodejný šampon, který mi nepomůže a nizoral jsem zkoušela na doporučení praktika, ale taky nezabírá. Vlasy foukám, čepice nenosím. Nevím, jsem u toho už zoufalá…

• Citovat
  • Upravit
1844
23.8.25 10:58

Mne na tohle dala kozni krem Dermovate. Jsou to ale kortikoidy a je jen na predpis. Mne se tenhle ekzem stehuje po tele, z hlavy mi zmizel mozna i po samponu s konopim. Ted mne trapi dlan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15132
23.8.25 11:12

Lupenka, seborea? Zkus jiného kožaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21953
23.8.25 11:39

Zkoušela jsi řadu Decors od Vichy? Syn mel seboreu, ty tvoje stroupky vypadají podobně. Zabral mu na ni krásně. A to jsme před tím těch šamponů také vyzkoušeli mrak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
23.8.25 11:55

Na tohle jsem kdysi měla dehtový šampon. Už nevím, jestli byl na předpis. Byl to sice pěkný puch, ale zabral dokonale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3708
23.8.25 11:58
@Anonymní píše: Více

Hledala bych co se změnilo. Šampon, kondicioner, použila jsi nějakou barvu, nebo masku? Co změna prášku na praní, aviváž, krémy? Už to někdy bylo? Kdy to začalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
23.8.25 11:59

Na tento problém mi okamžitě zabral Beloderm kožní roztok. Je to ale kortikoid na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
23.8.25 12:15

Podle popisu bych tipla seboreu. Měla jsem ji taky.Ve vlasech, podél vlasové linie i na křídlech nosu.
Pomohl mi na to, co se týká vlasů šampon od Biodermy Nodé DS +, případně o dost levnější Dr. Müller na mastné vlasy a kondicionér také od této značky. Určitě by bylo lepší, i mi to říkala doktorka, když mi předepisovala nejdřív nějaké šampony na tu seboreu, abych nepouživala nic kromě šamponu, než se pokožka zahojí, ani kondicionér. Jenže medicínské šampony na seboreu mi z vlasů vždy vyrobily nerozčesatelnou koudel. Takže kondicionér byl u mě nutnost a ten z popisu výše mi projevy nezhoršoval. V obličeji mi to zklidnila červená řada Biodermy a hlavně jejich mycí gel. Definitivně jsem se toho zbavila, když jsem začala omezovat sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
23.8.25 12:23

Mně neskutečně ulevila kosmetika Uriage. Když jsem nadměrně vystresovaná z dcery, jsem schopná si rozškrábat hlavu do krve, kde se mi udělají stroupky, kterým nedám šanci, aby se zahojily. Měla jsem to v dost děsivém stavu a toto mi pomohlo. Ulevilo od bolesti a nastartovalo hojení.

• Citovat
  • Upravit
5246
23.8.25 12:35
@mateska8084 píše: Více

Mám úplně stejnou zkušenost. Ten šampon míchali přímo v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.25 12:37

Já už jsem vyzkoušela opravdu spoustu šampónů, i Vámi zmiňované. Po prvním použití, se zdá a že by to mohlo zabrat, ale pak se to zase všechno vrátí tam, kde to bylo. Je to takový začarovaný kruh. Ještě jsem prostě nenašla nic, co by mi na to aspoň trošku pomohlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex