Borelióza – test vyšel IGm 56. Budou potřeba antibiotika?

Anonymní
20.8.25 16:36

Borelióza IGm 56

Ahoj,

poslední týden mám celkem velkou odpolední únavu. Vzpomněla jsem, že jsem měla cca 2mesice zpět a 5 týdnu zpět klíště, tak jsem zašla na testy na boreliózu.

Přišly mi výsledky a protilátky IgM mam 56, což je dost vysoké. K lékaři jdu zítra na nějaký doplňkový test.

Máte někdo zkušenost s podobným výsledkem? Myslite, ze za každou cenu budou potřeba ATB?

Celkem me to vyděsilo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
789
20.8.25 17:39

Já měla igm 157 a igg 29, a antibiotika jsem měla, ale kliště jsem neměla několik let, dali mi je jako přeléčení. Po roce hodnoty klesly k igg na nějakých igm 35 a igg 14 a doktorka řekla že dobrý, že to už na další přeléčení není, nevím jestli ti tahle informace nějak pomůže. Ale přeléčení antibiotiky nebyl nijak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.8.25 18:25

Netuším, jak vysoké hodnoty jsem měla. Ale u boreliózy platí, že radši ATB jen při podezření - třeba při příznacích, ale před výsledkem testu, nebo při příznacích a (falešně) negativním testu - než je nedat a nechat dojít do chronického stádia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
20.8.25 18:32

Proč tě to děsí?

Měla jsi klíště, nějaké problémy a dala jsi si to potvrdit či vyloučit.
Z toho co píšeš, tak lékař udělá další test a začne tě léčit.

Spousta lidí tyto hodnoty nezná - neptají se lékaře na výši hodnoty a prostě se nechají přeléčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí