Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já měla igm 157 a igg 29, a antibiotika jsem měla, ale kliště jsem neměla několik let, dali mi je jako přeléčení. Po roce hodnoty klesly k igg na nějakých igm 35 a igg 14 a doktorka řekla že dobrý, že to už na další přeléčení není, nevím jestli ti tahle informace nějak pomůže. Ale přeléčení antibiotiky nebyl nijak hrozné.
Netuším, jak vysoké hodnoty jsem měla. Ale u boreliózy platí, že radši ATB jen při podezření - třeba při příznacích, ale před výsledkem testu, nebo při příznacích a (falešně) negativním testu - než je nedat a nechat dojít do chronického stádia.
Proč tě to děsí?
Měla jsi klíště, nějaké problémy a dala jsi si to potvrdit či vyloučit.
Z toho co píšeš, tak lékař udělá další test a začne tě léčit.
Spousta lidí tyto hodnoty nezná - neptají se lékaře na výši hodnoty a prostě se nechají přeléčit.
Ahoj,
poslední týden mám celkem velkou odpolední únavu. Vzpomněla jsem, že jsem měla cca 2mesice zpět a 5 týdnu zpět klíště, tak jsem zašla na testy na boreliózu.
Přišly mi výsledky a protilátky IgM mam 56, což je dost vysoké. K lékaři jdu zítra na nějaký doplňkový test.
Máte někdo zkušenost s podobným výsledkem? Myslite, ze za každou cenu budou potřeba ATB?
Celkem me to vyděsilo