Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky prosím o pomoc, dělám poprvé strudl z masloveho těsta. Těsto normálně drží, ale jakmile ho rozvalim, tak se začne trhat a rozpadat, co s tím ![]()
@ivana-domca já to teda nikdy nedělala, ale asi bych nechala to těsto trochu povolit, nebo ještě propracovat, prostě aby se v tom to máslo nahřálo a líp to spojilo
On je to starý recept, kdy se těsto dává do ledničky, pak se vynda, rozvali, složí do psaníčka, zase na 30 min. do lednice a takhle 3×. Koukala jsem na podobny recept, ale novější, tam je napsáno, 250 gramů mouky a 250 gramů másla, v tom starým receptu je 370 gramů mouky a 250 gramů, už to je mi divný
![]()
@ivana-domca jojo, už vím, jaké těsto myslíš.. Ale teda nevzpomenu si v jakém poměru bylo to máslo-mouka… tak jedině to zkusit vyválet mezi foliema.. nic jiného mě nenapadá..
Tak půlka těsta skončila v koši, druhou jsem vyvalela mezi foliemi a dokonce se mi to povedlo i přenést na plech, tak teď budu jen čekat, jaký bude výsledek ![]()
Dole spálený, ve vnitr nedopeceny a při krajeni se z toho udelala drt ![]()
@ivana-domca podle mě tam bylo moc mouky.. a taky záleží jakou mouku použiješ, každá je jiná. třeba tchyně kupuje v lidlu a mě to připadá, jak kdyby byla bezlepková či co, musím jí dávat víc než třeba předměřický..
@ivana-domca ahaaa:) hele já jsem úchyl na pečení všeho druhu a můžu ti říct, že když dělám něco nového, třeba z časopisu, tak mi většinou vyjdou celkem šílenosti.. třeba před 5ti lety jsem pekla svůj první chleba a táta i do teť ze mě dělá kvúli tomu srandu:)
@nejvíczoufalá píše:
@ivana-domca ahaaa:) hele já jsem úchyl na pečení všeho druhu a můžu ti říct, že když dělám něco nového, třeba z časopisu, tak mi většinou vyjdou celkem šílenosti.. třeba před 5ti lety jsem pekla svůj první chleba a táta i do teť ze mě dělá kvúli tomu srandu:)
tak chleba jsem dělala jen jednou a povedl se, chuťově byl vynikající, ale když vařím skoro každý den, tak péct chleba se mi pak už nechce
Podle mého názoru ti část receptu chybí..tohle co jsi popisovala (máslo a mouka) je ten vnitřek lístkového těsta, ještě ti chybí ten,,obal…proto se rozpadlo.
@peggy.sl ale tohle je jiné těsto ne? do lístkového by pak chyběl vodánek
@nejvíczoufalá píše:
@peggy.sl ale tohle je jiné těsto ne? do lístkového by pak chyběl vodánek
To jsem si myslela… ![]()
Máslo a mouka samostatně nemůže nikdy dobře dopadnout, prostě tam něco chybí. ![]()