Štrůdl z máslového těsta

47759
17.8.12 10:24

Strudl z masloveho těsta

Holky prosím o pomoc, dělám poprvé strudl z masloveho těsta. Těsto normálně drží, ale jakmile ho rozvalim, tak se začne trhat a rozpadat, co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.8.12 10:29

@ivana-domca já to teda nikdy nedělala, ale asi bych nechala to těsto trochu povolit, nebo ještě propracovat, prostě aby se v tom to máslo nahřálo a líp to spojilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.8.12 10:34

On je to starý recept, kdy se těsto dává do ledničky, pak se vynda, rozvali, složí do psaníčka, zase na 30 min. do lednice a takhle 3×. Koukala jsem na podobny recept, ale novější, tam je napsáno, 250 gramů mouky a 250 gramů másla, v tom starým receptu je 370 gramů mouky a 250 gramů, už to je mi divný :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 10:38

@ivana-domca jojo, už vím, jaké těsto myslíš.. Ale teda nevzpomenu si v jakém poměru bylo to máslo-mouka… tak jedině to zkusit vyválet mezi foliema.. nic jiného mě nenapadá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.8.12 11:10

Tak půlka těsta skončila v koši, druhou jsem vyvalela mezi foliemi a dokonce se mi to povedlo i přenést na plech, tak teď budu jen čekat, jaký bude výsledek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.8.12 13:16

Ahoj, jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.8.12 13:26

Dole spálený, ve vnitr nedopeceny a při krajeni se z toho udelala drt :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 13:30

@ivana-domca podle mě tam bylo moc mouky.. a taky záleží jakou mouku použiješ, každá je jiná. třeba tchyně kupuje v lidlu a mě to připadá, jak kdyby byla bezlepková či co, musím jí dávat víc než třeba předměřický..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.8.12 13:34

Když to je těžký, když ani nevim jak má to těsto vypadat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 13:46

@ivana-domca ahaaa:) hele já jsem úchyl na pečení všeho druhu a můžu ti říct, že když dělám něco nového, třeba z časopisu, tak mi většinou vyjdou celkem šílenosti.. třeba před 5ti lety jsem pekla svůj první chleba a táta i do teť ze mě dělá kvúli tomu srandu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.8.12 14:04
@nejvíczoufalá píše:
@ivana-domca ahaaa:) hele já jsem úchyl na pečení všeho druhu a můžu ti říct, že když dělám něco nového, třeba z časopisu, tak mi většinou vyjdou celkem šílenosti.. třeba před 5ti lety jsem pekla svůj první chleba a táta i do teť ze mě dělá kvúli tomu srandu:)

tak chleba jsem dělala jen jednou a povedl se, chuťově byl vynikající, ale když vařím skoro každý den, tak péct chleba se mi pak už nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.12 14:14

Podle mého názoru ti část receptu chybí..tohle co jsi popisovala (máslo a mouka) je ten vnitřek lístkového těsta, ještě ti chybí ten,,obal…proto se rozpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 14:33

@ivana-domca dej sem recept na to těsto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 14:34

@peggy.sl ale tohle je jiné těsto ne? do lístkového by pak chyběl vodánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.12 15:05
@nejvíczoufalá píše:
@peggy.sl ale tohle je jiné těsto ne? do lístkového by pak chyběl vodánek

To jsem si myslela… :think:
Máslo a mouka samostatně nemůže nikdy dobře dopadnout, prostě tam něco chybí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí