Zdravé a bezmasé recepty sem :)

25194
16.8.12 20:41

Zdravé a bezmasé recepty sem :)

Ahoj holky, maminky…
Rozhodla jsem se změnit náš jídelníček. Myslím, že nejíme až tak strašně, ale zdá se mi, že jíme moc masa, tak bych vás chtěla poprosit o bezmasé recepty - nějak zapečený květák, brokolice apod. A případně masové recepty, které jsou zdravější. Co nevidět s náma bude jíst i dcerka, tak ať má dobré návyky od malinka…
Děkuji všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
16.8.12 20:43

Sójová čína :palec:

• Citovat
  • Upravit
TessAg
16.8.12 20:50

rizoto…ale takové to italské
těstoviny
ryby

:-)
  • Citovat
  • Upravit
Run
20807
16.8.12 20:52

Ahoj holky :mavam: tak za mě - ta moje potvora jí snad jenom to, co mám na talíři já nebo to co může držet v ruce.. Na chatě v hospodě mi vyjedla listovej špenát s česnekem co jsem měla v kuřeti.. Už to pomalu vzdávám - dostává do ruky kus masa, smotanej sýr a jen čekám až bude umět zacházet sama se lžičkou a pak se snad rozjí.. Abych jí zas tolik nekřivdila, ovoce už docela jí, ale stále kojím první ligu :mrgreen: Jinak už ťape za kočárkem nebo za jednu ruku.. A stal se z ní pěkně uřvanej mamánek! Rostou jí asi trojky :roll: Jsem ti to mohla poslat do zprávy, viď? Jsem vás chtěla pozdravit :jazyk: Recepty neznám, u nás vaří babička já jen peču…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
16.8.12 20:52

@levmah28 :palec: A taky salátek ze sójových kostek…mňam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.8.12 20:54

Mrňous miluje květákové placičky (sobě k tomu dělám dresing - česnek smíchám s jogurtem a trochou soli), čočku vajíčkem, ryby, saláty s tuňákem.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
16.8.12 20:54

Tak soju bych detem urcite nedavala

• Citovat
  • Upravit
15659
16.8.12 20:56

Falafel, luštěniny s vajíčkem, bramboráčky, bramborovou kaši se smaženým sýrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.8.12 20:57

Rajská - z protlaku desetiminutová záležitost, z rajčat zdravá.. Masa netřeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
16.8.12 21:00

Pokrájím rajčata na kousky + cuketu na proužky (nakrájím jí na kolečka a ty pak na proužky), přidám bazalku a nechám dusit (tak 10-15 min), vznikne mi směs, do které nasypu kuskus. Občas přidávám kuřecí maso nakrájené na nudličky (když mám čas to ho pokrájím ráno a nechám ho v olivovém oleji a přidám nějakou směs koření dle chuti). Mně to moc chutná, ale výsledek nevypadá moc vábně :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
16.8.12 21:02

Nebo si ke konci léta na zimu dělám rajčatové omáčky, které si zavařuji (recept dle Itala v kuchyni), pka k tomu stačí těstoviny a sýr. Ještě mě napadají ovocné knedlíky, ty taky dělám na zimu do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
16.8.12 21:05
@TessAg píše:
rizoto…ale takové to italské
těstoviny
ryby:-)

Jo díky… to mě taky napadlo, já měla na mysli konkrétní recept :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
16.8.12 21:07

@gabriela82 Ahoj :) Taky jsme měli období, kdy jedla jen to, co se dalo držet. Ona už i celkem jí, halvně venku, to do ní jen padá. Doma někdy dá jen lžičku a konec. NEchci ji to nutit, ale takhle ji budu kojit od pěti :)
A jak se vede, napiš zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
16.8.12 21:11

Uvařím nakrájené brambory, vysypu do zapékací mísy a k tomu přidám cherry rajčata nakrájená na kolečka, zaliji smetanou. Na to položím plátky lososa (posolené, pokapané citronovou šťávou a posypané tymiánem).

Zelenina s kuřecím plátkem. Na čtvrtky nakrájím papriku, cibuli a brambory, cuketu na kolečka, vhodím do pekáče, k tomu ještě přihodím cherry rajčata, pokapu olivovým olejem a posolím, strčím do trouby. Pár hodin před si naložím kuřecí prsa (někdy je trochu naříznu, aby nebyla tak silná) do olivového oleje, posolím a mezi ně položím větvičky rozmarýnu. Ty pak dělám na pánvi přikryté pokličkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
16.8.12 21:17

Naše oblíbené jídlo v létě, kdy je dostatek zeleniny:
cuketa, brambory, mrkev, paprika, rajče,.. jakákoliv zelenina, která je po ruce. Vše nakrájím na kostičky. Rozpálím trochu olivového oleje, přidám nejtvrdší zeleninu a brambory, ke konci měkkou. Kořením podle chuti - sůl, kurkuma, zázvor (pokud tedy nevadí ostré). Nepřilévám žádnou vodu a dusím pod pokličkou, promíchávám. K tomu jako příloha rýže nebo pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí