Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, maminky…
Rozhodla jsem se změnit náš jídelníček. Myslím, že nejíme až tak strašně, ale zdá se mi, že jíme moc masa, tak bych vás chtěla poprosit o bezmasé recepty - nějak zapečený květák, brokolice apod. A případně masové recepty, které jsou zdravější. Co nevidět s náma bude jíst i dcerka, tak ať má dobré návyky od malinka…
Děkuji všem.
Ahoj holky
tak za mě - ta moje potvora jí snad jenom to, co mám na talíři já nebo to co může držet v ruce.. Na chatě v hospodě mi vyjedla listovej špenát s česnekem co jsem měla v kuřeti.. Už to pomalu vzdávám - dostává do ruky kus masa, smotanej sýr a jen čekám až bude umět zacházet sama se lžičkou a pak se snad rozjí.. Abych jí zas tolik nekřivdila, ovoce už docela jí, ale stále kojím první ligu
Jinak už ťape za kočárkem nebo za jednu ruku.. A stal se z ní pěkně uřvanej mamánek! Rostou jí asi trojky
Jsem ti to mohla poslat do zprávy, viď? Jsem vás chtěla pozdravit
Recepty neznám, u nás vaří babička já jen peču…
Mrňous miluje květákové placičky (sobě k tomu dělám dresing - česnek smíchám s jogurtem a trochou soli), čočku vajíčkem, ryby, saláty s tuňákem.
Falafel, luštěniny s vajíčkem, bramboráčky, bramborovou kaši se smaženým sýrem…
Rajská - z protlaku desetiminutová záležitost, z rajčat zdravá.. Masa netřeba ![]()
Pokrájím rajčata na kousky + cuketu na proužky (nakrájím jí na kolečka a ty pak na proužky), přidám bazalku a nechám dusit (tak 10-15 min), vznikne mi směs, do které nasypu kuskus. Občas přidávám kuřecí maso nakrájené na nudličky (když mám čas to ho pokrájím ráno a nechám ho v olivovém oleji a přidám nějakou směs koření dle chuti). Mně to moc chutná, ale výsledek nevypadá moc vábně
.
Nebo si ke konci léta na zimu dělám rajčatové omáčky, které si zavařuji (recept dle Itala v kuchyni), pka k tomu stačí těstoviny a sýr. Ještě mě napadají ovocné knedlíky, ty taky dělám na zimu do mrazáku.
@TessAg píše:
rizoto…ale takové to italské
těstoviny
ryby
Jo díky… to mě taky napadlo, já měla na mysli konkrétní recept ![]()
@gabriela82 Ahoj
Taky jsme měli období, kdy jedla jen to, co se dalo držet. Ona už i celkem jí, halvně venku, to do ní jen padá. Doma někdy dá jen lžičku a konec. NEchci ji to nutit, ale takhle ji budu kojit od pěti ![]()
A jak se vede, napiš zprávu ![]()
Uvařím nakrájené brambory, vysypu do zapékací mísy a k tomu přidám cherry rajčata nakrájená na kolečka, zaliji smetanou. Na to položím plátky lososa (posolené, pokapané citronovou šťávou a posypané tymiánem).
Zelenina s kuřecím plátkem. Na čtvrtky nakrájím papriku, cibuli a brambory, cuketu na kolečka, vhodím do pekáče, k tomu ještě přihodím cherry rajčata, pokapu olivovým olejem a posolím, strčím do trouby. Pár hodin před si naložím kuřecí prsa (někdy je trochu naříznu, aby nebyla tak silná) do olivového oleje, posolím a mezi ně položím větvičky rozmarýnu. Ty pak dělám na pánvi přikryté pokličkou.
Naše oblíbené jídlo v létě, kdy je dostatek zeleniny:
cuketa, brambory, mrkev, paprika, rajče,.. jakákoliv zelenina, která je po ruce. Vše nakrájím na kostičky. Rozpálím trochu olivového oleje, přidám nejtvrdší zeleninu a brambory, ke konci měkkou. Kořením podle chuti - sůl, kurkuma, zázvor (pokud tedy nevadí ostré). Nepřilévám žádnou vodu a dusím pod pokličkou, promíchávám. K tomu jako příloha rýže nebo pečivo.