Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím maminky i nemaminky ![]()
Chtěla jsem se zeptat, zda některá nemáte zkušenosti s pečením koláčků štěstí.
Ptám se na rady, zkušenosti a případně i recept. Foto také potěší ![]()
Děkuji!
Jsou to koláčky, které se pečou na svatby, našla jsem jeden recept na netu, ale prý to podle něj moc nejde. Info nesháním pro sebe ![]()
Aha, a myslíš moravskou verzi nebo českou verzi? Na Moravě se pečou velké důlkové koláče, v Čechách maličké plněné koláčky s drobenkou - plus rohový koláč pro svobodné dívky.
A to zdaleka neznám všechny krajové zvyklosti ![]()
@Menzy píše:
Jsou to koláčky, které se pečou na svatby, našla jsem jeden recept na netu, ale prý to podle něj moc nejde. Info nesháním pro sebehttp://recepty.chytrazena.cz/…i-49348.html
Joj, teď jsem si teprve všimla odkazu
No, tohle jsem ještě neviděla nikoho vyrábět
Ale vypadá to zajímavě.
Lesi, koukala jsi na ten odkaz? Jedná se o čínský recept - nějak se do toho balí papírky s přáním nebo věštbou a zapéká se to. Tak to bude asi úplně něco jiného, než máš na mysli ty ![]()
Edit… už jsis všimla ![]()
Čínské koláčky štěstí znám pouze z vyprávění, ale věděla bych jak na českou variaci.
My děláme na vánoce Anýzky = myší ouška a ty by se daly použít.
Recept je léty vyzkoušený. Jen chce trochu cviku a nebát se popálených prstů.
Potřebuješ: 3 celá vejce-musíš zvážit,
stejnou váhu polohr. mouky a stejně i moučk. cukru,
citron. kůra a na dozdobení anýz, ale na svatbu určitě můžeš zdobit i něčím jiným.
Postup- žloutky utřeš s cukrem, přidáš citron. kůru, pak opatrně vmícháš mouku se sněhem z bílků.
Na plech vyložený papírem pomocí lžičky a nože tvaruješ kopečky, které se na jedné straně sypou zdobením.
Pečou se prudčeji, musíš hlídat a jakmile se rozlijou do koleček a okraje jsou narůžovělé, vyndáš je a ještě horké tvaruješ-my do oušek, Ty bys musela vložit papírek s přáním a podle něčeho kulatého domáčknout.
Určitě si to nejprve zkus s menší várkou- nevím jestli se papírek,,nerozmočí, nebo něco podobného" a nevím kolik jich budeš potřebovat- určitě dávej na plech menší množství- jakmile chladnou nejdou už zmáčknout k sobě a navíc pálí jako sviňa.
![]()
@Menzy píše:
Jsou to koláčky, které se pečou na svatby, našla jsem jeden recept na netu, ale prý to podle něj moc nejde. Info nesháním pro sebehttp://recepty.chytrazena.cz/…i-49348.html
A já myslela, že koláčky štěstí budou marihuanové
![]()
Hledala jsem fotku jak ta naše ouška vypadají a našla alesp.toto z cizí výroby.
A ještě jsem chtěla dodat, ža ta ouška jsou po upečení docela tvrdá, takže je před vánocemi musíme nechat dost uležet.
Ty čínské koláčky ale mají být tvrdé, myslím že se ani moc nejí, spíš lámou kvůli těm papírkům, né?
@Hanulínek moc děkuji za recept, zkusím nadhodit a vůbec netuším, zda se lámou nebo koušou nebo rovnou raději vyhazují ![]()
@Kallkapa když jsem ten název četla prvně, tak mě to taky napadlo ![]()
Jednu dobu se u nás dostávali v kavárně při nákupu Nestea čaje. Je to super, ale ještě jsem na ně snad nikde neviděla recept a taky jsem je neviděla nikde prodávat
![]()
@Menzy
Není zač, pokud je budete chtít, tak je předem určitě vyzkoušejte upéct- jak velikost, tak co to udělá s těmi papírky… A dej pak vědět jak to příp. dopadlo. ![]()
@Hanulínek víš, to já nemám pro sebe, zjišťovala jsem to pro jednu holčinu. Takže uvidím, zda bude chtít tvou variantu ![]()
Ahoj holky, tak receptík je pro mne. Moc děkuji za typy a rady.
Ano jedná se o čínské koláčky štěstí, které když rozloupnete tak uvnitř je uložený papírek s textem - něco pozitivního do života. ![]()
Těsté je sice jedlé, ale číňané je nejedí, jelikož si na chuť těsta nikdy pořádně nezvykli.