Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
mám na vás takový zvláštní dotaz. Koupila jsme si po dlouhé době balení instantní porcované kávy 3v1 Nescafé (byly v akci), a když jsem si je včera i dneska udělala, tak se na povrchu udělala vrstva jakoby sraženého mléka, takové bílé hrudky
Ochutnala jsme to a hned vylila, ta sraženina mě dost odrazuje
Nikdy se mi nic takového nestalo, doba spotřeby je ještě půl roku a postupuji dle návodu jako vždy ![]()
Myslíte, že je to zkažené nebo jen špatně upravené mléko při výrobě. Mám chuť to celé vyhodit
Nestalo se to někomu, neměl s tím někdo potom zažívací potíže? Napadlo mě odebrat z vrchu tu sraženinu a vypít zbytek, ale nevím nevím ![]()
Díky za odpovědi ![]()
Nevyvarovala jsi zrovna konvici octem a pak spatne nevyplachla?
Jinak ja bych vzala baleni kavy, blocek a sla to proste vratit.
@74paja No, octem jsem jí vyvařovala, ale už je to minimálně půl roku, tzn. už tam proběhlo plno vaření
Hmm, bloček už nemám, tak asi balení vyhodím nebo ho dám chlapovi do práce ![]()
@zoubky He, he no je mozny, ze chlap to ani nezaregistruje ![]()
Jinak po pul roce vyvarovani konvice s octem, to urcite sarapatu delat nemuze
, myslela jsem, ze jestlis to treba nedelala tesne pred tim. A zavidim mekkou vodu. To ja musim vyvarovat kazdy tyden.
Mě se to děje doma taky, je to vodou…máme tvrdší, takže se mi takhle sráží sušená smetana i třeba mýdlo, když koupu malýho…
@74paja Já ale neříkám, že máme měkkou vodu…jen, že jsme líná jí vyvařovat tak často
V konvici není ta spirála, takže se to tolik nezanáší ![]()
No, chlap by to poznat nemusel, takž až bude doma, tak mu to nabalím do tašky. No, zkusím si udělat další sáček, odebrat sraženinu a vypít…už to fakt potřebuji. Sice to je umělina, ale nějak v mém stavu nezvládám klasickou kávu ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Mě se to děje doma taky, je to vodou…máme tvrdší, takže se mi takhle sráží sušená smetana i třeba mýdlo, když koupu malýho…
Aha, tak že by vodárny přitvrdily?
Mně se to opravdu za tu dobu stalo poprvé ![]()
@Mar__tanka1983 Jo,a piješ to normálně? Nemáš po tom problémy?
Dřív jsem to taky pila a když byla voda moc horká, tak se mi to taky srazilo. Ta voda by měla mít tak 85 stupnů.
@zoubky píše:
@MUFICE Aha, tak zkusím nechat vychladnout vodu
Nebo zkus vypnout konvici dříve, než se začne voda vařit. Máma to taky pije a ohřívá si na to vodu v mikrovlnce a pak do toho rozmíchá to kafe.
To je pravda, voda na instanti kavu by nemela mit 100stupnu, ale tusim 90 ![]()
Sem tam nam to udela… vzdy jsme si myslela, ze to proste udela to susene mliko a normal vypila! ![]()
Nikdy mi z toho nic nebylo a chutnalo to stejne… ![]()
@zoubky píše:
@MUFICE Aha, tak zkusím nechat vychladnout vodu
Přesně tak, rozpustná káva se nezalívá vařící vodou ale horkou
a mělo by být po problému ![]()
@panenka87 píše:
Přesně tak, rozpustná káva se nezalívá vařící vodou ale horkoua mělo by být po problému
Tak já to nikdy nezalévala čerstvě vroucí vodou. Tohle se mi stalo poprvé ![]()