Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Broskvovu som este nerobila, ale mohlo by fungovat rovnako ako napriklad hroznova - rozmixovat ovocie (som leniva na rozvaranie moc stavnateho), odvarit nadbytocnu vodu (ked das do pekacku do rury tak to ide rychlejsie a nemusis tolko miesat) a ked si s mnozstvom/hustotu spokojna, pridat cukor.
Ked chces setrit a nadstavovat, tak pridaj zelirovaci cukor alebo nezrele jablka/slivky, ak mas. Ja preferujem nezrele jablka a slivky - dvihnu objem, a v mojich ociach su „prirodne“
Babi Zlopocasna bez loginu
Ahoj, dělala jsem z želírovacího cukru - broskve oloupat a vypeckovat, nakrájet na kousky a povařit z želírovacím cukrem. Já trochu rozmixovala, nemáme rádi velké kousky
![]()
Jestli máš někde albert tak tam zajdi pro albert magazín dávaji ho tam zdarma tam je recept na broskovou marmeladu s rebarborou muže to být mnamka
Ahoj, zrovna včera jsem ji dělala. Dostala jsem od známé pár pěkně zralých broskví, po vykrájení jich byla přesně 2 kg.
Takže postup: broskve omýt, vyjmout pecky (není nutné loupat), pokrájet na cca osminky = množství 1 kg, dát do hrnce. Tyčovým mixérem rozmixovat. Přivést k varu. Přidat GelFix 2 : 1 dle návodu (tzn. smíchat obsah sáčku v misce se 2 lžícemi cukru) a důkladně min. 1 min vařit. Stále míchat. Vsypat 0,5 kg cukru a vařit za stálého míchání min. 5 min. Já přidala ještě 1 lžičku kyseliny citronové, aby byla trošku pikantnější. Pak hned vlít do skleniček, ty zašroubovat a postavit dnem vzhůru.
Jsem s tímto Gelfixem od Dr. Oetkera spokojená, dělám tak jahodovu, meruňkovou, letos tedy i broskvovou. Jsou i jiné Gelfixy, kdy je jiný poměr ovoce a cukru, ale já používám tento 2 :1 a fakt max. spokojenost. Vždy mi i stuhla.
Taky se na ní chystám a budu jí dělat jak psala @cimbík včera jsou to studovala v kuchařkách ![]()
Broskvovou jsem dělala, taky s gelfixem, ale dělala jsem ji jen 1×, je taková mdlá, nijaká, přišlo mi to líto práce a broskví, možná s něčím namíchat
, letos jsem místo marmelády udělala přesnídávku (s piškotama) a je to podstatně lepší ![]()
@evinax to tam psali, že by se mělo přidat ještě buď nektarinky nebo maliny či podobně
uvidíme třeba bi stačila i pomerančová trsť nebo něco podobného ![]()
@evinax píše:
Broskvovou jsem dělala, taky s gelfixem, ale dělala jsem ji jen 1×, je taková mdlá, nijaká, přišlo mi to líto práce a broskví, možná s něčím namíchat, letos jsem místo marmelády udělala přesnídávku (s piškotama) a je to podstatně lepší
Škoda že ti nemůžu poslat tu moji
. Právě jak jsem tam přidala trošku kyseliny citronové, tak je vynikající (myslím, že tu někdo psal o rebarboře - tak tý bych se taky nebála trošku přidat, ta by to taky příjemně okyselila). Výrazná, vůbec mdlá
Ono asi i trošku záleží na tom, jakou chuť mají ty broskve.
@Fise ahhhhhhhhhhhhha tak rebarboru tam mám taky tak jí tam přidám taky to je dobrý nápad ![]()
Tak to jsem ráda, že ji máte dobrou
, já ji napatlala do různých buchet a tak, abych ji nevyhodila, mazat na chleba se to nedalo, teda dalo, ale nikomu to nechutnalo ![]()
Ahoj, jak děláte broskvovou marmeládu? Napište mi prosím recept, díky moc