Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já ji miluju lehce opečenou/ogrilovanou… Ať už jen tak položit na salát anebo osmahnout nakrájenou s ostatními přísadami třeba na těstoviny/rizoto…
(Závidím!!!):D
Já vím, že na dotaz neodpovím
Ale prostě musím, 1/2kg šunky by se u nás ani neohřálo
Kromě prosciutta s melounem neznám jiný recept a na rovinu, já bych to nijak neprznila a snědla jen tak ![]()
U nas vedou takove jednohubky jako ze do sunky neco zabalit.. nebo vyborne tapas.. to je susena sunka v ni zabaleny kozi syr a susena merunka nebo takoveho neco.. jinak ji muzes pouzit do nejakeho zeleninove salatu na chut… nebo tim muzes obalit treba panenku kterou orestujes a upeces.. je toho spousty ![]()
Joo, teď jsem si vzpomněla, zabalená a osmahnutá mozzarella… Mňam!
Někde jsem viděla, že se to pokládá na poslední minutky i na maso…
Tak klasika s melounem
nebo super obměna je se zralýma fíkama (čerstvýma), parmezánem (hobliny) a zalitý oliv olejem. mňam ![]()
Do sendviče (pannini) zapečené s mozzarelou; grilovaný kozí sýr zabalený v šunce; sušené švestky - grilované, zabalené v šunce; s těstovinami - např. jen s hráškem a parmezánem; namotat na grissini a namáčet do nějakého lehkého sýrového dipu,
Ano, hodlám do ní zabalit špalíčky čerstvé broskve a pak máme rádi plátky s různými druhy sýra a s hroznovým vínem.
Ale.. Napadlo mě udělat z ní něco jako závitky - naplnit třeba sýrem nebo kysaným zelím, nebo??? a podusit na másle jako ptáčky, ale.. Asi je to megablbost ![]()
@TessAg @Black_Orchids rozšíříme studené večeře o vaše nápady
zrovna s fíky a nějakým mozarella typem sýra si tu umím taky představit, švestka bude taky dobrá kombinace..
No, jo, když já bych prostě chtěla něco nějak uvařeného, upečeného - sakryš.. a pizza to rozhodně nebude.
![]()
A na netu jsou taky samé saláty nebo pizzy nebo těstoviny
Ach jo - buď jsem moc vybíravá, nebo mi takhle při sobotní půlnoci už regulérně hrabe ![]()
Nasla jsem jeste recept, kde se do ni zabali kure a to se pak da pect, to by taky mohlo byt mnam ![]()
S kysanym zelim si to dost dobre nedovedu predstavit… prijde mi, ze to zeli by chut sunky pri vareni/duseni zabilo…
@krokodylka No.. Ten jsem taky objevila, kuře ale radši zabalím do slaniny - aby nasáklo její tuk.. Sušená šunka mi tam udělá jinou chuť, ale ke kuřeti je mi jí zrovna líto.. Ještě mi šrotuje v hlavě něco s vínem a zeleninou.. Asi zkusím nějaký ten závitek - no co, v nejhorším zničím sušenou šunku
![]()
Nechám to uležet do rána - třeba mě mezitím Bůh osvítí ![]()
Mozes skusit zabalit platky sunky do kuracich reznov, zrolovat, pokrajat na asi 2 cm kolieska a striedavo s cherry rajcinami ich ponapichovat na sparadla a tak ich upiect. je to mnamka.
@matenka32 To zní ale zajímavě
Ještě bych si tam přidala kus sýra.. hmm, tohle asi zkusím. Akorát mě napadlo - prostě vykrájet „čtverečky“ masa a šunky a udělat z toho „jednohubky“ samostatné..
@Amber_1977 veru ked tak nad tym premyslam balim tam aj platky syra a spolu krajam. uz som teraz dlho nerobila. a tie su dobre jednohubky, nakrajane rohliky potrete pomixovanou rajcinou, pokvapkat olivovym olejom a na to sunka zapichnuta s olivou.
Prosím vás, máte někdo nějaký oblíbený recept, jak zpracovat sušenou šunku? Dostali jsme jí asi půl kila, něco spadne na studené večeře, ale ráda bych ji zpracovala i nějak originálněji..
Děkuji všem za nápady