Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
přemýšlím co udělat příteli na večeři-mimčo je na cestě(žádné velké zásoby peněz nejsou), a na obědy umím vymyslet ledacos, ale ty večeře nás trápí. Pořád jíme jen chleba popř. rohlík či bagetu se salámem a sýrem, ale říká, že je z toho již přejedený. Nechci žádné drahé pokrmy(pizza apod.) ale také nemá rád sladké-krupice, puding, nebo mastné-i když smažím pouze na olivovém oleji nechce mi jíst ani vaječínu ani chleba ve vajíčku. Ach ta zdravá výživa:) Napadá mě bublanina(to by snad zvládnout mohl), šátečky z listového těsta, ale víc nic:( Máte nějaký nápad?
Těstoviny na milion způsobů, slaný,,štrůdl,,,sladký štrůdl, palačinky (sladké-slané, zapékané),tousty, saláty zeleninové-ovocné
Příspěvek upraven 04.08.12 v 12:08
Ahoj,
co vařit polévky?
Jinak mě jen tak v rychlosti napadá, nějaké těstovinové saláty se sýrem a masem a zeleninou, zeleninové saláty s pečivem, slaný štrůdl, tousty, nějaké pomazánky (vajíčková, česneková, hermelínová, atd.) pizza se dá dělat i domácí z vlastního těsta a nahoru si dáš co budeš chtít.
Bublanina pro chlapa k veceri? a co treba zbytek od obeda, polevky, pomazanky, salaty.
Já právě pizzu dělám, že mi přijde levná
(no možná ta elektřina za troubu).
Co tousty, nebo husté polívky? Těstovinový salát nějaký…
Tousty, šneky z listového těsta, ovocné knedlíky - nějaké méně sladké, vařenou kukuřici, špagety, těstoviny se sýrovou omáčkou,..
Toasty, listové slané záviny, zapečené housky, pomazánky ![]()
pizza z domácího těsta
@Pipet Těstovinový salát míváme právě na oběd, když už máme plné zuby masa. Polévky dělám jen když má po noční jinak si na ně nezakládá. Tousty-pořád to máš pečivo se salámem..Máme právě rádi tu tenkou pizzu, a k tomu když dáš papriku, olivy, vejce, salám, kukuřici tak jsi na stovce jen kvůli příloze a to je pro mě dražší než oběd
@marieondatra pomazánka pouze tuňáková, ale to je tak jednou za týden dva a vydrží na dva dny..Zbytky od oběda nejsou-mám už vychytané porce přesně, a často vařím na dva dny takže to už by nešlo ani vrchem ani spodem
No jasně bublanina..je tam ovoce ta moje není nějak moc sladká takže to zvládne..
Pizzu dělám z listovýho těsta. Na to protlak, rajčata, třeba tuňáka, šunku, sýr, prostě dle chuti, drahý to není. Sice už to není pizza
, ale je to dobrý
@Janulis pizzu můžeš udělat jen z rajčat a se sýrem a pak ti vyjde celkem levně nebo v letní době s cuketou ![]()
když koupíš kuře, vykostíš si ho, tak z části uděláš na oběd rizoto, část upečeš a ze zbytku upečenýho uděláš pomazánku, kuřecí prsa do nějaké směsi a pak s rýží nebo na starší housky a dát zapéct ![]()
Palačinky pouze na snídani.. ![]()
listové jsem psala-je to na milion způsobu ale taky omrzí
pomazánky moc nee chceme se zbavit pečiva
ovocné knedlíky? to jsem mu nikdy neudělala..otázkou zda-li by to jedl.. špagety nebo jakékoliv těstoviny s omáčkou je pro nás oběd:)
zkusím dneska tu domácí pizzu suroviny jsou takže to budu mít z krku i zítřejší večeři(doufám)
@Gina108 kupovaný listový vyjde dráž než domácí an pizzu
listový záviny miluju, ale cena listovýho taky nic moc ![]()
A co plněné papriky, nebo ze sladkého je supr- piškoz na to tvaroh ovoce a přelít šťávou z toho ovoce, do kterého se dá puding, aby to ztuhlo, nebo piškot, krém z litru mléka a 3 pudingů a 2 zakysaných smetan, mezi to piškoty namočené v kávě nebo rumu a posypat kakaem, nebo cuketu jen okořeněnou a opečenou nebo grilovanou
@eshta píše:
@Gina108 kupovaný listový vyjde dráž než domácí an pizzulistový záviny miluju, ale cena listovýho taky nic moc
Kupuju to mražený za 9 Kč, to na „pizzu“ stačí, tam to nemá tak vyběhnout, ale máš pravdu, domácí vyjde i tak levněji.
@Janulis hele tak to je těžký
proč palačinky jen na snídani? vždyť jsou na milion způsobů..stačí např. trocha špenátu zapéct a je večeře…
Pokud máte jídla rozdělena to jím pouze k snídani, to jen k obědu, tak je logické že pak nenajdeš skoro nic k večeři ![]()