Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Upecena zelenina s bramborama - nakrajet cuketu na hranole, papriky na ctvrtky, cela cherry rajcata, jarni cibulku, brambory na ctvrtky, asi 3 strouzky cesneku - pokrajet na ctvrtky, osolit, opeprit. K tumu je luxusni tento dip - do jogurtu nastrouhat balkan, ale byt nemusi. Luxusni letni jidlo za par kacek.
Stouchany brambory - treba jen s osmazenou cibulkou nebo slaninou, muzes do toho pridat kys.zeli,ale nemusis.Nebo nakrajet cibuli na vetsi kusy, restovat na masle, nez zacne hnednout pridat timian, oregano, rozmaryn, pridat do brambor - luxus stouchacky. K tomu zeleninovy salat.
Pecene brambory na milion zpusobu - s provencalskym korenim nebo treba jen s timianem,rozmarynem.Nebo jen s cesnekem.Pred dopecenim muzes pridat nivu, hermelin nebo jiny syr. K takovym bramborum jime radi nejaky tvaroh nebo cottage.
Nebo, to jsem zacala delat ted, okoukla jsem to v restauraci. Velmi kratce povarim zelene fazolove lusky, ty pak restuju na olivovym oleji, pred koncem pridam rozdrceny, ne utreny cesnek, prohodim, pridam uvarene testoviny nebo noky.Muze se pridat orestovane maso. Nakonec posypu parmazanem. A je to fakt vynikajici, rychle jidlo. A levne.Kdyz koupis pytlicek strouhaneho parmazanu, das za nej kolem 40 Kc a udelas z nej mnoho jidel.
@MartickaNela píše: Řekla bych, že zakl. odepíše, že toto dělá na obědy![]()
Máš recht, spoustu věcí bych spíše udělala na oběd než na večeři:)
@Janulis píše:
A recept třeba na nějakou luxusní pomazánku?
jukni sem, je to sice chlebíčkové téma ale pomazánky jsou také
https://www.emimino.cz/…icky-117983/
@Kallkapa píše:
A to máte doma takové pravidlo? Že palačinky pouze na snídani, těstoviny pouze na oběd atd? Pak se nediv, že večer nemáte co jíst. Proč pomazánky ne?
to jako fakt kvůli toho, že by to bylo namazané na pečivu? Tak si kupte suchary, když chcete jen vyměnit pečivo
On prostě nic těžkého na večeři jíst nechce..a bohužel netuším proč večer mi palačinky jíst nebude..Když mám na ně chuť tak si je udělám a zbytek těsta dám do ledničky a ráno je máme na snídani..Ale prostě to tak má rozdělené-jeho rodiče, zdravá výživa, cholesterol atd. atd. On za to nemůže jeho táta je úplně stejnej jako on
Takže má jen vryto do paměti co jo a co ne..
@Janulis Hm, ale tohle rozdělení nemá se zdravou výživou jaksi nic společného… a rohlíky se salámem do zdravé výživy taky moc nezapadají…
@Janulis píše:
On prostě nic těžkého na večeři jíst nechce..a bohužel netuším proč večer mi palačinky jíst nebude..Když mám na ně chuť tak si je udělám a zbytek těsta dám do ledničky a ráno je máme na snídani..Ale prostě to tak má rozdělené-jeho rodiče, zdravá výživa, cholesterol atd. atd. On za to nemůže jeho táta je úplně stejnej jako onTakže má jen vryto do paměti co jo a co ne..
No a proč se ho tedy nezeptáš co by rád? Když si ochotná mu vyvařovat podle jeho gusta.. Jestli tak jí doma celý život, tak asi taky ví, co doma jedli ne? ![]()
@Regina Hero píše:
@Janulis Hm, ale tohle rozdělení nemá se zdravou výživou jaksi nic společného… a rohlíky se salámem do zdravé výživy taky moc nezapadají…
Přesně tak. Salám by neměl jíst ani ráno, když už chce jíst zdravě ![]()
Já v těchhle vedrech jím akorát tak saláty, ale mám ráda jednoduchá jídla jako zapečený brambory nebo těstoviny, k tomu ti stačí jen to, co máš doma. Nebo buřtguláš. Nebo jiná lidová jídla, pokud za ně nechceš moc vyhazovat. U nás milujeme samotný brambory zapečený nivou a balkánem. Není třeba to ani kořenit a porce vyjde na pár korun.
@Janulis píše:
On prostě nic těžkého na večeři jíst nechce..a bohužel netuším proč večer mi palačinky jíst nebude..Když mám na ně chuť tak si je udělám a zbytek těsta dám do ledničky a ráno je máme na snídani..Ale prostě to tak má rozdělené-jeho rodiče, zdravá výživa, cholesterol atd. atd. On za to nemůže jeho táta je úplně stejnej jako onTakže má jen vryto do paměti co jo a co ne..
Podívej, je to dospělý svéprávný chlap. Až bude mimino na světě, tak svůj postoj možná trochu přehodnotíš, ale teď se chová jako mimino on. Za pár týdnů bude rád, že dostane vůbec něco najíst. Popravdě zřejmě budeš ráda ty, že něco sníš. Ať si řekne, co chce, jinak to neřeš, přece tu nebudeš sestavovat meníčka pro takovou mlsnou držku (sorry, ale mě tohle točí, člověk aby šetřil prachy a ještě milostpánovi podstrojoval, co mu je po chuti, on si kdyžtak zvykne…)
@Kallkapa Jojo… a třeba ty zmiňované šátečky z listového těsta taky ne…
@Kallkapa píše:
No a proč se ho tedy nezeptáš co by rád? Když si ochotná mu vyvařovat podle jeho gusta.. Jestli tak jí doma celý život, tak asi taky ví, co doma jedli ne?
přesně tak, ať teda udělá výčet toho, co doma jedli a pokud chce něco lehkýho, tak by taky mohl dostat pěnový pusinky, ty jsou lehké až až ![]()
Taky nechápu, normálně bych k večeři dávala stejný jídla jako k obědu (pokud se stravuje zdravě, bude jíst přece zdravý i obědy?
), jen bych jich dala o něco míň… ![]()
A „svádět“ to na rodiče…
Manžel byl z domu zvyklej jíst šíleně… Ale „předělal“ se… Sice pokaždé, když jsme na návštěvě u jeho rodičů, má pak připomínky k jídlu, co se tam momentálně vaří, ale co už, no
![]()
@princeznaII to jsem ještě nezkoušela, ale zní to lákavě - jsem bramborová