Obložené chlebíčky

8996
3.8.12 18:19

Obložené chlebíčky

Ahoj holky. Rozhodla jsem se udělat obložené chlebíčky. Chci udělat několik druhů a mám toho nakoupenýho spoustu. Každý u koho jsem byla dělá své vlastní oblíbené chlebíčky a pokaždé jsem si strašně pochutnala. Sama ale obávám se nevymyslím nic jinýho než margarín, sýr, šunka a okurka. :roll: Budu ráda za vaše recepty na obložené chlebíčky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
3.8.12 18:22

Tak za mě hlavně ne margarín. ;) Ať by na nich byla sebelepší obloha, nejedla bych. K okurku jako protiváhu - oživení červenou kapi papriku. Pak třeba sýr a olivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
3.8.12 18:23

Já mám ráda s pomazánkou z krabích tyčinek a z kupovaných jen klasiku (salát, šunka, vajíčko, okurka, paprika)
Pro inspiraci
http://www.mamincinyrecepty.cz/…ne-chlebicky
 http://www.mamincinyrecepty.cz/…ni-chlebicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
3.8.12 18:25

Ahoj naše oblíbené jsou s česnekovo sýrovou pomazánkou. Nastrouháš sýr na jemném struhadle, přidáš majonézu, česnek a promícháš. Musí z toho vzniknout pomazánka množství ingrediencí podle oka a chuti :) Ozdobí se to kouskama pomeranče a je to vážně mnamka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
3.8.12 18:27

Já třeba dělám na chlebíčky česnekovou pomazánku,, ale né každá má česnek rád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.8.12 18:28

Dáváme pomazánku z Moravanky, ta je fakt výborná, pikantnější. Nebo trochu pochoutkového salátu. Pak i výše zmiňovanou česnekovo-sýrovou, ale to spíš na jednohubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.8.12 18:28

Ahoj tak u nás (respektive u mamky): na chlebíček salát buďto jemný bramborový nebo alespoň tento:pomazánkové máslo, majonéza, nastouhaný měkký salám(stačí levný) a dochutit. Navrch 3 druhy salámů: 2× suchý (např. vysčina + něco) a 1×kousek šunkového (aby se vešlo, tak 1/4)(salámy stáčíme to takových kornoutků), dále kolečko vajíčka, kousek okurky (hadovka ne kyselá) a kousek papriky. Pokud je může být i kousek sýra, ale málo kdy se tam vejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.8.12 18:32

Taky nedávám margarín, ale buď obyč máslo, pomazánkové máslo, mazací sýr, lučinu.
Nebo saláty, já jím jen hermelínový, takže salát a na to plátek hermelínu a plátek šunky.
Jinak nahoru dáváme: rajče, vajíčko, papriku, okurku, naloženou okurku, šunku, různé druhy tvrdých salámů, šunkový salám, sýr, hermelín.
Když jsem byla mladší a měla jsem víc času, tak jsem kolečka sýru, okurku, papriku (a vše co šlo) vykrajovala vykrajovátky na vánoční cukroví a vypadalo to moc pěkně.
Někdy se dá dát i třeba oříšek a nebo kompotovaná mandarinka. Hodí se k pomazánce z nivy.

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
3.8.12 18:33

Určitě ne margarín, to bych nejedla, ale máslo nebo nějaký sýr.

Naše oblíbené kombinace:

• kozí sýr (namazaný), salát, losos
  • máslo, losos, kopr
  • avokádová pomazánka, kreveta
  • namazaný kozí sýr, červená řepa
  • tuňáková pomazánka, kozí sýr, máta
  • máslo, salát, mozarella, rajče, bazalka
  • pesto, mozarella, rajče
  • kozí sýr, ředkvičky
  • kozí sýr, olivy, rajče
  • máslo, rajče, šunka
  • Citovat
  • Upravit
9754

Co misto margarinu udelat bramborovou pomazanku. Neznam nikoho komu by nechtnala a na chlebickach obzvlast!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142

@lyrica Jak děláš tu pomazánku z Moravanky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.8.12 18:36

@kometa32
1 moravanka
1 malá majolka
15 dkg tvrdého sýra
15 dkg měkkého salámu
1 až 2 lžíce hořčice

Moravanku nameleme (kdo nemá rád moc pálivé, raději mele bez feferonky), přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhaný salám, majolku a hořčici a vše zamícháme, já nesolím ani nepepřím - chuť dodá moravanka.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.8.12 18:38
@lyrica píše:
@kometa32
1 moravanka
1 malá majolka
15 dkg tvrdého sýra
15 dkg měkkého salámu
1 až 2 lžíce hořčiceMoravanku nameleme (kdo nemá rád moc pálivé, raději mele bez feferonky), přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhaný salám, majolku a hořčici a vše zamícháme, já nesolím ani nepepřím - chuť dodá moravanka. ;)

Jé, to znám z dětství. To mi tehdy moc chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
3.8.12 18:39

Margarín nikdy!!!

jinak já ted ulítávám na pomazánce z tvarohu a pažitky, lehce osolit, opepřit. Když je tvaroh moc suchý tak trošinku rpzředit mlékem.

Stejně tak lze z tvarohu vyrobit budapeštský krém přidáním červení suché papriky (klidně i pálivé kdo rád) a pokud máš tak na jemno nakrájet nakládanou červenou kapii. slk pepř dle chuti.

Pak ještě myluju (ne to není chyba, to je jen vyjádření jiného druhu lásky, k jídlu) zeleninovou : na jemno nastrouhat čerstvou mrkev, petržel a celer, spojit majolkou nebo jogurtem, sůl pepř a citron. maže se na máslo.

A ještě z vařeného celeru: vařený celer bastrouhat na jemno, spojit majolkou nebo jogurtem, sůl pepř a citron. mažeme na mýslo, zdobíme kouskem citronu

No a co třeba klasika - vajíčková pomazánka, rybičková pomazánka, heremlínová pomazánka (někdo říká salát), třená niva (ale ta asi spíš na jednohubky)

Příspěvek upraven 03.08.12 v 18:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.8.12 18:39

Máme rádi rajčatový veka, máslo, rajčata, trochu majonézy, posypat cibulkou,
jinak dávám saláty domácí, šunku, sýr, vajíčko, rybičková pomazánka s cibulkou a citrónem, různé samámi a sýry, česneková pomazánka + ananas atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí