Obložené chlebíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25007
3.8.12 19:36

Ještě jsem zapomněla jednu oblíbenou tuňákovou-
tuńák ve vl. šťávě+ máslo+ kapary do mixeru a ozdobit rajčátkem nebo okurkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
3.8.12 19:40

@Lastkecka jo to taky dělám, je ten sýr dám pak až navrch, posypu to s ním a mandarinky nebo kiwi je taky dobré:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
3.8.12 19:42

My děláme klasiku, teda dělam si domácí veku to je teda to nej :palec:, pak bramborovou pomazánku ale strouhanou a pak už jen nazdobit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.8.12 19:42

My máme rádi tohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… je moc dobrá, vlastně si tam dáš, co máte rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
3.8.12 19:43

Jezis ja mam chut na chlebicky :mrgreen:

Jinak ja hlasuju pro česnekovku a vlašák! To ze nekomu bude smrdet z pus je uplne na poslednim miste, hlavne ze si pochutnaji a vlasacek k dobremu vinecku hmmmm. :lol:

• Citovat
  • Upravit
becky87
3.8.12 19:43
@Markéta80 píše:
My děláme klasiku, teda dělam si domácí veku to je teda to nej :palec:, pak bramborovou pomazánku ale strouhanou a pak už jen nazdobit ;)

Ta fotka, byla jako nutna jo? :cert: :cert: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
637
3.8.12 19:46
@Lastkecka píše:
Ahoj naše oblíbené jsou s česnekovo sýrovou pomazánkou. Nastrouháš sýr na jemném struhadle, přidáš majonézu, česnek a promícháš. Musí z toho vzniknout pomazánka množství ingrediencí podle oka a chuti :) Ozdobí se to kouskama pomeranče a je to vážně mnamka :)

Nebo s mandarinkou či ananasem :-) Těch bych mohla snís tunu :srdce: Jinak za mě taky ne margarín, dávám pomazánkové máslo, většinou křen. Tučnější a neméně dobré je s pochoutkovým/pažížským salátem. A pak klasika, sýr, šunka, evtl. vejce, okurka, paprika, pro hosty rajče (to já nerada). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
3.8.12 19:47

U mě byste teda se sloním žrádlem nepochodili :cert:

Já mám úspěch s celerovou pomazánkou (ale celer taky ne každý může): celer a tvrdý sýr nastrouhat najemno vše v cca stejném množství, stejně nastrouhat trochu menší množství mrkve, zakápnout citronem, osolit, opepřit a vmíchat tatarku či majonézu dle chuti (já dávám na celkem velké množství zeleniny jen 100 g, jen na spojení, ne aby to plavalo). Může se tam dát i česnek nebo křen, ale lepší je bez nich.

Dobrá nivová pomazánka od mé kolegyně: nastrouhaná niva, pomazánkové máslo, pórek, pepř, jogurt na rozředění

Kdysi jsem si opsala recept na žampionovou pomazánku, ale nezkoušela jsem: Nakrájím žampiony na drobno a lehce je proženu na pánvi, do pomazánkového másla, trochu přisolit, připepřit a dotáhnout troškou nadrobno nakrájené zelené cibulky nebo pórku.

Pro alternativce pomazánka z tofu (dá se udělat i z tempehu): 200g bílého TOFU, zeleninový vývar, 3 stroužky česneku, 2 cibule, sůl, pažitka, olej, Tamari omáčka
Na oleji orestujeme cibulku a česnek. Poté přidáme nadrobené tofu a zalijeme 200 ml vývaru, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Potom vše umixujeme v hladkou kaši, nakonec vmícháme pažitku nebo petrželku. Během mixování sledujeme chuť, když je ještě nevýrazná, přidáme tamari omáčku a sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.8.12 19:54

S tím česnekem je to fajn, pokud to jí opravdu všichni, jak někdo nemá rád nebo nemůže česnek, tak je pak chudák. :mrgreen: Takže je dobrý vědět, jaká bude skladba společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
3.8.12 20:04

@blorchi ukázka ne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
3.8.12 20:04
@Ticha.Tlapka píše:
Ahoj tak u nás (respektive u mamky): na chlebíček salát buďto jemný bramborový nebo alespoň tento:pomazánkové máslo, majonéza, nastouhaný měkký salám(stačí levný) a dochutit. Navrch 3 druhy salámů: 2× suchý (např. vysčina + něco) a 1×kousek šunkového (aby se vešlo, tak 1/4)(salámy stáčíme to takových kornoutků), dále kolečko vajíčka, kousek okurky (hadovka ne kyselá) a kousek papriky. Pokud je může být i kousek sýra, ale málo kdy se tam vejde :)

Ja delam presne takove a jsou super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
3.8.12 20:06

Česnekovo sýrovou taky děláme ale tu dávam na chutovky a na to jen mandarinku a pak dělam plněný hermelín, jen se pak nakrájí na dílky a taky na chutovky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
3.8.12 20:21

Já dávám vlašak nebo bramborový salát, ale já osobně je mám nejraději s pomazánkovým máslem, pak dávám šunku, vajíčko, okurku, papriku a posypu sýrem, někdy dám hermelín, ale každý má jinou chuť, manžel má zas rád chlebíček s suchým salámem- paprikáč, poličan, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
3.8.12 20:49

Necetla jsem celou diskuzi, tak uz to tu mozna zaznelo..Delam s domacim vlaskym salatem, to je uspech vzdycky zarucenej..A taky mame radi tunakou. Tunak, majolka, citron, pepr, troska dijonsky horcice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
3.8.12 20:54

Nečetla jsem vše, možna se budu opakovat. česnekova, jak psaly holky, tu milujeme. salamova pomazanka, nivova pomazanka.
ja osobně klasika s bramborovym salatem, salam, syr, zeleninka. a nebo bramborovy salat zastrouhat cely chlebiček jemně syrem a platek rajčete tak ty milujuuu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí