Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ještě jsem zapomněla jednu oblíbenou tuňákovou-
tuńák ve vl. šťávě+ máslo+ kapary do mixeru a ozdobit rajčátkem nebo okurkou
@Lastkecka jo to taky dělám, je ten sýr dám pak až navrch, posypu to s ním a mandarinky nebo kiwi je taky dobré:-))
My děláme klasiku, teda dělam si domácí veku to je teda to nej
, pak bramborovou pomazánku ale strouhanou a pak už jen nazdobit ![]()
My máme rádi tohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… je moc dobrá, vlastně si tam dáš, co máte rádi.
Jezis ja mam chut na chlebicky ![]()
Jinak ja hlasuju pro česnekovku a vlašák! To ze nekomu bude smrdet z pus je uplne na poslednim miste, hlavne ze si pochutnaji a vlasacek k dobremu vinecku hmmmm. ![]()
@Markéta80 píše:
My děláme klasiku, teda dělam si domácí veku to je teda to nej, pak bramborovou pomazánku ale strouhanou a pak už jen nazdobit
Ta fotka, byla jako nutna jo?
![]()
@Lastkecka píše:
Ahoj naše oblíbené jsou s česnekovo sýrovou pomazánkou. Nastrouháš sýr na jemném struhadle, přidáš majonézu, česnek a promícháš. Musí z toho vzniknout pomazánka množství ingrediencí podle oka a chutiOzdobí se to kouskama pomeranče a je to vážně mnamka
Nebo s mandarinkou či ananasem
Těch bych mohla snís tunu
Jinak za mě taky ne margarín, dávám pomazánkové máslo, většinou křen. Tučnější a neméně dobré je s pochoutkovým/pažížským salátem. A pak klasika, sýr, šunka, evtl. vejce, okurka, paprika, pro hosty rajče (to já nerada). ![]()
U mě byste teda se sloním žrádlem nepochodili ![]()
Já mám úspěch s celerovou pomazánkou (ale celer taky ne každý může): celer a tvrdý sýr nastrouhat najemno vše v cca stejném množství, stejně nastrouhat trochu menší množství mrkve, zakápnout citronem, osolit, opepřit a vmíchat tatarku či majonézu dle chuti (já dávám na celkem velké množství zeleniny jen 100 g, jen na spojení, ne aby to plavalo). Může se tam dát i česnek nebo křen, ale lepší je bez nich.
Dobrá nivová pomazánka od mé kolegyně: nastrouhaná niva, pomazánkové máslo, pórek, pepř, jogurt na rozředění
Kdysi jsem si opsala recept na žampionovou pomazánku, ale nezkoušela jsem: Nakrájím žampiony na drobno a lehce je proženu na pánvi, do pomazánkového másla, trochu přisolit, připepřit a dotáhnout troškou nadrobno nakrájené zelené cibulky nebo pórku.
Pro alternativce pomazánka z tofu (dá se udělat i z tempehu): 200g bílého TOFU, zeleninový vývar, 3 stroužky česneku, 2 cibule, sůl, pažitka, olej, Tamari omáčka
Na oleji orestujeme cibulku a česnek. Poté přidáme nadrobené tofu a zalijeme 200 ml vývaru, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Potom vše umixujeme v hladkou kaši, nakonec vmícháme pažitku nebo petrželku. Během mixování sledujeme chuť, když je ještě nevýrazná, přidáme tamari omáčku a sůl.
S tím česnekem je to fajn, pokud to jí opravdu všichni, jak někdo nemá rád nebo nemůže česnek, tak je pak chudák.
Takže je dobrý vědět, jaká bude skladba společnosti.
@Ticha.Tlapka píše:
Ahoj tak u nás (respektive u mamky): na chlebíček salát buďto jemný bramborový nebo alespoň tento:pomazánkové máslo, majonéza, nastouhaný měkký salám(stačí levný) a dochutit. Navrch 3 druhy salámů: 2× suchý (např. vysčina + něco) a 1×kousek šunkového (aby se vešlo, tak 1/4)(salámy stáčíme to takových kornoutků), dále kolečko vajíčka, kousek okurky (hadovka ne kyselá) a kousek papriky. Pokud je může být i kousek sýra, ale málo kdy se tam vejde
Ja delam presne takove a jsou super ![]()
Česnekovo sýrovou taky děláme ale tu dávam na chutovky a na to jen mandarinku a pak dělam plněný hermelín, jen se pak nakrájí na dílky a taky na chutovky ![]()
Já dávám vlašak nebo bramborový salát, ale já osobně je mám nejraději s pomazánkovým máslem, pak dávám šunku, vajíčko, okurku, papriku a posypu sýrem, někdy dám hermelín, ale každý má jinou chuť, manžel má zas rád chlebíček s suchým salámem- paprikáč, poličan, atd.
Necetla jsem celou diskuzi, tak uz to tu mozna zaznelo..Delam s domacim vlaskym salatem, to je uspech vzdycky zarucenej..A taky mame radi tunakou. Tunak, majolka, citron, pepr, troska dijonsky horcice..
Nečetla jsem vše, možna se budu opakovat. česnekova, jak psaly holky, tu milujeme. salamova pomazanka, nivova pomazanka.
ja osobně klasika s bramborovym salatem, salam, syr, zeleninka. a nebo bramborovy salat zastrouhat cely chlebiček jemně syrem a platek rajčete tak ty milujuuu ![]()