Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Výborná je pomazánka „sloní žrádlo“ jestli někdo znáte dopiště recept. To se dosdobí už jen okurkou, rajčetem a může být i paprika
Taky hlasiju za nemargarin. dost to srazi chut hotovoho. Radeji klasicke nicim neriznute maslo, nebo jeste lepe mazaci syr, typu lucina. Na to klasika obloha, tu lze obmenovat.
u nas velmi oblibene se syrovo-cesnekovou pomazankou: nastrouhat syr, par strouzku cesneku, pepr, sul, majoneza, prip. to pomaz. maslo. Na to se hodi rajce, paprika, okurka salatovka. Babicka dela specialni s pomerancem nebo kiwi, fakt to neni spatne.
tchyne delavala velmi jednoduche chlebicky, ale naprosto neodolatelne, majoneza, rajce, cibule na kolecka a trochu pepre - jako vrstvy na sebe. Po tech se hned zaprasilo.
vajickova pomazanka je u nas taky oblibena: vejce nastrouhat, trochu strouhane kys. okurky, sul, pepr, trochu majonezy, luciny nebo pomaz. masla.
Celozrnná bageta + pomazánka z vařeného kuřecího masa a žervé + rajčata ![]()
@xyyz píše:
Výborná je pomazánka „sloní žrádlo“ jestli někdo znáte dopiště recept. To se dosdobí už jen okurkou, rajčetem a může být i paprika
neznám, ale našla jsem jeden recept na netu, tak můžeš zhodnotit, jestli to na to vypadá: http://www.recepty.cz/…zradlo-61038
@Lastkecka je koukam ze pomerance na cesnekovou pomazanku neni jen nas ulet ![]()
@Nelisa mě taky, pálila mě sice hubka, ale musela jsem jí mít ![]()
Ze jsem sem lezla, ted mam neodolatelnou chut na chlebicek - nejlepe klasika, br. salat, sunka, vejce, okurka. ![]()
Tuhle jsme měli nečekanou návštěvu, neměla jsem doma žádnou uzeninu, já to nejím a manžel spíš třeba Dunajsou než salámy. Tak jsem opekla rohlíky na bylinkovém másle, k tomu tzaziky a jak si návštěva pošmákla. Prej dej recept.. ![]()
U mě teda chlebíček jedině bez margarínu a másla. porstě salát nebo pomazánka.
Tak u nás radši děláme jednohubky - kvůli poměrné velikosti klobásy, okurky a kolečka rohlíku, případně meruňky či ořechu.. - takže už asi víš, jak je zdobím ![]()
A k receptům:
rybičková pomazánka: krabička sardinek rozmatlaná vidličkou (rozmixované dohladka už by nebylo úplně ono) s kostičkami nakládané okurky a cibule, či kostičkami čerstvého jablka, dochuceno plnotučnou hořčicí, majolkou (nebo tvaroh pro odlehčení a zároveň hutnější konzistenci) a solí, pepřem, cukrem, octem - dle chuti.. My jsme na sladkokyselé, proto ten cukr.. Zdobím už jen nakládanou okurkou nakrájenou do vějířku
Niva pomazánka: vyšlehaná Niva tvarohem, dochucená pepřem. Zdobím kompotovanou meruňkou či vlašským ořechem
šunková pěna: rozmixovaná šunka s pomazánkovým mýslem, možno dochutit trochou hořčice a pepře. Zdobím paprikou a petželkou
křenová: vyšlehaný strouhaný křen s pomazánkovým máslem, zdobím nějakou uzeninou, nebo čerstvým jablkem
celerová: nastrouhaný celer s tvarohem a majolkou (může být i jen jedno nebo druhé), ochuceno plnotučnou hořčicí, solí, pepřem, cukrem. Zdobím šunkou a jablkem… Je toho moc - podle toho, co zrovna mám v ledničce
taky vajíčková pomazánka, pažitková…
U nás moc nedělám chlebíčky s uzeninou - jednak mi to přijde suché, jednak náročné zdobení - děláme spíš mísy s naskládanou uzeninou, vařeným vejcem a zeleninou a k tomu podávám mísu pečiva.
@byron píše:
U mě teda chlebíček jedině bez margarínu a másla. porstě salát nebo pomazánka.
Přesně, já to taky nemusím ![]()
To je něco podobného akorát tam ještě patří worčest nebo sojovka. Já to vždy dostanu a už jen mažu ale zjistím a dopíši. ![]()
@xyyz píše:
To je něco podobného akorát tam ještě patří worčest nebo sojovka. Já to vždy dostanu a už jen mažu ale zjistím a dopíši.
jo mám a dělal sloní žrádlo a ještě zbojnickej salát byl výbornej, to byly moje dvě nej pochoutky
@xyyz píše:
Já znám jako sloní žrádlo typ nepečeného vánočního cukroví - taková ta ztuhlá ořechovo-kandovanoovocná pomazánka, ze které se vykrájí plátky.. Tak to asi nebude ono ![]()
![]()
@Amber_1977 píše:
Já znám jako sloní žrádlo typ nepečeného vánočního cukroví - taková ta ztuhlá ořechovo-kandovanoovocná pomazánka, ze které se vykrájí plátky.. Tak to asi nebude ono![]()
nene to ne ![]()
tohle je vábirnej salát, salám na kostičky se krájel, u zbojníka zase na proužky. Já to ale moc nedělám.
Mám ráda celerovou z vařeného celeru.
Potom mrkvovou: nastrouhá s ena jemno mrkev, majolka, sůl, česnek a je to úúúžasný