Obložené chlebíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3540
3.8.12 18:57

My dáváme sloní žrádlo: gothaj, kys. okurka, cibule, lžíce hořčice, lžíce kečupu a majonézu aby to bylo „mazací“, sůl a pepř.– všechno rozmixovat nebo nastoruhat a smíchat. dozdobit jen třeba kouskem sýra, paprikou nebo kys. okurku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
3.8.12 18:57
@suik píše:
@Lastkecka je koukam ze pomerance na cesnekovou pomazanku neni jen nas ulet :mrgreen:

Já zas dávám mandarinku a nebo hroznové víno. Jéžis já na to dostala takovou chuť asi nebudu líná a zítra je udělám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.8.12 18:58

No, mi povídejte - dostala jsem tak ukrutnej hlad :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
34
3.8.12 18:59

To asi není ono

@Amber_1977 píše:
Já znám jako sloní žrádlo typ nepečeného vánočního cukroví - taková ta ztuhlá ořechovo-kandovanoovocná pomazánka, ze které se vykrájí plátky.. Tak to asi nebude ono :think: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Modry pes
3.8.12 19:02

Zrovna delam tuhle - vsem ohromne chutna:

250 g tvarohu
100-150 g nastrouhaného sýra s modrou plísní
2 nasekané jarní cibulky
2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
2-3 hrsti kuliček hroznového vína (bez peciček)
zakysaná smetana či mléko
sůl
 pepř

• Citovat
  • Upravit
6529
3.8.12 19:03
@suik píše:
@Lastkecka je koukam ze pomerance na cesnekovou pomazanku neni jen nas ulet :mrgreen:

měla jsem na čenekačce už ořech, víno, mandarinku a broskev ale pomeranč zatím ne. příště zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.8.12 19:06
@1simona1 píše:
Já třeba dělám na chlebíčky česnekovou pomazánku,, ale né každá má česnek rád :lol:

bez urážky, každý, kdo čeká společnost a na.ere to jídla česnek, je exot, přece se nedá normálně bavit s tím hrozným smradem. táhne to z člověka ještě několik dní…
fuj a mám alergii na česnek hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
3.8.12 19:07

Já dělám domácí „vlašský salát“ Ve slupce uvařené brambory, měkký salám, okurku, cibuli, jablko, sůl, pepř, worchester, majonézu. Poměr nevím, dávám od oka. Když chci dietnější verzi, tak část majonézy nahradím lákem z okurek.
Navrch dávám klasiku. Salám, šunku, vajíčko, sýr, okurku, červenou kapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
3.8.12 19:08

Já moc klasika český nedělám, ale od mamky je mám ráda :palec:
u nás frčí
lilková pomazánka + petrželka
kolečka lilku na grilu + kousek balkánu
bruschetta - veka na grilu + směs rajčete nadrobno, oliv. oleje, soli, česneku a bazalky
domácí ajvar zdobený petrželkou
kousek pečené papriky, sůl, oliv.olej, česnek, petrželka
mozarella+ rajče + bazalka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.8.12 19:15

Také hlasuju za zákaz vstupu margarínu na obložený chlebíček, to je hned zkažená chuť. Pod klasicky obložený (salám, šunka, vejce atd.) patří podle mě bramborový salát (maximálně u žlučníkářů norm. máslo, ale to už není ono :mrgreen: ).

U nás je oblíbená saláto- pomazánka: na nudličky měkký salám a tvrdý sýr (eidam)- cca půl na půl, resp. trochu větší půlka salámu, přidat majonézu, trochu kečupu, sůl, pepř, paprika sladká, ev. trochu chilli pro milovníky pikantního. Dát na chlebíček (neděláme úplně nadrobno, takže spíš nahazujeme vidličkou, než mažeme), už se nic nepřidává, max. lze ozdobit kolečkem vejce na tvrdo, ale nemusí být. Je to asi taková „ošizená“ varianta sloního žrádla, ale nám to chutná víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
3.8.12 19:25
@suik píše:
žádný úlet ale božská mana :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
3.8.12 19:25

Tak už vím dámy pište si :D :
Je to všechno tak plus mínus :arrow:
1/2 sálámu měkkého, 6 vajec, zavařené okurky - vše nastrouhat
Pálivý kečup, sladký kečup, lžice worčestr, lžice sojové omáčky, lžíce oleje, lžíce octa - To se svaří a až to vychladné tak se to smíchá se salámem, vajíčkem a okurkami. Nechá se to chvíli uležet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
3.8.12 19:28
@jizvíková píše:
bez urážky, každý, kdo čeká společnost a na.ere to jídla česnek, je exot, přece se nedá normálně bavit s tím hrozným smradem. táhne to z člověka ještě několik dní…
fuj a mám alergii na česnek hnus

tak v rodině se to snese, navíc všem smrdí z pusy, takže to vlastně nikdo necítí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
3.8.12 19:32
@jizvíková píše:
fuj a mám alergii na česnek hnus
česnek (pikantní) a vínko jde k sobě dobře :) to já zase můžu ;) a když to jí celá společnost, tak proč ne :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
3.8.12 19:32

A co tahle: krabi tycinky nakrajeny najemno
tvaroh a trosinku majonezy
pro fajnsmekry jeste pridat nadrobno nakrajenej ananas
a dochutit soli, peprem, citronovou stavou

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek