Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já jsem našla na netu bačovský závin je to levný rychlý a u nás to má velkej úspěch k tomu zelenina nebo kys. zelí fakt dobrota
@Janulis píše:
Palačinky pouze na snídani..
listové jsem psala-je to na milion způsobu ale taky omrzí
pomazánky moc nee chceme se zbavit pečiva
ovocné knedlíky? to jsem mu nikdy neudělala..otázkou zda-li by to jedl.. špagety nebo jakékoliv těstoviny s omáčkou je pro nás oběd:)
zkusím dneska tu domácí pizzu suroviny jsou takže to budu mít z krku i zítřejší večeři(doufám)
A to máte doma takové pravidlo? Že palačinky pouze na snídani, těstoviny pouze na oběd atd? Pak se nediv, že večer nemáte co jíst
. Proč pomazánky ne?
to jako fakt kvůli toho, že by to bylo namazané na pečivu? Tak si kupte suchary, když chcete jen vyměnit pečivo ![]()
@sophinka Souhlasím
my večeře a obědy nijak extra nedělíme. Když se mě nechce vařit někdy sníme co zbylo od oběda a druhej den uvařím jiný ![]()
@sophinka píše:
@Janulis hele tak to je těžkýproč palačinky jen na snídani? vždyť jsou na milion způsobů..stačí např. trocha špenátu zapéct a je večeře…
Pokud máte jídla rozdělena to jím pouze k snídani, to jen k obědu, tak je logické že pak nenajdeš skoro nic k večeři
Ááá tak koukám, žes mě předběhla ![]()
@sophinka píše:
@Janulis hele tak to je těžkýproč palačinky jen na snídani? vždyť jsou na milion způsobů..stačí např. trocha špenátu zapéct a je večeře…
Pokud máte jídla rozdělena to jím pouze k snídani, to jen k obědu, tak je logické že pak nenajdeš skoro nic k večeři
to mě přesně napadlo ![]()
A nevymejšlí on si takhle kapánek?
Tohle jen tehdy, tohle nepapám vůbec…
Abys neskončila tak, že budeš vařit extra pro chlapa a extra pro dítě… Já bych uvařila hlavně to, na co mám chuť já. Pokud se mu to nelíbí, tak si může připravit večeři vlastní. Minimálně by měl být schopen se vyjádřit, co chce - já to dělám tak, že si může říct, že chce nějaké konkrétní jídlo, s tím problém nemám. Ale když mám poslouchat, že tohle ho nezasytí, tohle nejí, ale sám není schopen vymyslet nic, tak to už poněkud řvu…
Jinak u nás mělo úspěch například kuře pečené na másle s kmínem, k tomu ledový salát natrhaný v misce, vařená brokolice a brambor, všechno je to bez práce, fígl je v „dipu“. Smíchám jogurt a majolku, osolím, trochu pepře a sušenou petrželku nebo libeček, nechám chvilku odležet, maso oberu, naházím na talíř a předhodím smečce, všichni si berou z jednoho, namáčejí do té zálivky a je hotovo. Ve vašem případě stačí koupit třeba kuřecí čtvrtky, já teď kupovala dvě celkem velký stehna v Lidlu za 32,–
Dál mě napadají kuřecí křídla, třeba na medu, zeleninový salát, hovězí hamburgery…
Ale jinak taky těstoviny, knedlíky s omáčkama, zapečený brambory, pečený pstruzi (i když ty už nejsou tak levný, když si je člověk zrovna nechytí sám
)
Brambory se taky dají jist na milion způsobu a nejsou drahé…
Bramboraky, stouchane brambory, francouzské brambory, pečené brambory…
Řekla bych, že zakl. odepíše, že toto dělá na obědy
![]()
@Gladys píše:
A nevymejšlí on si takhle kapánek?Tohle jen tehdy, tohle nepapám vůbec…
Abys neskončila tak, že budeš vařit extra pro chlapa a extra pro dítě… Já bych uvařila hlavně to, na co mám chuť já. Pokud se mu to nelíbí, tak si může připravit večeři vlastní. Minimálně by měl být schopen se vyjádřit, co chce - já to dělám tak, že si může říct, že chce nějaké konkrétní jídlo, s tím problém nemám. Ale když mám poslouchat, že tohle ho nezasytí, tohle nejí, ale sám není schopen vymyslet nic, tak to už poněkud řvu…Jinak u nás mělo úspěch například kuře pečené na másle s kmínem, k tomu ledový salát natrhaný v misce, vařená brokolice a brambor, všechno je to bez práce, fígl je v „dipu“. Smíchám jogurt a majolku, osolím, trochu pepře a sušenou petrželku nebo libeček, nechám chvilku odležet, maso oberu, naházím na talíř a předhodím smečce, všichni si berou z jednoho, namáčejí do té zálivky a je hotovo. Ve vašem případě stačí koupit třeba kuřecí čtvrtky, já teď kupovala dvě celkem velký stehna v Lidlu za 32,–
Dál mě napadají kuřecí křídla, třeba na medu, zeleninový salát, hovězí hamburgery…
Ale jinak taky těstoviny, knedlíky s omáčkama, zapečený brambory, pečený pstruzi (i když ty už nejsou tak levný, když si je člověk zrovna nechytí sám)
Smažený květák nebo jako mozeček s bramborem
karbanátky peču v troubě právě proto, abych snížila počet smažených jídel
k tomu štouchané brambory s cibukou, fazolky na smetaně, prívarok z kapusty
syté/hutné polévky k večeři s chelebem : gulášová, bramborová, zelňačka bílá nebo červená, čočková, hrachová, hrstková, kulajdambrokolicová
čočka na kyselo mebo já dělám na kari s volským vokem nebo plátkem uzeného
stejně tak hrachová kaše
hovězí maso v mrkvi - hodně omáčky, hodně mrkve, masa tak aby se neřeklo
zapečení těstoviny
zapečené brambory
lečo v létě
bramboráky nebo cukeťáky
No a co třeba čočku na kyselo s chlebem a párkem nebo volským okem, různé zeleninové karbenátky a řízečky, fazolovou omáčku, nebo jakokoliv hustou polévku s chlebem, třeba zelňačku, gulášovku, bramboračku, nebo omelety, třeba selskou - cibulka, brambory, vejce, nebo nějakou podobnou kombinaci, třeba místo brambor těstoviny, šunku, žampiony a vejce, a pak bych různé pomazánky, těch můžeš udělat tolik, že budete mít každý den jinou, třeba dobrá je z ricotty, když chceš zkusit něco jiného, receptů najdeš všude plno, můžete si něco ugrilovat, a teoreticky každé jídlo, co se dá udělat na oběd, jde i na večeři, brambory se dají dělat pečené, zapečené, vařené s cibulkou a sýrem…
Ja osobne miluji a delam si kazdy tyden pecene bambory… koupis pytlik brambor omyjes rozkrojis na pulky.. na vrchu je lehce nariznes na mrizky.. drobet oleje hodis na to pepr sul cesnek porpipade bylinky a das pect na cca 180 200° tak 20 25 minut… jako mala jsme se mivali jen se soli a sklenici mleka
nebo udelej brambory na loupacku.. toho se muzu zrat.. zrvona vecer se chystam na pecene brambory a tesim se jak mala holka ![]()
@Evelline píše:
Ja osobne miluji a delam si kazdy tyden pecene bambory… koupis pytlik brambor omyjes rozkrojis na pulky.. na vrchu je lehce nariznes na mrizky.. drobet oleje hodis na to pepr sul cesnek porpipade bylinky a das pect na cca 180 200° tak 20 25 minut… jako mala jsme se mivali jen se soli a sklenici mlekanebo udelej brambory na loupacku.. toho se muzu zrat.. zrvona vecer se chystam na pecene brambory a tesim se jak mala holka
nebo brambory nakrajet jako že na plátky ale nedokrojit až dolů a mezi plátky brambor vložit cibuli a plátky slaniny a upéct ![]()